[tv] De goede series lijst 
IndexGebruikerslijstRegistrerenInloggenZoeken
We're part of a story, part of a tale. We're all on this journey, no one is to stay. Where ever it's going. What is the way?
Welcome
Warrior Cats is een rollenspel gebaseerd op de serie 'Warriors' van Erin Hunter. Je verkent hier al schrijvend de geliefde wereld van de Clankatten, rogues en kittypets. Dit doe je door je eigen karakter aan te maken, waarbij je bijna alles zelf mag bepalen over uiterlijk en karakter. Wild of tam, goed of slecht, sociaal of eenling? Help jij oorlogen te voorkomen? Of ben je een van de katten die hongerig opzoek is naar een groter territorium en meer macht? Het kan allemaal op Warrior Cats.
KIND OF WEATHER
Season
Season
Newleaf, 5 °C - 18°C
Bloemen, lammetjes en kleine konijntjes. Wat een vrolijkheid!
WHAT'S HAPPENING
Current Event
No Current Event
Check the Updates page to see what's happening in the clans!
No current event. Enjoy your peace... While it lasts.
THE ALLEGIANCES
Clans
THUNDERCLAN
RIVERCLAN
WINDCLAN
SHADOWCLAN
BLOODCLAN
THE MANAGEMENT TEAM
Staff
Actief
Actief
Actief
Actief
Afwezig
Actief
VERY IMPORTANT CATS
VIPs
Founder
Founder
Editor
Editor
COME JOIN US
WC DISCORD

SWITCHERDIESWITCH
SWITCH ACCOUNT
Deel
 

 [tv] De goede series lijst

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
Spotlight
Member
[tv] De goede series lijst DPKsfdL
Soepsas ^.^
3339
Actief

CAT'S PROFILE
Age: 18 moons already... Time flies i guess.
Gender:
Rank:
Spotlight
BerichtOnderwerp: [tv] De goede series lijst   [tv] De goede series lijst Icon_minitimevr 9 aug 2013 - 14:55

Heyy,
Het is voor iedereen nu vakantie en ik denk dat er behoorlijk wat mensjes zijn die zich vervelen of die gewoon leuke series willen kijken. Ook weet ik dat er veel mensen zijn die al series hebben gekeken of kijken. Daarom wou ik een lijst maken met series en waar ze kort over gaan. Alle series mogen maar please geen Anime aangezien daar al andere topics over zijn :3 (En de lijst dan heel lang zou worden)

Als je een goede serie hebt geef dan de titel + beschrijving + catagorie + Misschien een link waar je het kan kijken + Leeftijdsaanrading wat niet betekend dat mensen eronder het niet kunnen kijken maar dat ze het op eigen risico doen c:

Thanks c:

History:
~ Vikings (Door het vele bloed 14+) - Ragnar besluit tegen de orders van de koning/landheer in met zijn eigen groepje naar het westen te varen en komt voor het eerst in Engeland terecht. Je moet tegen bloed kunnen en het heeft iets van Game of Thrones (ik vind het beter ^.^)
~ The Borgias (Door bloed en foute scenes 14+) - Serie over de paus en zijn familie in de middeleeuwen. Ook hier behoorlijk wat gevechten maar ook veel drama.

Fantasy:
~ Game of Thrones (door bloed en foute scenes 16+) - Middeleeuwse sfeer maar met een fantasie randje. Zo hebben ze bijvoorbeeld draken. Erg aan te raden ondanks foute scenes :3 Hier te kijken: http://www.wgofo.com/season/1
~Once Upon A Time
Magische serie waarin de 28-jarige Emma Swan terechtkomt in het pittoreske stadje Storybrooke waar de sprookjes de wereld nog niet uit zijn...

De 28-jarige Emma Swan leidt een eenzaam leven in Boston als zij opeens benaderd wordt door Henry, het zoontje dat zij tien jaar eerder ter adoptie afstond. Henry beweert dat Emma de vermiste dochter is van Sneeuwwitje en de Sprookjesprins. Kort na Emma's geboorte zou zij door haar sprookjesouders zijn weggestuurd om haar te beschermen tegen de vloek van de Boze Koningin. Emma gelooft geen woord van Henry's fantasierijke verhaal en brengt hem snel terug naar zijn pleegmoeder Regina in Storybrooke. Maar als zij eenmaal in het pittoreske dorpje aankomt, begint Emma te vermoeden dat sprookjes de wereld nog niet uit zijn...


~ Supernatural Drama - Fantasy - Horror - Mystery
Het verhaal volgt de Winchester broers, die in de voetstappen van hun vader treden als Hunters om bovenmenselijke krachten uit te roeien, waaronder demonen, monsters en geesten. Het verhaal start als Dean Winchester terug contact zoekt met zijn broer Sam, die al jaren niet meer mee wil doen aan het hunten met zijn familie. De reden waarom Sam mee moet jagen met zijn broer, is omdat hun vader vermist is. Dean vermoedt dat dit door de demon is die hun moeder heeft vermoordt, de demon waarnaar ze al jaren op zoek zijn. Sam besluit om mee te gaan en wraak te nemen.

Note: De serie is van 2005, dus de special effects zijn niet altijd zo leuk maar naarmate je verder kijkt per seizoen is alles recenter en dus beter getrukeerd. Supernatural heeft momenteel 8 seizoenen, 9e komt Oktober 13 uit. De eerste seizoenen zijn zeer moeilijk om te downloaden aangezien ze in goede kwaliteit niet te vinden zijn.

School
~Pretty Little Liars
Tienerdrama / Mysterie
Alison, Aria, Hanna, Emily en Spencer zijn beste vrienden en de populairste meisjes op de Rosewood High School. Tijdens een slaapfeestje verdwijnt de leider van de groep, Alison. Hierna valt de vriendengroep uit elkaar. Een jaar later als Aria (Lucy Hale) terug komt uit IJsland krijgen ze allemaal berichten van iemand die zich "A" noemt. Deze persoon dreigt de geheimen die ze hadden bekend te maken. Als het lichaam van Alison is gevonden proberen ze achter de identiteit van "A" te komen.
Je kan het hier kijken

Detectives:
~Sherlock (Wegens bloed 8+) - extreem slimme detective en zijn hulp John Watson in de moderne tijd die allerlei (moord) zaken oplossen maar ook andere problemen bestrijden :3
~ Death in Paradise (Wegens bloed 8+): - Detective over een typisch Engelsman die word overgeplaatst naar een luxe eiland in de carabean om daar moordzaken op te gaan lossen. Helaas heeft hij een hekel aan bijna alles in zijn nieuwe 'paradijs'. Erg komisch.
~ Endeavour
Detective
Een Britse detectiveserie over de jonge jaren van Morse, de hoofdpersoon van Inspector Morse, een bekende Britse detectiveserie.
~ Inspector Winter (seizoen 3)
Detective
Een Zweedse detectiveserie met vier afleveringen die ieder in twee delen van 1 uur zijn verdeeld. Het gaat over politie-inspecteur Erik Winter. Er zijn twee eerdere seizoenen, maar die zijn met een andere cast.
~ Inspector Lynley
Detective
Nathaniel Parker als Superintendent Thomas Lynley, de achtste graaf van Asherton, lost samen met zijn Sergeant Barbara Havers Sharon Small moorden op in opdracht van New Scotland Yard. Zij vullen elkaar op professioneel gebied heel goed aan en hebben veel respect voor elkaar. De indruk wordt gewekt dat Barbara nogal verliefd is op Tommy, maar dat wordt nooit daadwerkelijk getoond.

~ Inspector Lewis
Detective
De serie speelt in Oxford, dat prachtig in beeld wordt gebracht met de colleges en de bijzondere karakters uit de hogere en academische kringen. Hoofdrolspelers zijn Detective Inspector Lewis en zijn assistent Detective Sergeant Hathaway. In elke aflevering lossen zij één of meer moorden op.
Robbie Lewis is jarenlang als Detective Sergeant de assistent geweest van Detective Chief Inspector Morse. Na diens overlijden doet Lewis examen en wordt bevorderd tot Detective Inspector. Maar dan – drie jaar na het overlijden van Morse - wordt Valerie, de vrouw van Lewis, het slachtoffer van een hit-and-run in Londen en overlijdt. Lewis is erg van slag en neemt een baan aan bij de politie van de Britse Maagdeneilanden. Twee jaar later komt hij – nog steeds vol verdriet – terug bij de politie in Oxford. Hij krijgt de twintig jaar jongere Detective Sergeant James Hathaway toegewezen als assistent.
De twee zijn elkaars tegenpolen: Lewis heeft weinig opleiding, maar heeft een goed inzicht in mensen en hun drijfveren. Hathaway is meer een intellectueel en blijkt zelf in Cambridge theologie te hebben gestudeerd. Hij is daarmee gestopt en bij de politie gaan werken. Lewis voelt zich duidelijk aangetrokken tot Dr Laura Hobson, de patholoog-anatoom waar hij veel mee te maken heeft. De gevoelens lijken wederzijds, maar blijven onuitgesproken, wat een (prettige) spanning veroorzaakt, maar geen echte ontwikkeling kent.

~ Midsomer Murders
Detective
In de pittoreske dorpjes van Midsomer, die doen denken aan Agatha Christies Miss Marple en haar St. Mary Mead, vinden met enige regelmaat moorden plaats. De moorden en een heel scala aan andere misdaden moeten worden opgelost door de rechercheurs Barnaby en Troy (Barnaby en Scott vanaf serie 7 en Barnaby en Jones vanaf serie 9), die achter de façade van de op het oog idyllische dorpsgemeenschap duiken en dingen naar boven halen die het daglicht niet verdragen.

~ Miss Marple
Detective
Miss Jane Marple is een personage, bedacht door Agatha Christie. Miss Marple is een dame op leeftijd en woont in het (fictieve) Engelse dorpje St. Mary Mead. Ze wordt vaak aangezien voor een nieuwsgierige oude vrijster, maar lost de ingewikkeldste moordzaken op met haar ijzeren logica. Volgens Agatha Christie zelf was Jane Marple gebaseerd op haar grootmoeder, die altijd van alles en iedereen het ergste verwachtte.

~ Silent Witness
Detective
Seizoen 1 t/m 7

Hierin is de forensisch patholoog Sam Ryan, een rol van de actrice Amanda Burton. In de eerste drie seizoenen speelt de serie zich af in Cambridge. Daarna is Sam Ryan werkzaam in Londen. Ze heeft het geschopt tot "Professor of Forensic Pathology" aan de universiteit aldaar. Haar reputatie is haar vooruitgesneld en ze wordt veel gevraagd door zowel aanklagers als verdedigers. Bij haar werk krijgt Sam ondersteuning van haar collega's. Onderling zijn ze het echter wel niet altijd eens over de ware toedracht van een misdrijf.

Vanaf seizoen 8

Nikki Alexander, een rol van Emilia Fox, is forensisch pathologe met een diepgeworteld gevoel voor rechtvaardigheid. In haar hardnekkigheid om de waarheid boven tafel te krijgen beperkt ze haar onderzoek niet tot binnen de muren van het laboratorium. De rechtlijnige en soms gevaarlijke koers die ze vaart, brengt haar regelmatig in de problemen, zowel professioneel als privé. Desondanks houdt ze onverminderd vast aan haar eigenzinnige opvattingen over het werk als patholoog anatoom. Emilia's oog voor detail brengt meer dan eens verrassend nieuw bewijsmateriaal aan het licht. Dit zorgt vervolgens voor dramatische wendingen in het politieonderzoek. Niet altijd tot genoegen van de politie-inspecteurs die belast zijn met het onderzoek.

Science-fiction
~ Doctor Who
Science-Fiction
Een 900+ jaar oude alien die door tijd en ruimte reist met zijn companion om werelden te redden. Gestart in 1963, nu bijna 50 jaar oud. Het beste te kijken vanaf de 2005 series, eerste episode is genaamd; Rose.

~ Torchwood
Science-Fiction
Een spin-off van Doctor Who. Een groep mensen, onder leiding van Captain Jack Harkness, die in het Waalse plaatste Cardiff proberen een Rift onder controle te houden en de stad vrij houden van buitenaards gevaar.

Nature
~ Meerkat Manor
Natuur
In de serie volg je de Whiskers, een groep stokstaartjes in de Kalahariwoestijn. Je ziet hun dagelijks leven, het zoeken naar eten, het opvoeden van kleintjes en de conflicten met andere groepen. Het zit ergens tussen een documentaireserie en een soapserie (inclusief verboden liefdes) in.[tv] De goede series lijst D2o

Thanks peepz c:


Laatst aangepast door Spotlight op za 10 aug 2013 - 16:37; in totaal 12 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
[tv] De goede series lijst DPKsfdL
534
Actief

CAT'S PROFILE
Age: Oud
Gender:
Rank:
Silverthorn
BerichtOnderwerp: Re: [tv] De goede series lijst   [tv] De goede series lijst Icon_minitimevr 9 aug 2013 - 15:10

Fantasy:
Once Upon A Time
*jat heel lui een beschrijving van internet* Magische serie waarin de 28-jarige Emma Swan terechtkomt in het pittoreske stadje Storybrooke waar de sprookjes de wereld nog niet uit zijn...

De 28-jarige Emma Swan leidt een eenzaam leven in Boston als zij opeens benaderd wordt door Henry, het zoontje dat zij tien jaar eerder ter adoptie afstond. Henry beweert dat Emma de vermiste dochter is van Sneeuwwitje en de Sprookjesprins. Kort na Emma's geboorte zou zij door haar sprookjesouders zijn weggestuurd om haar te beschermen tegen de vloek van de Boze Koningin. Emma gelooft geen woord van Henry's fantasierijke verhaal en brengt hem snel terug naar zijn pleegmoeder Regina in Storybrooke. Maar als zij eenmaal in het pittoreske dorpje aankomt, begint Emma te vermoeden dat sprookjes de wereld nog niet uit zijn...


Btw, is het misschien een idee om bij series die eigenlijk 16+ of 18+ ofzo zijn, dat even te vermelden. Omdat hier bijv. ook dertienjarigen zitten en - no offence - die zou ik niet zo gauw een serie als Game of Thrones aanraden. ^^; (Vikings klinkt awesome, btw, die ga ik eens opzoeken. Razz)
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Sagepaw
Member
[tv] De goede series lijst Ezgif.com-crop4f1ad9507840b8bc
Nelson
626
Actief
"We're all basically fallen she-cats - an abandoned Queen, a betrayal, eventually, and now an outcast. So I say to hell with what others think."


CAT'S PROFILE
Age: 8 moons
Gender: She-cat ♀
Rank:
Sagepaw
BerichtOnderwerp: Re: [tv] De goede series lijst   [tv] De goede series lijst Icon_minitimevr 9 aug 2013 - 15:19

Inderdaad, ik begon net met Games of Thrones te kijken, het eerste wat er stond en was meteen al met moord enzo in :s Niet echt geschikt voor een 14-jarige. Ik kan er wel tegen maar zou het er wel even bijzetten ^^"
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Spotlight
Member
[tv] De goede series lijst DPKsfdL
Soepsas ^.^
3339
Actief

CAT'S PROFILE
Age: 18 moons already... Time flies i guess.
Gender:
Rank:
Spotlight
BerichtOnderwerp: Re: [tv] De goede series lijst   [tv] De goede series lijst Icon_minitimevr 9 aug 2013 - 15:33

Zal ik doen c: En ik zet Once upon a time erbij[tv] De goede series lijst D2o

Thanks peepz c:
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
[tv] De goede series lijst DPKsfdL
Cato
324
Actief

CAT'S PROFILE
Age: б мσσηѕ
Gender:
Rank:
Cinnamonpaw
BerichtOnderwerp: Re: [tv] De goede series lijst   [tv] De goede series lijst Icon_minitimevr 9 aug 2013 - 15:36

*even van Wikipedia gejat*

Pretty Little Liars
Tienerdrama / Mysterie
Alison, Aria, Hanna, Emily en Spencer zijn beste vrienden en de populairste meisjes op de Rosewood High School. Tijdens een slaapfeestje verdwijnt de leider van de groep, Alison. Hierna valt de vriendengroep uit elkaar. Een jaar later als Aria (Lucy Hale) terug komt uit IJsland krijgen ze allemaal berichten van iemand die zich "A" noemt. Deze persoon dreigt de geheimen die ze hadden bekend te maken. Als het lichaam van Alison is gevonden proberen ze achter de identiteit van "A" te komen.
Je kan het [url=http://megashare.info/#Search,pretty little liars]hier[/url] kijken

Er zitten wel wat creepy dingen in, maar niet echt iets waar je nachtmerries van krijgt ofzo (of nouja, dat ben ik nog niet tegengekomen, ik kijk het sinds gisteravond en ben pas bij episode 8 ofzo c': )
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Spotlight
Member
[tv] De goede series lijst DPKsfdL
Soepsas ^.^
3339
Actief

CAT'S PROFILE
Age: 18 moons already... Time flies i guess.
Gender:
Rank:
Spotlight
BerichtOnderwerp: Re: [tv] De goede series lijst   [tv] De goede series lijst Icon_minitimevr 9 aug 2013 - 15:40

Geplaatst c: Klopt de catagorie of wil je een ander? :3[tv] De goede series lijst D2o

Thanks peepz c:
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Timesong
StarClan
[tv] De goede series lijst DPKsfdL
» Quinty «3 «
682
Actief

CAT'S PROFILE
Age: Ageless
Gender: Tomcat ♂
Rank:
Timesong
BerichtOnderwerp: Re: [tv] De goede series lijst   [tv] De goede series lijst Icon_minitimevr 9 aug 2013 - 18:53

Doctor Who
Science-Fiction
Een 900+ jaar oude alien die door tijd en ruimte reist met zijn companion om werelden te redden. Gestart in 1963, nu bijna 50 jaar oud. Het beste te kijken vanaf de 2005 series, eerste episode is genaamd; Rose.

Torchwood
Science-Fiction
Een spin-off van Doctor Who. Een groep mensen, onder leiding van Captain Jack Harkness, die in het Waalse plaatste Cardiff proberen een Rift onder controle te houden en de stad vrij houden van buitenaards gevaar.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Evergreen
Member
[tv] De goede series lijst Rba3jn
Floriske
2583
Actief
Vibrations of tremors that shook long ago
Tear holes in the fabric of all that we know

Can't survive with the secrets we have
All that we have is a lie

CAT'S PROFILE
Age: 55 manen
Gender: She-cat ♀
Rank:
Evergreen
BerichtOnderwerp: Re: [tv] De goede series lijst   [tv] De goede series lijst Icon_minitimevr 9 aug 2013 - 22:17

Meerkat Manor
Natuur
In de serie volg je de Whiskers, een groep stokstaartjes in de Kalahariwoestijn. Je ziet hun dagelijks leven, het zoeken naar eten, het opvoeden van kleintjes en de conflicten met andere groepen. Het zit ergens tussen een documentaireserie en een soapserie (inclusief verboden liefdes) in.

Endeavour
Detective
Een Britse detectiveserie over de jonge jaren van Morse, de hoofdpersoon van Inspector Morse, een bekende Britse detectiveserie.

Inspector Winter (seizoen 3)
Detective
Een Zweedse detectiveserie met vier afleveringen die ieder in twee delen van 1 uur zijn verdeeld. Het gaat over politie-inspecteur Erik Winter. Er zijn twee eerdere seizoenen, maar die zijn met een andere cast.
Ik ben zo slecht in uitleggen waar series over gaan xD


It is walking evenly between you and me, this truth, this terror
And it stares us in the face, until we break our nose against the mirror

[tv] De goede series lijst 33kui4l
*********
Spoiler:
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Icy
Member
[tv] De goede series lijst Mini
LAU
4006
Afwezig
EX ELITE LEADER
i am an outcast


CAT'S PROFILE
Age: 30 Moons
Gender: She-cat ♀
Rank:
Icy
BerichtOnderwerp: Re: [tv] De goede series lijst   [tv] De goede series lijst Icon_minitimevr 9 aug 2013 - 23:30

BBC Sherlock & Doctor Who zijn échte aanraders mensen! (:

Also:

Supernatural Drama - Fantasy - Horror - Mystery
Het verhaal volgt de Winchester broers, die in de voetstappen van hun vader treden als Hunters om bovenmenselijke krachten uit te roeien, waaronder demonen, monsters en geesten. Het verhaal start als Dean Winchester terug contact zoekt met zijn broer Sam, die al jaren niet meer mee wil doen aan het hunten met zijn familie. De reden waarom Sam mee moet jagen met zijn broer, is omdat hun vader vermist is. Dean vermoedt dat dit door de demon is die hun moeder heeft vermoordt, de demon waarnaar ze al jaren op zoek zijn. Sam besluit om mee te gaan en wraak te nemen.

Note: De serie is van 2005, dus de special effects zijn niet altijd zo leuk maar naarmate je verder kijkt per seizoen is alles recenter en dus beter getrukeerd. Supernatural heeft momenteel 8 seizoenen, 9e komt Oktober 13 uit. De eerste seizoenen zijn zeer moeilijk om te downloaden aangezien ze in goede kwaliteit niet te vinden zijn.


[tv] De goede series lijst Vhsq4z
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
[tv] De goede series lijst DPKsfdL
Bregje
1163
Actief

CAT'S PROFILE
Age: Ageless {18 moons}
Gender:
Rank:
Nightbreeze
BerichtOnderwerp: Re: [tv] De goede series lijst   [tv] De goede series lijst Icon_minitimevr 9 aug 2013 - 23:34

Spotlight schreef:
~Once Upon A Time
Magische serie waarin de 28-jarige Emma Swan terechtkomt in het pittoreske stadje Storybrooke waar de sprookjes de wereld nog niet uit zijn...

De 28-jarige Emma Swan leidt een eenzaam leven in Boston als zij opeens benaderd wordt door Henry, het zoontje dat zij tien jaar eerder ter adoptie afstond. Henry beweert dat Emma de vermiste dochter is van Sneeuwwitje en de Sprookjesprins. Kort na Emma's geboorte zou zij door haar sprookjesouders zijn weggestuurd om haar te beschermen tegen de vloek van de Boze Koningin. Emma gelooft geen woord van Henry's fantasierijke verhaal en brengt hem snel terug naar zijn pleegmoeder Regina in Storybrooke. Maar als zij eenmaal in het pittoreske dorpje aankomt, begint Emma te vermoeden dat sprookjes de wereld nog niet uit zijn...

Jeuhhh!


[tv] De goede series lijst X4hvs5
[tv] De goede series lijst Bit5xs
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Spotlight
Member
[tv] De goede series lijst DPKsfdL
Soepsas ^.^
3339
Actief

CAT'S PROFILE
Age: 18 moons already... Time flies i guess.
Gender:
Rank:
Spotlight
BerichtOnderwerp: Re: [tv] De goede series lijst   [tv] De goede series lijst Icon_minitimevr 9 aug 2013 - 23:56

Alles is geupdate and yay c: Super Wholock is compleet xD[tv] De goede series lijst D2o

Thanks peepz c:
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Jaytail
Member
[tv] De goede series lijst 29212360f5d5cb9449f5c5e71917c53f
Bo ~
3158
Actief
Just know that I'm fine. Even when I'm not fine, I'm really fine.

CAT'S PROFILE
Age: 69 moons
Gender: Tomcat ♂
Rank:
Jaytail
BerichtOnderwerp: Re: [tv] De goede series lijst   [tv] De goede series lijst Icon_minitimeza 10 aug 2013 - 13:15

WOESH DETECTIVES COMES xD

Inspector Lynley
Detective
Nathaniel Parker als Superintendent Thomas Lynley, de achtste graaf van Asherton, lost samen met zijn Sergeant Barbara Havers Sharon Small moorden op in opdracht van New Scotland Yard. Zij vullen elkaar op professioneel gebied heel goed aan en hebben veel respect voor elkaar. De indruk wordt gewekt dat Barbara nogal verliefd is op Tommy, maar dat wordt nooit daadwerkelijk getoond.

Inspector Lewis
Detective
De serie speelt in Oxford, dat prachtig in beeld wordt gebracht met de colleges en de bijzondere karakters uit de hogere en academische kringen. Hoofdrolspelers zijn Detective Inspector Lewis en zijn assistent Detective Sergeant Hathaway. In elke aflevering lossen zij één of meer moorden op.
Robbie Lewis is jarenlang als Detective Sergeant de assistent geweest van Detective Chief Inspector Morse. Na diens overlijden doet Lewis examen en wordt bevorderd tot Detective Inspector. Maar dan – drie jaar na het overlijden van Morse - wordt Valerie, de vrouw van Lewis, het slachtoffer van een hit-and-run in Londen en overlijdt. Lewis is erg van slag en neemt een baan aan bij de politie van de Britse Maagdeneilanden. Twee jaar later komt hij – nog steeds vol verdriet – terug bij de politie in Oxford. Hij krijgt de twintig jaar jongere Detective Sergeant James Hathaway toegewezen als assistent.
De twee zijn elkaars tegenpolen: Lewis heeft weinig opleiding, maar heeft een goed inzicht in mensen en hun drijfveren. Hathaway is meer een intellectueel en blijkt zelf in Cambridge theologie te hebben gestudeerd. Hij is daarmee gestopt en bij de politie gaan werken. Lewis voelt zich duidelijk aangetrokken tot Dr Laura Hobson, de patholoog-anatoom waar hij veel mee te maken heeft. De gevoelens lijken wederzijds, maar blijven onuitgesproken, wat een (prettige) spanning veroorzaakt, maar geen echte ontwikkeling kent.

Midsomer Murders
Detective
In de pittoreske dorpjes van Midsomer, die doen denken aan Agatha Christies Miss Marple en haar St. Mary Mead, vinden met enige regelmaat moorden plaats. De moorden en een heel scala aan andere misdaden moeten worden opgelost door de rechercheurs Barnaby en Troy (Barnaby en Scott vanaf serie 7 en Barnaby en Jones vanaf serie 9), die achter de façade van de op het oog idyllische dorpsgemeenschap duiken en dingen naar boven halen die het daglicht niet verdragen.

Miss Marple
Detective
Miss Jane Marple is een personage, bedacht door Agatha Christie. Miss Marple is een dame op leeftijd en woont in het (fictieve) Engelse dorpje St. Mary Mead. Ze wordt vaak aangezien voor een nieuwsgierige oude vrijster, maar lost de ingewikkeldste moordzaken op met haar ijzeren logica. Volgens Agatha Christie zelf was Jane Marple gebaseerd op haar grootmoeder, die altijd van alles en iedereen het ergste verwachtte.

Silent Witness
Detective
Seizoen 1 t/m 7

Hierin is de forensisch patholoog Sam Ryan, een rol van de actrice Amanda Burton. In de eerste drie seizoenen speelt de serie zich af in Cambridge. Daarna is Sam Ryan werkzaam in Londen. Ze heeft het geschopt tot "Professor of Forensic Pathology" aan de universiteit aldaar. Haar reputatie is haar vooruitgesneld en ze wordt veel gevraagd door zowel aanklagers als verdedigers. Bij haar werk krijgt Sam ondersteuning van haar collega's. Onderling zijn ze het echter wel niet altijd eens over de ware toedracht van een misdrijf.

Vanaf seizoen 8

Nikki Alexander, een rol van Emilia Fox, is forensisch pathologe met een diepgeworteld gevoel voor rechtvaardigheid. In haar hardnekkigheid om de waarheid boven tafel te krijgen beperkt ze haar onderzoek niet tot binnen de muren van het laboratorium. De rechtlijnige en soms gevaarlijke koers die ze vaart, brengt haar regelmatig in de problemen, zowel professioneel als privé. Desondanks houdt ze onverminderd vast aan haar eigenzinnige opvattingen over het werk als patholoog anatoom. Emilia's oog voor detail brengt meer dan eens verrassend nieuw bewijsmateriaal aan het licht. Dit zorgt vervolgens voor dramatische wendingen in het politieonderzoek. Niet altijd tot genoegen van de politie-inspecteurs die belast zijn met het onderzoek.


Sucks don't it?
[tv] De goede series lijst Vh5NnQC
The moment you realize you don't know sh-t.
394 IC posts
2/05/2020 17:46

<3:

Jeffrey Dean Morgan liked my ig post on 23/08/2018 omg <3
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: [tv] De goede series lijst   [tv] De goede series lijst Icon_minitime

Terug naar boven Ga naar beneden
 
[tv] De goede series lijst
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Warrior Cats :: General :: Warrior Chat :: Library-
Ga naar: