彡 Uitleg Skills & Attributes 
IndexGebruikerslijstRegistrerenGebruikersgroepenInloggenKalenderFAQZoeken

We're part of a story, part of a tale. We're all on this journey, no one is to stay. Where ever it's going. What is the way?
Welcome
Warrior Cats is een rollenspel gebaseerd op de serie 'Warriors' van Erin Hunter. Je verkent hier al schrijvend de geliefde wereld van de Clankatten, rogues en kittypets. Dit doe je door je eigen karakter aan te maken, waarbij je bijna alles zelf mag bepalen over uiterlijk en karakter. Wild of tam, goed of slecht, sociaal of eenling? Help jij oorlogen te voorkomen? Of ben je een van de katten die hongerig opzoek is naar een groter territorium en meer macht? Het kan allemaal op Warrior Cats.
KIND OF WEATHER
Season
Season
Leafbare, 3° - -10° C
Leafbare kruipt langzaam het gebied in. Alles wordt kouder en enige sneeuwbuien hebben zich al voorgedaan. Leafbare maakt het ook makkelijker voor ziektes als whitecough en greencough om zich te vestigen in clans, dus medicine cats moeten hun voorraad in de gaten houden.
WHAT'S HAPPENING
Current Event
In-Game Event
We are home
Na een lange reis en een zwaar gevecht met Bloodclan zijn de clans eindelijk thuis. Moraal is hoog maar er is veel dat opgebouwd moet worden. Hoe zullen de clans zich voortzetten nu ze opnieuw gescheiden zijn. Vele vragen blijven onbeantwoord maar één ding is zeker. Niemand jaagt de clans ooit nog weg van hun huis.
THE ALLEGIANCES
Clans
THUNDERCLAN
RIVERCLAN
WINDCLAN
SHADOWCLAN
TRIBE OF RUSHING WATER
BLOODCLAN
THE MANAGEMENT TEAM
Staff
Admin
Admin
Admin
Admin
Editor
Editor
foundr
COUNT YOUR WORDS
WORD COUNT

SWITCHERDIESWITCH
SWITCH ACCOUNTDeel | 
 

 彡 Uitleg Skills & Attributes

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
Firedance
Prrregante queen Firedance

WazBeer
11865
Actief
Burning like embers, falling, tender, Longing for the days of no surrender, years ago.

CAT'S PROFILE
Age: 25 Moons Old
Gender: She-cat ♀
Rank: Warrior
avatar
BerichtOnderwerp: 彡 Uitleg Skills & Attributes   vr 6 mei 2016 - 15:52


SKILLS & ATTRIBUTES

Skills en attributes zijn eigenschappen en vaardigheden die een karakter uniek maken. Hier op Warrior Cats is er een skill systeem waarbij leden de mogelijkheid hebben deze eigenschappen en vaardigheden zelf in te delen. Om dit te kunnen doen is het van belang dat er wel wordt begrepen wat deze skills en attributes precies betekenen, vandaar dat hier een korte uitleg over volgt.

Bedenk wel dat zowel skills en attributes bedoelt zijn als hulp in de RPG. De uitkomst van een gevecht of iets in die trant ligt nog altijd bij de twee of meer betrokken spelers. Bovendien is het niet zo dat als jouw attributes bijvoorbeeld aanwijzen dat jouw kat een goede leider is, deze perse een betere leider zou zijn dan de huidige.

Voor het aanvragen van jouw skills en attributes op je profiel moet je hier zijn: Link!

彡 De 5 basis skills van een kat:
Skills
STRENGTH De kracht van een kat. Hoe hoger, hoe meer spierkracht.
DEFENSE Dit heeft invloed op hoe goed een kat aanvallen kan afwenden en zichzelf kan verdedigen.
SPEED De snelheid van de kat. Zowel in gevecht als daarbuiten.
STAMINA Het uithoudingsvermogen van een kat, dus hoe lang deze iets vol kan houden.
INTELLIGENCE De intelligentie van een kat. Hoe hoger hoe makkelijker een kat iets kan bedenken om uit benarde situaties te raken.


彡 De 4 basis attributes van een kat:
Attributes
LEADERSHIP Dit betekent hoe geschikt jouw kat is om een leidinggevende functie te vervullen.
HERB KNOWLEDGE Dit is hoeveel kennis jouw kat heeft van planten en bomen en hun eventueel geneeskrachtige werking.
HUNTING Dit geeft aan hoe goed jouw kat is in jagen.

SURVIVAL
Dit geeft aan hoe makkelijk jouw kat zich red in zijn eentje, hoe goed hij/zij voor zichzelf kan zorgen.

彡 Het kiezen van attributes
Hoewel de skills boven de attributes staan, zullen we beginnen met het uitleggen van het verdelen van de attribute punten. Die verdeel je namelijk maar één keer: wanneer jouw kat een warrior wordt in de RPG/die leeftijd bereikt of wanneer je een kat aanmaakt die al de warrior leeftijd (12 manen) heeft of ouder is. Je hebt 12 punten te spenderen over de vier attributes, dus kies verstandig en denk alvast na waar je ongeveer heen wilt met jouw kat.
Note: Leiders, deputies en medicine cats krijgen op het gebied van rang een extra 2 punten toegewezen die passen bij hun rang. Een Leider zal dus 2 extra in Leadership krijgen, ongeacht hoe de rest van zijn punten verdeeld zijn.

彡 Het skill systeem
Het systeem voor de skills werkt iets ingewikkelder dan die van de attributes, aangezien skills veranderen per leeftijdscategorie van jouw karakter. Let dus heel goed op dat je jouw kat in de juiste leeftijdscategorie volgens de Clan rangen hebt staan!

Voor de Tribe, rogues, kittypets en BloodClanners is dit systeem nog redelijk simpel. Een kitten begint met alle vijf skills op 1. Per rang (apprentice, young warrior, warrior, senior warrior) krijgt de kat er standaard 1 punt per skill bij. Met een senior warrior eindig je dan met alles op 5. Bovendien zijn er nog extra vrije punten die zelf verdeeld mogen worden door jou. Dit is een vast aantal per rang. Voor een apprentice mag je er bijvoorbeeld 2 zelf verdelen. Voor een jonge warrior zijn dit er maximaal 5, dus als jouw kat ervoor een apprentice was en je al 2 vrije punten verdeeld dan kun je er nog 3 bij kiezen.

Wat Clans betreft wordt dit weer iets ingewikkelder. Dit komt doordat elke Clan een voordeel heeft in 2 stats (één main en één secondary). Deze keuze is gemaakt, omdat de Clans in de boeken ook van elkaar verschillen in bepaalde dingen, bijvoorbeeld dat WindClan over het algemeen sneller is dan de andere drie Clans. Hier hebben wij op in proberen te spelen. Dit voordeel wordt gemaakt door in plaats van bij een apprentice op elke skill 1 punt toe te voegen, er 3 in de main stat worden gestopt en 2 in de secondary stat. Daarna wordt er per rang weer overal 1 skill bij gedaan zoals in het geval van de rogues, maar hierdoor blijft de boost die bij de apprentice rang is ontstaan gewoon bestaan. Dit valt eventueel uit te balanceren met de vrije punten, als je een kat wilt hebben die niets lijkt op het stereotype van de Clan waar hij in zit.
Note: Een kitten heeft bovendien altijd alle stats op 1, ongeacht welke Clan deze uit komt.

De vrije punten zijn per rang: apprentice (2), young warrior (5), warrior (8), senior warrior (10).

Als je karakter vanaf apprentice begint en zichzelf omhoog werkt naar senior warrior zal hij per rangwisseling de volgende vrije punten krijgen: apprentice (+2) -> young warrior (+3) -> warrior (+3) -> senior warrior (+2)

Elders
In het geval van elders wordt er teruggevallen op de basis stats van een young warrior en mag je 3 van je vrije punten behouden. Dit is omdat een kat op een zekere leeftijd toch begint af te takelen en al lang over het sterkste punt van zijn leven heen is. Zeker in de wereld van warrior cats.

Lijst van totaal aantal punten:

  • (5 base stats / 0 vrije punten / 5 total) Kitten - 0 - 6 manen
  • (10 base stats / 2 vrije punten / 12 total) Apprentice - 6 - 12 manen
  • (15 base stats / 5 vrije punten / 20 total) Young warrior - 12 - 20 manen
  • (20 base stats / 8 vrije punten / 28 total) Warrior - 20 - 36 manen
  • (25 base stats / 10 vrije punten / 35 total) Senior Warrior - 36 - 90/110 manen
  • (15 base stats / houd 3 vrije punten / 18 total) Elder - 110+ manen


Stat boost per Clan:

  • TC: Strength (main) - intelligence (second)
  • RC: Stamina (main) - defense (second)
  • WC: Speed (main) - stamina (second)
  • SC: Defense (main) - strength (second)


Hieronder is een lijst te vinden van de basis stats van elke Clan, inclusief de non-Clan katten. Achter de rang/leeftijdscategorie staat tevens aangegeven hoeveel vrije punten er maximaal zelf verdeeld mogen worden. Vergeet niet dat als je van rang wisselt in de RPG, je dus enkel mag verdelen wat erbij komt in vergelijking tot de vorige rang, de nummers hier zijn de totalen aangezien men op elke gewenste leeftijd kan beginnen.

彡 LIJST VERDELING STATS:
 
Moonkit || Skyteller || Firedance || Runeshade || Ghosteyes
Other:
 


Laatst aangepast door Firedance op za 13 mei 2017 - 17:57; in totaal 4 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Firedance
Prrregante queen Firedance

WazBeer
11865
Actief
Burning like embers, falling, tender, Longing for the days of no surrender, years ago.

CAT'S PROFILE
Age: 25 Moons Old
Gender: She-cat ♀
Rank: Warrior
avatar
BerichtOnderwerp: Re: 彡 Uitleg Skills & Attributes   vr 6 mei 2016 - 15:53


Voorbeeld

Aangezien we best snappen dat alles wat hierboven uitgelegd is over de skills nogal verwarrend over kan komen in het begin, hebben we hieronder een aantal voorbeelden van hoe je jouw skills en attributes kan indelen en wat de juiste manier hierbij is. Zorg dus dat je goed begrijpt hoe het in elkaar steekt voor je begint met aanvragen, aangezien dat iedereen een hoop tijd bespaard.

Voor het aanvragen van jouw skills en attributes op je profiel moet je hier zijn: Link!

彡 Voorbeeld 1
Je maakt een ShadowClan apprentice (Shadepaw) aan en wilt hiervan de skills en attributes op je profiel hebben. Hiervoor ga je naar het topic skills en attributes aanvragen. Het is echter wel van belang dat je de juiste informatie doorgeeft. Hoe zien de stats van Shadepaw eruit?

Aangezien het een ShadowClan apprentice is, zijn de basis stats van Shadepaw terug te vinden in de lijst hierboven bij ShadowClan en dan apprentice. Tevens staat er een (+2) achter de rang apprentice, wat betekent dat je 2 vrije punten zelf mag verdelen bovenop de basis.
Shadepaw is een echte ShadowClanner, maar hij is ook wel een beetje slim. Dus we stoppen 1 vrij punt in intelligence en 1tje in defense. Hij is tevens nog maar een apprentice en krijgt dus zijn 12 attributes nog niet verdeeld.

Wat je dan krijgt is:
SHADEPAW APPRENTICE
SKILLS
STRENGTHDEFENSE
35
SPEEDSTAMINA
11
INTELLIGENCE
2
ATTRIBUTES
LEADERSHIP0
HERB KNOWLEDGE0
HUNTING0
SURVIVAL0


Wat als Shadepaw nu een young warrior wordt?

De basis stats voor een ShadowClan young warrior zijn: Strength: 4, Defense: 5, Speed: 2, Stamina: 2, Intelligence: 2 (dit zijn de base stats van de apprentice met overal 1 bij opgeteld). Bovendien staat er bij de rang young warrior een (+5), wat betekent dat je max 5 vrije punten zelf mag verdelen bovenop de basis. Hiervan heb je er al twee verdeeld toen Shadepaw een apprentice was, dus heb je nog 3 punten over om uit te kiezen.
Shadepaw is nog steeds zijn intelligentie aan het ontwikkelen en daarom geven we hem 2 extra punten bij intelligence. Daarnaast is ook zijn kracht wat omhoog gegaan en stoppen we daar 1 punt in. Dan hebben we onze vrije punten alweer verdeeld. Daarnaast is hij nu oud genoeg om duidelijk zijn talenten te laten zien. Door zijn intelligentie is hij best geschikt om te leiden en daarom zetten we 6 punten in zijn leadership. Jagen kan hij wat minder goed als leiden, dus dat is een 3. Herb knowlegde heeft hij slechts een beetje, dus 1. Shade is een echte Clan kat en zou het op zich zelf niet zo goed redden als een ander, dus voor survival heeft hij 2.

APPRENTICE
SKILLS
STRENGTHDEFENSE
35
SPEEDSTAMINA
11
INTELLIGENCE
2
ATTRIBUTES
LEADERSHIP0
HERB KNOWLEDGE0
HUNTING0
SURVIVAL0
YOUNG WARRIOR
SKILLS
STRENGTHDEFENSE
56
SPEEDSTAMINA
22
INTELLIGENCE
5
ATTRIBUTES
LEADERSHIP6
HERB KNOWLEDGE1
HUNTING3
SURVIVAL2

Moonkit || Skyteller || Firedance || Runeshade || Ghosteyes
Other:
 
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
 
彡 Uitleg Skills & Attributes
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Warrior Cats :: General :: Warrior Code-
Ga naar: