Muddy [Training]



 
IndexGebruikerslijstRegistrerenInloggenZoeken
We're part of a story, part of a tale. We're all on this journey, no one is to stay. Where ever it's going. What is the way?
Welcome
Warrior Cats is een rollenspel gebaseerd op de serie 'Warriors' van Erin Hunter. Je verkent hier al schrijvend de geliefde wereld van de Clankatten, rogues en kittypets. Dit doe je door je eigen karakter aan te maken, waarbij je bijna alles zelf mag bepalen over uiterlijk en karakter. Wild of tam, goed of slecht, sociaal of eenling? Help jij oorlogen te voorkomen? Of ben je een van de katten die hongerig opzoek is naar een groter territorium en meer macht? Het kan allemaal op Warrior Cats.
KIND OF WEATHER
Season
Season
Leaf-fall, 0°C - 18°C
Na een warme zomer, met veel prooi, worden het aantal jonge prooidieren weer minder. Ook de nazomer is zwoel, maar de ochtenden zijn fris. Al wordt het nog niet heel erg koud, waardoor er nog best wat kruiden te vinden zijn. Soms kan het weer ineens omslaan en waait en regent het dagen achter elkaar. Leaf-fall kondigt zichzelf aan.
WHAT'S HAPPENING
Current Event
In-Game Event
Prophecy given by Starclan
"Heed the darkness that creeps near.
Heed the purge that will begin
Seeping into the forest slowly.
Poisoning the clans from within

Blood will turn the forest red.
Lie low in order to thrive
Stay aware of who your allies are.
Or none of the clans will survive"
THE ALLEGIANCES
Clans
THUNDERCLAN
RIVERCLAN
WINDCLAN
SHADOWCLAN
TRIBE OF RUSHING WATER
BLOODCLAN
THE MANAGEMENT TEAM
Staff
Admin
Admin
Admin
Admin
Admin
Admin
Editor
Editor
Founder
COME JOIN US
WC DISCORD

SWITCHERDIESWITCH
SWITCH ACCOUNT



Deel
 

 Muddy [Training]

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
Ara
Deceased
Muddy [Training] RB4Qe0W
Bunny
152
Actief
I raise my eyes to see the heavens but only the moon looks down

CAT'S PROFILE
Age: 12 moons
Gender: She-cat ♀
Rank: Apprentice
Ara
BerichtOnderwerp: Muddy [Training]   Muddy [Training] Icon_minitimezo 28 mei 2017 - 15:35

Respect for ourselves guides our morals
De slanke kattin keek wat fronsend naar de grond. Ze zette een stap vooruit maar zonk bij elke pas opnieuw in de modder. Ugh, vreselijk. Het voelde zo vies en koud en plakkerig en ze hield er totaal niet van. Niet dat Ara vaak bezig was met haar uiterlijk - maar dat gevoel, blegh. Toch zette ze door. De grijze poes versnelde haar pas en merkte ook wel dat het beter ging, alsof ze haar gewicht minder op elke afzonderlijke poot zette en er zo minder in zakte. Ze wist niet waarom ze eigenlijk in dit gebied was. Ze wou dat ze kon trainen met haar mentor, maar die leek het enorm druk te hebben - en ze wou hem niet storen. Als hij een tijd had voor haar zou hij dat wel zeggen, ja toch? Dankzij het respect dat ze voor iedereen moest hebben - en waar ze soms wat in overdreef - was het moeilijk voor de poes om ergens de eerste stap in te zetten. De gevoelens en bezigheden van de ander kwamen altijd op de eerste plaats, na die van haarzelf.
+Shark - Trainingstopic



Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Shark
Member
Muddy [Training] Img_2610
Freedje
2401
Actief

CAT'S PROFILE
Age: 61 moons
Gender: Tomcat ♂
Rank: Rogue
Shark
BerichtOnderwerp: Re: Muddy [Training]   Muddy [Training] Icon_minitimewo 31 mei 2017 - 11:19

Shark voelde zich de eerste keer na Eveningpaw’s vertrek weer een beetje tevreden. De Elite leek het goed te stellen en tot zijn verbazing werd er steeds meer initiatief getoond vanuit de young ones. Er waren zelfs een paar katten die al zelf naar hem toe waren gekomen om te vragen of ze een taak mochten doen. Hij vermoedde dat de nieuwe omgeving hun nieuwsgierigheid gekrenkt had waardoor ze koste wat het kost als eerste de territories van de andere Clans wilden checken. Gelukkig waren er onder hun ook al een paar die hij gewoon kon laten doen omdat ze al een training hadden gedaan waardoor ze wel bekend waren met jacht- en vechttechnieken. Hij raakte immers veel tijd aan dat soort trainingen, hoewel het natuurlijk wel fijn was om te doen omdat hij zelf ook een beetje in vorm bleef op die manier. Hij trainde zelf natuurlijk wel veel en zorgde er ook voor dat hij soms kon gaan sparren met een paar andere members, maar dat was toch anders dan dat hij er echt elke dag op uit ging met een young one. Tot zijn tevredenheid begonnen zijn spieren zich nog verder te ontwikkelen en merkte hij ook gewoon dat hij sterker werd. Maar hij werd natuurlijk ook ouder, hoewel hij daar niet al te veel mee bezig wilde zijn. De tom rende op een rustige tred door het woud terwijl hij zijn bek opende om geuren in te drinken, maar hij merkte niet dat er gevaar was. Tevreden zijnde bewoog hij met zijn oortje, maar hij kneep zijn ogen samen toen hij een grijze pels opmerkte in de verte. Hm? Was dat Ara? Snel zette hij meer kracht op zijn achterpoten zodat hij vooruitschoot en hij vloekte toen een hoop modder omhoogkwam waardoor niet alleen Ara’s pels vies werd, maar ook de zijne. “Ara!” bracht hij uit toen hij bij haar stond. Hij keek haar kwaad zijnde aan. “Dus we zijn te lui om te gaan trainen, maar een nieuw gebied ontdekken kun je dan wel weer?” Hij blokkeerde haar weg terwijl hij nijdig op haar neer keek. “Wat is de bedoeling hiervan? Ik dacht dat je het juist heerlijk vond om aan de training te beginnen? Er wordt van mij verwacht om een succesvolle training te geven en een goede member van je te maken, maar je geeft me weinig kans als je me de hele tijd ontwijkt. Ben ik dan zo erg?”
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Ara
Deceased
Muddy [Training] RB4Qe0W
Bunny
152
Actief
I raise my eyes to see the heavens but only the moon looks down

CAT'S PROFILE
Age: 12 moons
Gender: She-cat ♀
Rank: Apprentice
Ara
BerichtOnderwerp: Re: Muddy [Training]   Muddy [Training] Icon_minitimevr 2 jun 2017 - 18:59

Respect for ourselves guides our morals
Ara legde haar oren in ahar nek bij de beschuldigingen van haar mentor en haar blik werd duister, maar ze reageerde niet. Ze zweeg tot duidelijk was dat hij uitgesproken was. Het maakte haar kwaad dat hij zo slecht over haar dacht - had ze nog neit getoond dat ze niet zo was? Dat ze niet lui was, dat ze haar training juist heel belangrijk vond? Hij was de hele tijd zo druk bezig en dan verwachtte hij maar dat ze vanzelf zou weten wat te doen! Als hij geen aandacht voor haar had, was het toch niet haar schuld als ze dan maar op zichzelf ging ontdekken? Maar Ara slikte al deze gedachten in. Ze sloeg haar klauwen weer in, want ze had gemerkt dat ze hen onbewust had uitgeslagen en ze dwong haar vacht om weer te gaan liggen. "Het spijt me, Commander.", mauwde ze respectvol, zijn rang gebruikend in plaats van zijn naam - ook al had hij al eens eerder gezegd dat ze dat niet hoefde te doen. In deze situatie was niets van respect te veel want het was duidelijk dat zij hier in de fout was, althans toch volgens hem. Haar stem klonk relatief kalm ook al was er iets van woede in te bespeuren en haar groene ogen keken onverschrokken in de zijne. Ze stond fier rechtop. Ze was niet van plan om angstig te zijn en hem over haar heen te laten lopen, net zo min als ze van plan was ze gaan schelden en oneerbiedig te gaan zijn tegenover hem. Hij bleef ouder dan haar, meer ervaren, en daarbovenop nog een hoge rang ook. "Maar ik dacht dat u het te druk had en ik wou u niet lastigvallen. Ik dacht dat u naar mij toe zou komen wanneer u tijd had voor mij.", mauwde ze, in een poging zichzelf uit te leggen. Ze moest opkijken om hem in de ogen te kijken en dat deed pijn aan haar nek, maar dat deerde het haar niet. Ara weigerde zwak of onnozel over te komen. Voor zover zij wist was ze helemaal in haar recht.



Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Shark
Member
Muddy [Training] Img_2610
Freedje
2401
Actief

CAT'S PROFILE
Age: 61 moons
Gender: Tomcat ♂
Rank: Rogue
Shark
BerichtOnderwerp: Re: Muddy [Training]   Muddy [Training] Icon_minitimedo 8 jun 2017 - 20:54

Shark voelde zichzelf automatisch ontspannen toen Ara haar verontschuldigingen uitsprak en, in tegenstelling tot sommige katten binnen de Elite, ook nog eens oprecht klonk. Echter was er wel iets veranderd in haar blik: ze kwam meer zelfzeker over. Ze was nog steeds veel te beleefd naar zijn idee, maar in elk geval was er iets in haar blik waardoor hij zich minder geneigd voelde om haar als een kleine kitten te behandelen. Een blik die hem zei dat dat ook totaal niet nodig was en dat ze haar plan wel kon trekken. Ze had immers het ShadowClan territory bereikt zonder al te veel poespas en leek zich prima te redden in het territory, hoewel er natuurlijk nauwelijks gevaar was omdat de ShadowClanners er niet waren. Het enige wat eventueel mis kon gaan, was dat ze door haar poten weg kon zakken in het moerasachtige gebied en kon verdrinken. Niet zijn schuld als je het hem vroeg, want zij was diegene die zonder zijn toestemming of weten naar hier was gekomen. Hij trok met zijn oortje toen ze haar woorden uitsprak. Hij had het inderdaad druk gehad, maar het was nu ook weer niet zo dat hij geen moment aan haar training had gedacht. Bovendien gaf ze zelf al aan dat ze hem niet lastig had willen vallen en was dat misschien ook wel de reden waarom hij haar niet altijd had kunnen vinden als hij haar nodig had. Bovendien had ze al een training afgerond waardoor ze vrij was om het camp te verlaten, ook al vond Shark haar daar nog ietsje te jong voor. “Verkeerd gedacht dan,” sprak hij bot. “De verantwoordelijkheid ligt misschien wel grotendeels bij de mentor, maar de young one heeft evenzeer verplichtingen en verantwoordelijkheden als het op trainingen aankomt. Als jij vindt dat ik het te druk heb en te weinig tijd voor je heb, moet je naar me toekomen en dat eerlijk tegen me zeggen. Als jij taken krijgt of zelfstandig uit het camp gaat zonder dat ik dat in de gaten heb, kan ik je moeilijk roepen voor een training en denk ik, zoals nu dus het geval is, dat je je training verwaarloost.” Hij zuchtte. “Ara, het is verstandig en goed dat je beleefd bent, maar je bent soms té beleefd. Je moet wat meer inzet durven tonen. Als je ziet dat ik het druk heb en je denkt dat ik je training niet kan voortzetten, kom dan toch gewoon aan me vragen of dat ook zo is. Je weet best dat ik je een uitstekende member wil maken.” Met een zwiep van zijn staart toonde hij aan dat hij het hier niet verder over ging hebben. Ze hadden een training te doen. “Maar goed, je hebt het gebied al een beetje verkend, zie ik. Hoe zit het met je jachttechnieken? Heb je al iets kunnen vangen?” De vorige keer waren ze door de hevige regen niet verder gekomen dan de Clans en waarom de Elite zo belangrijk was, dus tenzij ze een taak had gekregen van Claw waarbij ze haar jachttechnieken had kunnen oefenen, betwijfelde hij of ze al iets kon vangen op eigen houtje.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Ara
Deceased
Muddy [Training] RB4Qe0W
Bunny
152
Actief
I raise my eyes to see the heavens but only the moon looks down

CAT'S PROFILE
Age: 12 moons
Gender: She-cat ♀
Rank: Apprentice
Ara
BerichtOnderwerp: Re: Muddy [Training]   Muddy [Training] Icon_minitimewo 14 jun 2017 - 14:03

Respect for ourselves guides our morals
Ara luisterde naar wat haar mentor haar zei en probeerde het in haar dikke schedel te krijgen. Oké, ze was dus te beleeefd. Blijkbaar. Was dat mogelijk dan? Kon je té veel respect hebben? Het leek haar maar een raar concept. Dat was niet wat haar ouders haar probeerden te leren in die eerste paar maanden van haar leven. Nu ja, dat dacht ze toch niet. Ze herinnerde zich niet zo veel meer van hen. Ze was nog jong geweest toen ze stierven. Het enige dat ze wist, was dat ze wouden dat ze vriendelijk en beleefd was, zonder over zich heen te laten lopen. Dus dat was toch wat ze probeerde? Maar de grijze effen poes knikte toch naar Shark. "Oké, ik zal het onthouden voor volgende keer.", mauwde ze, en in haar stem was hoorbaar dat ze dat ook zou proberen. Ze kon niet beloven dat ze niet opnieuw zou reageren zoals ze nu deed, maar ze zou proberen te leren uit haar fouten. Bij zijn vraag schudde ze met haar hoofdje. "Ik heb nog geen jachttraining gehad, ik heb nog niks kunnen vangen.. Maar ik heb het wel geprobeerd." Ja, ze had meer dan eens in het stof gebeten toen ze er alleen op uit ging, vrij omdat ze een training al had gehad - maar ze kon weinig meer dan voor die training, dus eigenlijk was het best een domme regel. Maar dat zou ze nooit luidop zeggen.



Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Shark
Member
Muddy [Training] Img_2610
Freedje
2401
Actief

CAT'S PROFILE
Age: 61 moons
Gender: Tomcat ♂
Rank: Rogue
Shark
BerichtOnderwerp: Re: Muddy [Training]   Muddy [Training] Icon_minitimewo 14 jun 2017 - 20:08

Shark had niet meer dan een knikje gegeven toen ze had aangegeven dat ze het zou onthouden voor de volgende keer. In tegenstelling tot sommige young ones was Shark er wel vrij zeker van dat Ara er ook écht aan ging werken; de she-cat hield haar beloftes tien keer beter dan sommige katten. Vele young ones konden om die reden nog best iets van Ara leren, hoewel de houdingen van de katten in de Elite tegenover hem steeds meer en meer vooruitgang begonnen te boeken omdat ze Shark nu natuurlijk ook wel langer kenden. Misschien dat ze zelfs al gewend raakten aan zijn positie als deputy. Hij kende echter één kat die er nooit aan zou wennen en dat was Jinx. Het was ongelooflijk hoe dat de zwarte tom zijn grenzen soms opzocht door tegen Shark uit te vliegen of sarcastisch te doen tegenover Claw. Zowel Shark als Claw hadden hem er meerdere keren op gewezen dat hij beter zijn best moest gaan doen en meer respect moest hebben wilde hij nog leven aan het eind van de dag. Shark schudde de gedachten van zich af en gaf een klein knikje naar Ara toen deze aangaf nog niks van jachttraining te hebben gehad. Hij had ook niet anders verwacht. “Kom,” zei hij enkel. Hij wenkte haar met zijn staart. Bah. Hier zou hij dus echt niet kunnen tonen hoe ze het beste prooi kon vangen. En dus liep hij in de richting van het Thunderpath dat ShadowClan en ThunderClan met elkaar verbond. Hij zwiepte met zijn staart ten teken dat de young one stil moest staan, keek kort om zich heen en toen hij niets hoorde, wenkte hij haar en rende hij snel over het Thunderpath. Daarna draaide hij zich om naar zijn young one. “Op welk gebied zijn we nu?” Het was een basisvraag, maar hij vond het vrij belangrijk dat ze het wel kon beantwoorden mochten de Clans ooit nog terugkeren. Shark draaide zich weer van haar weg en liep naar een gedeelte waarvan hij wist dat niemand zou komen en waar de trainingen van de apprentices vroeger gehouden werden: Sandy Hollow. De modder was al redelijk opgedroogd en dus kon hij er prima demonstraties geven. “Oké,” sprak hij en hij draaide zich weer terug naar Ara om. “Voordat ik je de verschillende jachttechnieken ga aanleren, moet je natuurlijk wel de basishouding weten om een prooi te besluipen. Je besluipt elke prooi natuurlijk op een andere manier, maar het is belangrijk dat je weet in welke basishouding je moet gaan zitten om aan de jacht te beginnen.” Hij nam een houding voor haar aan. “Je zorgt ervoor dat je je lichaam laag tegen de grond houdt. Terwijl je je lichaam verlaagt tot de grond, zorg je ervoor dat je staart geen contact maakt met de grond om te voorkomen dat je staart langs de grond schuurt en zo aandachtige prooi wegjaagt. Je verdeelt vervolgens je gewicht over je achterpoten zodat er zo weinig mogelijk gewicht op je voorpoten komt te staan. Daarna begin je pas te sluipen.” Hij ging weer recht zitten en keek haar strak aan. “Neem de houding aan die ik daarnet heb uitgelegd en begin dan vooruit te sluipen. Zorg dat je staart van de grond blijft en dat je je gewicht goed verdeelt over je achterpoten zodat ik je nauwelijks kan horen.”


Samenvatting: Basishouding:
 
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Ara
Deceased
Muddy [Training] RB4Qe0W
Bunny
152
Actief
I raise my eyes to see the heavens but only the moon looks down

CAT'S PROFILE
Age: 12 moons
Gender: She-cat ♀
Rank: Apprentice
Ara
BerichtOnderwerp: Re: Muddy [Training]   Muddy [Training] Icon_minitimewo 21 jun 2017 - 19:30

Respect for ourselves guides our morals
De egale grijze kattin volgde haar mentor over het mossige gebied, de techniek die ze zelf ontdekt had gebruikend om niet al te diep in de modder te zakken. Ze staken samen het Thunderpath over - wat Ara eigenlijk nog steeds bijzonder eng vond, ook al liet ze dat niet echt merken. Bij de vraag van Shark keek ze even om zich heen, al was het wel vrij duidelijk in welk gebied ze nu waren. "Windclan.", antwoordde ze dan ook, haar stem duidelijk en zeker. Welk gebied had er anders zoveel bomen? Alleen Windclan was kaal, Riverclan had een rivier, dit was een basisvraag. Daarna keek ze aandachtig hoe Shark de sluiphouding deed en ze luisterde goed naar wat hij uitlegde. Ze wou het goed doen, van de eerste keer liefst, maar zelfs als het de eerste keer niet lukte - dan moest het de tweede keer lukken, of de derde keer, of zelfs de vierde keer, het deed er niet toe. Uiteindelijk zou ze het perfect doen. Ze knikte bij de instructies van de commander. Daarna legde ze zich praktisch tegen de grond, zoals Shark had gezegd, waarna ze probeerde om zich iets omhoog te tillen zodat haar buik niet over de grond sleepte. Nu stond ze enorm laag op haar poten, kleiner dan ze normaal was, en door het hoge gras van het Windclan gebied zou je haar bijna niet zien staan. Haar staart sleepte nu echter op de grond, dus denkend aan de instructies hief ze die omhoog, maar niet te hoog. Daarna de moeilijkste stap; al haar gewicht op haar achterpoten zetten. Die trilden een beetje van het gewicht dat er plotseling op stond en de starre, onnatuurlijke houding waarin ze stond. Nu, had ze alles gedaan? Ze dacht het wel. Haar gewicht was op haar achterpoten, haar staart stak omhoog - maar niet te hoog - en haar buik sleepte niet over de grond. Ara richtte haar groene ogen nu naar een plek voor haar in plaats van naar beneden, naar waar ze keek als ze zich concentreerde, en met zachte, trage passen begon ze vooruit te sluipen. Ze maakte in ieder geval weinig geluid, al was het duidelijk dat haar achterpoten meer oefening zouden moeten hebben voor ze haar gewicht helemaal soepel zouden kunnen dragen..  





Laatst aangepast door Ara op zo 25 jun 2017 - 13:19; in totaal 1 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Shark
Member
Muddy [Training] Img_2610
Freedje
2401
Actief

CAT'S PROFILE
Age: 61 moons
Gender: Tomcat ♂
Rank: Rogue
Shark
BerichtOnderwerp: Re: Muddy [Training]   Muddy [Training] Icon_minitimezo 25 jun 2017 - 13:15

Slechts een kleine beweging met zijn oortje toonde aan dat hij niet tevreden was over het antwoord van Ara. De she-cat dacht dat ze zich op WindClan territory bevonden. Hij had het juist heel duidelijk gevonden dat ze overgingen naar een ander bebost gedeelte van het woud, een gedeelte dat onmogelijk tot WindClan kon behoren. Het was een simpele basisvraag geweest, maar schijnbaar had hij zijn ronde toch wel moeten doen met Ara als het ging om Clans herkennen. Ze had geluk dat de Clan cats uit hun gebied vertrokken waren. Het kon immers zwaar in haar nadeel werken als ze kleinere katten verwachtte en ze stond opeens tegenover grote, robuuste ThunderClanners. Nee, die fout mocht ze niet opnieuw maken. Maar hij ging haar nu niet attent maken op haar fout. Eerst wilde hij dat ze haar sluiphouding volledig beheerste, want ze liepen al een klein beetje achter op schema omdat Ara te bang was geweest om hem te benaderen en dat wilde hij graag inhalen. Nadien zou hij haar naar Fourtrees leiden – terug naar het camp – en haar daar de verschillende geuren nog eens uitleggen. Het was immers een beetje stom om een young one te hebben die alle jacht- en vechttechnieken perfect beheerste en de verschillende Clans niet eens kon onderscheiden van geur. Met een kritische blik keek hij toe hoe ze haar sluiphouding uitoefende. Haar buik hield ze op een goede manier van de grond af, maar haar staart stak ze in de lucht alsof ze een eekhoorn was die opschrok van een hard geluid. Nadien hield ze haar staart wel wat lager, maar voor hem was dat nog niet genoeg. Het was ook duidelijk dat ze moeite had met haar volledige gewicht op haar achterpoten te dragen, maar dat was normaal. “Houd je staart lager, Ara,” sprak hij. “De sluiphouding wordt niet alleen gebruikt om prooi te benaderen, maar ook een eventuele vijand. Op deze manier ziet een vijand je al vanaf drie vossenlengtes naderen.” Hij overdreef natuurlijk een klein beetje, want Ara was vrij klein, dus dat werkte in haar voordeel. “En verdeel je gewicht meer over je achterpoten. Je maakt al weinig geluid, maar een alerte muis zou je nog steeds kunnen horen.” Hoe zou hij dit het beste uit kunnen leggen? “Probeer een perfecte balans te vinden in je achterpoten. Als het links zeer begint te doen, betekent dat dat je je wat meer op je rechterkant moet richten. Zorg dat je de druk voor beide achterpoten even zwaar aanvoelt en probeer dan nog eens vooruit te sluipen.”
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Ara
Deceased
Muddy [Training] RB4Qe0W
Bunny
152
Actief
I raise my eyes to see the heavens but only the moon looks down

CAT'S PROFILE
Age: 12 moons
Gender: She-cat ♀
Rank: Apprentice
Ara
BerichtOnderwerp: Re: Muddy [Training]   Muddy [Training] Icon_minitimezo 25 jun 2017 - 13:31

Respect for ourselves guides our morals
Haar groene ogen werden groot toen ze zich besefte dat ze zich missproken had. "Nee wacht ik bedoelde Thunderclan!", riep ze uit. Dat had ze wel bedoelt, maar ze had Windclan gezegd - om de één of andere reden. Wie wist waarom? Haar brein had even een flater gehad. Maar ze had wel degelijk de sterke Thunderclanners voor ogen gehad in dit bebost gebied, en niet de slanke Windclanners. Hmpf, nu dacht Shark vast dat ze dom was, dat ze de clans nog niet van elkaar kon onderscheiden. Maar dat was niet zo! Ze was helemaal niet dom! Ara schudde het van zich af en besloot dat ze nu wel het juiste gezegd had, toch? Shark vond haar heus niet dom. Hopelijk. En anders zou ze hem wel eens tonen dat ze niet dom was, hmpf. Als hij dat al dacht, als hij zo weinig respect voor haar zou hebben - dan zou zij hetzelfde tonen. Zei hij niet dat ze minder respect moest hebben? Dan zou ze het tonen ook, hoe moeilijk ze het ook vond, hoe erg het ook tegen haar principes inging. Ara kon heus wel koppig zijn als ze dat wou en ze was niet van plan om hem over haar heen te laten lopen, Commander of geen Commander. Ara deed de sluiphouding die Shark haar had getoond. Ze keek haar mentor niet aan toen die meer instructies gaf maar probeerde zich te concentreren op de stand van haar lichaam. Haar staart zakte al naar beneden, tot die net boven de grond hing; net niet laag genoeg om het zand te bewegen. Hij leek ook door te hebben dat het gewicht op haar achterpoten zetten nog niet zo makkelijk was en hij gaf haar daar meer tips voor. De slanke kattin probeerde een evenwicht te zoeken in haar poten en het ging al wat beter, dat moest ze toegeven. Ze zette haar gewicht wat meer naar rechts en dan weer een beetje naar links, tot ze alleen nog op haar voorpoten steunde om haar evenwicht te bewaren. Het was nog steeds verbazingwekkend vermoeiend voor haar achterpoten - het zag er makkelijker uit dan het was, zo bleek. Ze sloop opnieuw naar voren, haar poten nog steeds lichtjes trillend maar haar pas al veel stiller en veel gebalanceerder dan ervoor.



Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Shark
Member
Muddy [Training] Img_2610
Freedje
2401
Actief

CAT'S PROFILE
Age: 61 moons
Gender: Tomcat ♂
Rank: Rogue
Shark
BerichtOnderwerp: Re: Muddy [Training]   Muddy [Training] Icon_minitimewo 5 jul 2017 - 20:40

“Dat dacht ik toch ook ja,” bromde Shark terwijl hij haar strak aankeek. Hij onderdrukte een zucht. Hij nam aan dat ze maar een foutje had gemaakt en dat ze weldegelijk wist dat ze zich op ThunderClan territory bevonden en niet op WindClan territory. Maar goed. Er was dus nog hoop. De volgende keer verwachtte hij echter dat ze de vraag direct juist zou beantwoorden. “De volgende keer zou ik graag hebben dat je je wat meer richt op mijn vragen en niet te snel antwoordt alvorens nagedacht te hebben over het antwoord. Dan voorkom je dit soort domme fouten.” Hij was echter weer volop bezig met zich te concentreren op haar houding en zag tot zijn tevredenheid dat ze zijn tips in zich opnam en ook daadwerkelijk uitprobeerde. Je had natuurlijk ook nog van die arrogante young ones die dachten dat ze alles konden en niet luisterden naar wat hun gezegd werd. Zoals Alex. In dat geval was Ara een veel betere young one en dacht hij ook meer met haar te bereiken. In elk geval leek het erop dat het beter ging met haar houding en dus vond hij dat het wel tijd werd om op een prooi te oefenen. En in het beboste gebied van ThunderClan zou het vast niet lang duren eer dat ze iets gevonden hadden; de regen begon af te nemen en het seizoen kondigde zich aan waarin prooi weer in overvloed zou zijn. Hoopte hij. In elk geval dacht hij hier wel een muis of een eekhoorn op te kunnen jagen. En dus draaide hij zich naar zijn young one. “Genoeg geoefend,” sprak hij. “De beste manier om te testen of je houding in orde is, is natuurlijk door daadwerkelijk op een prooi te gaan jagen.” Hij wenkte haar met zijn staart en ging haar voor totdat ze in een gedeelte terecht kwamen waar je makkelijk prooi kon zoeken, maar alert moest zijn door de bosgrond die je elk moment kon verraden. “Een prooi komt natuurlijk niet vanzelf naar je toe,” begon hij. “Om te zorgen dat je een prooi kan vangen, moet je ervoor zorgen dat je zo stil mogelijk zit. Het beste is om alvast in een hurkhouding te gaan zitten zodat je direct over kan gaan tot actie als je een prooi ziet. Ook hier houd je weer je staart van de grond en beweeg je enkel met je oren om de geluiden op te vangen, dus niet al te veel met je kop draaien. En ik zweer dat ik je een trap onder je kont geef als je een prooi verjaagt doordat je beweegt omdat je te veel kramp hebt van de houding waarin je zit. Je blijft zitten tot je iets gevonden hebt, begrepen?” Hij draaide zijn kop. “Goed,” ging hij vervolgens verder alsof hij haar daarnet niet bedreigd had. “Om een muis of een eekhoorn op te jagen, voer je de jachthouding uit zoals ik hem daarnet had uitgelegd. Wanneer je denkt dat je dicht genoeg bent, spring je naar voren en dood je de muis door hem in zijn nek te bijten. Een beet in de nek is effectiever dan je klauwen omdat de muis zo geen tijd krijgt om te piepen en andere prooi te alarmeren.” Hij gaf een zwiep met zijn staart. “Begin,” zei hij toen enkel.


Samenvatting:
 
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Ara
Deceased
Muddy [Training] RB4Qe0W
Bunny
152
Actief
I raise my eyes to see the heavens but only the moon looks down

CAT'S PROFILE
Age: 12 moons
Gender: She-cat ♀
Rank: Apprentice
Ara
BerichtOnderwerp: Re: Muddy [Training]   Muddy [Training] Icon_minitimedo 6 jul 2017 - 20:59

Money can't buy manners
Ara bewoog even met haar oortje toen Shark zei dat hij de volgende keer verwachtte dat ze beter op zou letten - helemaal terecht natuurlijk. Ze gingen echter al snel over naar de sluiphouding. De slanke kattin probeerde op alle tips te letten die haar mentor haar gaf en uiteindelijk leek hij het goed genoeg te vinden. Nu zouden ze op échte prooi gaan jagen. De grijze poes kwam uit haar gehurkte houding en moest zich inhouden om niet enorm enthousiast te grijnzen, al was er wel een enthousiaste twinkel in haar oogjes. Ze liepen naar een ander stuk van het bos, waar er waarschijnlijk veel prooien waren. Haar oortjes waren gespitst, ze luisterde aandachtig naar wat de grote kater zei. Toen hij het begin signaal gaf, zakte ze opnieuw door haar pootjes, zoals daarstraks geleerd. Haar staart zweefde boven de grond vol bladeren en bewoog niet, of toch bijna niet. In het begin was de houding makkelijk vol te houden, maar het werd moeilijker des te langer ze bleef staan. Haar oortjes waren gespitst, haar nek ietwat gestrekt. Haar oogjes keken om zich heen maar haar kopje bewoog zich geen millimeter.. En nu was het wachten. Ara was vastberaden om niet uit haar sluiphouding te komen, niet voor ze een prooi gevangen had - of op zijn minst had geprobeerd. Ze had geen zin in een schop onder haar kont door Shark. Plotseling hoorde ze wat gepiep en wat gekrabbel in een struikje naast haar. Even richtte ze haar groene ogen op de deputy, als om te kijken of ze het goed deed, maar ze bleef niet lang stilstaan. Voorzichtig, pootje voor pootje sloop ze dichterbij. Ze probeerde op alles te letten; op haar staart en haar buik, zodat die niet over de grond sleepten, op haar pootjes, zodat die geen blaadjes zouden doen ruisen, en op het muisje niet zo ver van haar vandaan. Het beestje kwam in zicht en even bewoog ze te snel, waardoor de blaadjes onder haar poten ruisden. Verdomme - ze bleef stokstijf staan, haar ene pootje hangend in de lucht, kijkend of het muisje iets had gemerkt. Even bleef het prooidiertje ook stokstijf zittend, wachtend, luisterend.. Maar ze leek stil genoeg te zijn. Het muisje ging gewoon weer verder met wat ze deed en Ara liet de adem die ze blijkbaar in aan het houden was zachtjes los. Nu sloop ze weer dichterbij, trager en voorzichtiger dan eerst. Shark was waarschijnlijk al in slaap gevallen van het tempo waarmee ze sloop, maar de Young-One was niet van plan risico's te nemen nu.. Niet nu ze zo dichtbij was. Oké, nu moest ze wel dichtbij genoeg zijn om te springen. Ara bleef weer stilstaan, voorzichtig; ze spande haar achterpoten aan om te springen. Ze maakte geen enkel geluidje.. En toen begon het muisje weg te schuifelen. Nee, ze was te traag geweest! Haastig sprong ze op, daarmee misschien meer geluid makend dan ze wou, maar voor het muisje weg kon schieten had ze hem in haar poten gevangen. De prooi slaakte een angstige piep terwijl Ara haar tanden in zijn nek zette, tot twee keer toe zelfs, zoekend naar de plek die het beestje meteen zou doden. Uiteindelijk stond ze recht met het muisje hangend uit haar bek, een lichte vorm van trots in haar mosgroene ogen al wist ze ook dat het puur geluk was dat deze muis niet zo'n geweldig goede reflexen had gehad.  



Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Shark
Member
Muddy [Training] Img_2610
Freedje
2401
Actief

CAT'S PROFILE
Age: 61 moons
Gender: Tomcat ♂
Rank: Rogue
Shark
BerichtOnderwerp: Re: Muddy [Training]   Muddy [Training] Icon_minitimeza 15 jul 2017 - 20:54

Shark bewoog enkel kort met zijn oortje toen Ara haar enthousiasme liet blijken in verband met het vangen van haar eerste prooi. Er was zelfs zowaar een beginnende glimlach te zien om zijn lippen, maar deze hield hij stevig in bedwang en een kille blik verscheen weer in zijn ogen terwijl hij ging zitten en geduldig wachtte tot Ara een prooi zou vinden. Haar houding was correct en het leek erop dat ze stil genoeg was, want niet veel later kondigde er zich een prooi aan. Shark keek kort naar de prooi en merkte goedkeurend op dat het een dikker muisje was. Zo te zien begon de prooi in het woud en rond de Twolegplace weer naar buiten te komen en zich weer vol te vreten met van alles; de harde regen was overgegaan naar een stille regen waardoor meer en meer prooi het als veilig zag om naar buiten te gaan. Het was duidelijk dat de zwaarste periode voorbij was en dat deze onzin hopelijk voorbij zou zijn. Hij zou graag weer eens naar buiten gaan zonder zijn pels de hele tijd nat te hebben. Maar goed. Er waren nu zelfs dagen bij dat het redelijk droog was, dus hij nam aan dat dat iets was waar ze niet om mochten klagen. De tom trok kort met zijn oortje toen Ara over de bladeren bewoog, maar ze leek zich stil genoeg te houden en het domme beestje verderop had haar niet eens in de gaten. Totdat Ara opnieuw een fout maakte, maar Ara was dichtbij genoeg om de muis te vangen. Hij was lichtelijk ontevreden over het feit dat het muisje andere prooidieren had kunnen alarmeren, maar voor een eerste keer was het zeker niet slecht. “Niet slecht,” miauwde hij dan ook. “Alleen moet je bij het doden ervoor zorgen dat je direct de goede plek hebt. Mik echt voor de nek en bijt hard door zodat je een botje voelt kraken.” Hij verhief zich vervolgens lichtelijk op zijn achterpoten en legde zijn pootje neer op haar nek. “Hier ongeveer,” sprak hij en hij zette druk. “Als je daar hard genoeg bijt bij een kat, valt deze ook direct door. Het is gewoon een kwestie van de zwakke plek vinden en durven doorbijten.” Hoe veel katten had hij wel niet op zo’n wijze vermoord? “En probeer voordat je de prooi bereikt hebt niet te snel te sluipen. Pas op het laatste moment, dus eigenlijk vlak voordat je gaat springen, mag je je tempo verhogen. Dan heeft de prooi immers toch geen tijd meer om weg te rennen.” Hij gaf een klein knikje. “Maar dat was goed voor een eerste keer dus,” mauwde hij. “Er zijn natuurlijk nog jachtmethodes, maar deze is één van de belangrijkste. Als je ooit geen prooi vindt in je directe omgeving, kan je naar de schuur van een rogue gaan en op die wijze prooi van hem of haar stelen. En die muizen zijn nóg makkelijker omdat ze nog dikker zijn.” Hij wenkte Ara en liep toen in de richting van een dunne boom. “Soms bevindt prooi zich ook op een hoger gedeelte en moet je bepaalde acties ondernemen eer dat je de prooi kunt vangen. Heb je enig idee hoe dat je een boom moet beklimmen?” vroeg hij aan haar.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Ara
Deceased
Muddy [Training] RB4Qe0W
Bunny
152
Actief
I raise my eyes to see the heavens but only the moon looks down

CAT'S PROFILE
Age: 12 moons
Gender: She-cat ♀
Rank: Apprentice
Ara
BerichtOnderwerp: Re: Muddy [Training]   Muddy [Training] Icon_minitimezo 23 jul 2017 - 14:43

Money can't buy manners
Ara knikte bij de uitleg van haar mentor. Ze voelde een rilling over haar ruggengraat gaan toen hij zijn poot in haar nek legde, en ze kon voelen hoe je makkelijk een kat kon vermoorden door daar hard genoeg te bijten.. De gedachte het bij iemand anders te doen was relatief normaal voor de poes, die immers in Bloodclan geboren en getogen was - de gedachte het zelf voor te hebben, was des te angstaanjagender.. Ze was nog te jong om weg te vagen, om te sterven en misschien alleen door haar mentor en haar broer herinnerd te worden. De anderen kenden haar waarschijnlijk niet goed genoeg om te merken dat ze niet meer op haar plek in de den lag; in tegendeel, ze zouden waarschijnlijk mooi van de gelegenheid gebruik maken om haar nest in te palmen. Ara volgde Shark, de muis nog steeds hangend in haar bek, tot ze bij een dunne boom kwamen waar ze schijnbaar in zou moeten klimmen. Ara legde haar muis neer op de grond, een beetje meer naar opzij, en schopte er wat aarde over zodat het verborgen was - dat had ze anderen ook al eens zien doen. "Ik heb het nog nooit gedaan.", antwoordde ze. Haar groene ogen keken omhoog, naar de boom, en daarna weer naar de grijze kater. "Maar ik kan het wel proberen?"



Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Shark
Member
Muddy [Training] Img_2610
Freedje
2401
Actief

CAT'S PROFILE
Age: 61 moons
Gender: Tomcat ♂
Rank: Rogue
Shark
BerichtOnderwerp: Re: Muddy [Training]   Muddy [Training] Icon_minitimedi 25 jul 2017 - 14:49

Shark grinnikte toen ze antwoordde op zijn vraag. “Ik heb je ook niet gevraagd of je het ooit gedaan hebt, ik vroeg je of je enig idee had hoe je een boom zou moeten beklimmen.” Maar hij nam aan dat als ze zo antwoordde dat het antwoord daarop waarschijnlijk “nee” ging zijn en dat hij het volledig ging moeten uitleggen. Dit zou een onderdeel zijn van haar final assesment, dus ging hij dit wel aan haar uitleggen. Het was bij hem immers de bedoeling dat een kat zowel zijn of haar jaagkunsten kon laten zien op de grond als op een verhoging. Dit omdat prooi zich wel vaker verschool in bomen als het kouder werd en Ara op een latere leeftijd voor zichzelf zou moeten jagen. En dan had ze er vrij weinig aan als ze alleen maar op de grond kon jagen. “De reden dat ik je deze tactiek aanleer, is omdat het ten eerste voorkomt op je final assesment, maar ook om jezelf te kunnen redden tijdens de winter. Tijdens de winter is het namelijk zo dat veel rogues gewoon thuis in hun eigen territory jagen waardoor het al vrij lastig wordt om iets te stelen zonder de rogue zwaar te verwonden. En dan moet je maar net het geluk hebben dat jij sterker bent dan je tegenstander. Om deze optie uit te sluiten, kun je gebruik maken van een boom. In een boom kunnen zich eekhoorns verschuilen, maar je zal er voornamelijk kleine vogeltjes vinden. Als je eenmaal je klimtechniek in orde hebt, zal je merken dat je binnen de kortste keren een vogel uit de boom kan meppen.” Shark draaide zijn kopje weer naar zijn young one toe. “Deze techniek wordt door velen onderschat en te gemakkelijk bestempeld als een simpel onderdeel van de training. Je moet je beseffen dat als je eenmaal in een boom hangt en je haalt uit naar je prooi dat je makkelijk je gewicht kunt verliezen omdat je jezelf niet meer kan ondersteunen met vier poten. Het is vrij belangrijk dat je weet hoe je ongeveer aan een boom moet gaan hangen om te voorkomen dat je te pletter valt.” Hij liep een eindje terug. “Allereerst houd je voldoende afstand tussen jou en de boom voordat je springt. De afstand die je houdt is afhankelijk van hoe hoog je wilt springen en hoe groot jij bent. Ik moet bijvoorbeeld minder afstand houden dan jij. Als je eenmaal begint te rennen, spring je ruim een meter voor de boom naar voren en sla je alle vier je poten om de boom alsof je het een knuffel geeft. Je gebruikt die tijd om je klauwen in het schors te zetten en duwt jezelf vervolgens met je achterpoten naar boven. Met je voorpoten grijp je steeds weer een nieuw onderdeel van de boom vast.” Hij rende naar de boom en voerde uit wat hij net had uitgelegd. Hij sloeg zijn vier poten om de boom heen en toen hij merkte dat hij aan de boom hing, begon hij zich met zijn achterpoten naar boven te werken. Hij had een kleine boom uitgekozen en een laaghangende tak kwam hem al snel tegemoet waar hij op klom. “Je kan twee dingen doen,” legde hij uit toen hij eenmaal veilig op de tak zat. “Oftewel ga je op de tak zitten en houd je je zo stil mogelijk tot een prooi dom genoeg is om vlakbij je te komen zitten oftewel hang je half uit de boom en sla je op die manier de prooi van de tak af. Bedenk wel dat die laatste techniek meer kracht kost omdat je je gewicht aan de boom moet ondersteunen, maar het is wel effectief voor een prooi die niet oplet.” Hij draaide zijn kopje en deed een knikje naar de stam van de boom waar hij net via omhoog was geklommen. “Kom maar naar boven,” sprak hij vervolgens terwijl hij al iets van ruimte maakte zodat ze naast hem kon gaan zitten.


Boomklimtechniek:
 
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Ara
Deceased
Muddy [Training] RB4Qe0W
Bunny
152
Actief
I raise my eyes to see the heavens but only the moon looks down

CAT'S PROFILE
Age: 12 moons
Gender: She-cat ♀
Rank: Apprentice
Ara
BerichtOnderwerp: Re: Muddy [Training]   Muddy [Training] Icon_minitimedo 27 jul 2017 - 16:02

Money can't buy manners
Ara luisterde aandachtig naar de uitleg die haar mentor haar gaf. Ze wou het goed doen, want zoals hij al had gezegd - het was een deel van haar final assessment en het was ook gewoon belangrijk om voor zichzelf te kunnen zorgen. Ze greens even toen Shark het beschreef als de boom een knuffel geven. Dat gaf wel duidelijk weer wat hij juist bedoelde, natuurlijk, maar het was zo raar om het uit de bek van de gevreesde commander te horen. Toen klom hij soepel de boom in en de grijze kattin kon bijna niet anders dan verwonderd kijken hoe hij schijnbaar met het grootste gemaak naar omhoog klom. Zo zou het ook ooit zijn voor haar, dat moest wel. Ze zou oefenen tot ze het net zo soepel kon. Toen legde Shark de twee technieken om prooi uit een boom te halen uit - waarschijnlijk zou ze voor nu alleen de eerste kunnen, tot ze meer spieren had gekweekt zodat ze zichzelf recht kon houden in de boom. Niet dat ze zo zwaar was, eerder slank maar daardoor ook niet bijzonder gespierd of sterk. En toen was het haar beurt. Ara stapte naar achter, verder dan Shark was gegaan omdat hij had gezegd dat hij minder ver zou moeten gaan. Ze richtte haar blik weer naar de boom waar ze in moest springen. Ze zette zich schrap en rende naar voren, om zich op ongeveer een staartlengte van de boom af te zetten. Ze sloeg haar vier poten uit en landde vrij hard met haar borstkas tegen de boom heen. Ze begon al naar beneden te schuiven toen ze haar klauwen in de schors klemde waarna ze even bleef hangen om weer op adem te komen. Alle lucht was uit haar longen geslagen; blijkbaar had ze oftewel te dicht bij de boom gesprongen, oftewel te hard gelopen.. Ze wist het niet echt. Haar groene ogen keken omhoog naar waar de grijze kater op een tak zat. Ze duwde zich omhoog met haar achterpoten en trok haar lichaam verder met haar voorpoten. De eerste twee keer ging dat makkelijk, al kwam ze niet heel veel hoger bij elke keer dat ze zich omhoog trok omdat ze haar poten nog niet ver genoeg durfde uit te strekken. Ara deed hard haar best om niet naar beneden te kijken omdat ze het gedacht dat ze zo uit de boom kon vallen toch niet al te aangenaam vond. Ze zette haar poten weer wat hoger, duwde zich omhoog, en opnieuw. Het was vermoeiender dan het leek en opnieuw was ze onder de indruk van de kracht die Shark in zijn poten moest hebben om het er zo moeiteloos uit te laten zien. Hij was immers een grote kater, het moest nog vermoeiender zijn voor hem om zijn hele lichaam omhoog te krijgen.. Na een tijdje, langer dan het bij hem had geduurd, kwam ze aan bij de tak waar hij op zat. Voorzichtig, nog niet helemaal zeker van haar bewegingen zo hoog boven de grond, zette ze haar voorpoten op de tak. Zo trok ze haar lichaam naar de tak toe, waarna ze ging zitten. Hij had niet veel plaats overgehouden maar Ara drukte haar lichaam tegen de stam zodat ze niet al te veel tegen elkaar geklemd waren. Daarna keek ze naar haar mentor, wachtend op de volgende instructie.



Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Shark
Member
Muddy [Training] Img_2610
Freedje
2401
Actief

CAT'S PROFILE
Age: 61 moons
Gender: Tomcat ♂
Rank: Rogue
Shark
BerichtOnderwerp: Re: Muddy [Training]   Muddy [Training] Icon_minitimevr 4 aug 2017 - 12:40

Shark keek strak naar zijn young one toen deze afstand hield tussen haar en de boom. Hij merkte dat ze de afstand nog niet precies kon inschatten, maar dat was normaal. Zelfs hij maakte daar soms nog fouten meer waardoor hij half tegen de boom klapte oftewel net te veel ruimte had gelaten zodat hij bijna met zijn gezicht tegen het schors ging. Er moest veel oefening gebeuren voordat ze zichzelf perfect kon inschatten, maar dat zou wel komen. Ze was nog jong en nog klein; ze zou nog groeien en pas daarna zou ze echt goed kunnen inschatten hoe ze moest springen en wanneer ze moest springen. Voor nu leek het echter goed te zijn, al leek het hem pijnlijk hoe ze tegen de boom klapte. Hij zag ook aan haar gezicht dat het geen aangename landing was geweest, maar goedkeurend zag hij toe hoe dat haar niet liet stoppen en ze haar klauwen, ietsje te laat, in de schors zette. Vervolgens begon ze zich met haar achterpoten omhoog te duwen. “Je poten ver voor je uitstrekken, Ara. Zo schiet je niets op,” zei hij tegen haar. Voor nu liet hij het echter op haar eigen tempo doen en stilzwijgend keek hij toe hoe ze langzaam maar zeker naar boven klom. Hoewel het niet leek op de manier hoe hij het deed, kwam ze toch op de tak terecht waar hij zat en Shark maakte nog wat meer ruimte voor haar. De tak was echter niet heel breed en hij zag het nu ook weer niet zitten om op het uiteinde te gaan zitten. En dus moest Ara wel tegen de stam leunen als ze zo weinig mogelijk lichamelijk contact met hem wilde maken. Het zou hem een worst wezen of ze elkaar aanraakten, daar werd hij niet awkward van. Hij kon zich voorstellen dat zij het liever zou vermijden, maar die krampachtige houding had hij nu ook weer niet. “De afstand tussen jou en de boom inschatten zal verbeteren naarmate je het meer doet. Je kunt eventueel je achterpoten wat naar voren richten om te voorkomen dat je met je gezicht of met je borst tegen de boom klapt. Als je contact maakt met de boom zet dan gelijk je nagels in het schors, want anders krijg je dus dat je naar onderen schuift.” Hij richtte zijn blik strak op haar. “En de volgende keer wil ik geen angst meer bij je zien. Je strekt je poten hoog genoeg boven je uit zodat je makkelijker naar boven kunt klimmen. Als je je nagels goed in de schors hebt zitten, kun je normaal gezien niet vallen.” Hij zuchtte. “Mocht je toch vallen, richt dan alle vier je poten direct naar beneden zodat deze je op kunnen vangen. Net zoals dat ervoor zorgt dat een kittypet makkelijk van een tuinhek kan springen, zorgt dat er bij ons ook voor om te voorkomen dat we iets breken.” Hij was weer stil en met een zwiep van zijn staart maande hij zijn young one aan om dat ook te zijn. “Dit is het gemakkelijkste onderdeel van de training,” fluisterde hij haar toe. “Al wat je moet doen, is wachten tot er een prooi nietsvermoedend op de tak komt zitten. Daarna sluip je naar de prooi toe en sla je hem uit de tak. Vervolgens ga je zo snel mogelijk naar beneden en doodt hem als hij eenmaal op de grond ligt.” Hij deed weer een teken dat ze stil moest zijn en niet veel later voelde hij een lichte rimpeling door de tak gaan ten teken dat iets anders dan hun ook op de tak was gaan zitten. Toen hij opzij keek, zag hij een nietsvermoedende mus zitten met een wormpje in zijn bek. Hij tikte Ara aan met zijn staart, sloop vervolgens zacht over de tak naar de mus toe en haalde toen uit met zijn poot. De mus werd geraakt tegen zijn vleugels en verloor zijn evenwicht. Het viel op de grond en aan de houding te zien waarin hij lag, waren een paar botten wel gebroken waardoor hij niet direct weg zou kunnen vluchten. “Je houdt je klauwen in het schors onder je terwijl je naar je prooi sluipt om niet te vallen. Als je dicht bij je prooi bent, haal je met een snelle beweging uit. Je drie andere poten houd je stevig op de tak zodat je zeker niet je grip verliest. Probeer de prooi goed te raken zoals op zijn vleugels of op zijn kopje zodat hij niet direct op kan stijgen en jij de tijd hebt om uit de boom te komen, wat ik in jouw geval zeker zou doen.” Hij ging weer voorzichtig terug naar Ara en knikte langs hem. “We gaan nu van plaats wisselen zodat jij dicht bij het uiteinde van de tak kunt gaan zitten. Daarna ga jij ook een prooi uit de boom slaan. Denk aan de juiste sluiptechniek en sla hard door.” Hij maakte zich vervolgens wat kleiner zodat ze langs hem kon glippen en hield zijn poten gereed zodat hij, als zij langs hem probeerde te komen, ook langs haar kon stappen zodat ze van plaats konden veranderen.


Samenvatting boom-jachttechniek:
 

OOC: Je mag Shark godmoden om langs hem te komen op de tak c:
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Ara
Deceased
Muddy [Training] RB4Qe0W
Bunny
152
Actief
I raise my eyes to see the heavens but only the moon looks down

CAT'S PROFILE
Age: 12 moons
Gender: She-cat ♀
Rank: Apprentice
Ara
BerichtOnderwerp: Re: Muddy [Training]   Muddy [Training] Icon_minitimeza 23 sep 2017 - 13:37

Money can't buy manners
Ara keek toe hoe Shark het haar voordeed en een prooi recht naar beneden katapulteerde. Ze keek langs hem heen naar beneden en zag hoe het beestje in een rare gewrongen houding op de grond lag. Botten gebroken, blijkbaar. Ze hoopte dat de prooi die zij naar beneden sloeg dat ook had, want anders zou ze moeten springen en dat was doodeng. Toch was Ara ook vastbesloten de sprong te wagen, wetend dat ze het wel zou overleven, dat ze op haar vier poten terecht zou komen maar vooral dat als ze het niet zou doen haar mentor zou teleurstellen. Ze had geluk dat ze zo slank was als ze langs hem heen schuifelde over de tak. Hun vachten schuurden tegen elkaar omdat ze nu eenmaal weinig plek had op de tak en de jonge kattin was blij dat ze vacht had op haar wangen zodat hij haar niet zag blozen. Ze moest haar hormonen onder controle houden, verdomme, er was niks aan. Ugh. Oké, nu zat ze aan de andere kant van de tak, haar oortjes naar voren gericht en haar snuitje bijna demonstratief naar het uiteinde van de tak gericht. Ze zat doodstil, moest zichzelf er soms zelfs van overtuigen om te blijven ademen omdat ze anders haar adem in zou houden en van haar stokje gaan op zo'n hoogte leek haar geen best plan. De tak schudde uiteindelijk lichtjes heen en weer toen een eekhoorn van een andere boom naar hen toe sprong. Het beestje had niet gezien dat er twee katten op zaten, dankzij het gebladerte dat hen verborg. Het was de grootste fout van zijn korte leventje. Ara kwam snel in beweging, wetend dat een eekhoorn veel sneller weg kon springen, zelfs als het hen niet gezien had, en dat sluipen misschien niet de beste optie was. Misschien was dat gedacht wel niet waar, maar Shark zou het haar wel weten te vertellen. De adrenaline van de jacht duwde de angst weg en ze sloeg vlotjes naar de eekhoorn met haar voorpoot, waardoor het beest naar beneden viel. Ze keek naar beneden, om te zien hoe het beestje wat duizelig maar verder niet verschrikkelijk gewond op de grond was. Nu moest ze springen. Ara aarzelde heel even, maar een seconde, bij het zien van de hoogte, maar haalde toen diep adem en sprong toch van de tak, die dankzij haar afzet heen en weer slingerde. De eekhoorn had in die seconde genoeg tijd gehad om van zijn slag te bekomen en stond alweer recht. Ara miste hem net toen ze op de grond terechtkwam omdat het beestje vluchtte, dus rende ze zo snel als ze kon achter hem aan, vastbesloten om hem niet te laten bekomen. Haar poten deden pijn van de vrij harde landing, omdat ze het niet helemaal gewend was en haar knieën niet genoeg had laten doorbuigen, maar ze liet zich dat niet tegenhouden. Uiteindelijk kon ze toch nog op hem landen met een sprong vanop een klein afstandje. Ze pinde de eekhoorn vast tegen de grond en beet hem dood. Gelukkig was hij nog geen andere boom ingevlucht. Hijgend maar mét de eekhoorn hangend uit haar bekje keerde ze lichtjes mankend terug naar de boom waar Shark en zij in hadden gezeten. Haar poot deed pijn van de landing, maar het was niks waar ze over een paar dagen nog last van zou van hebben.



Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Shark
Member
Muddy [Training] Img_2610
Freedje
2401
Actief

CAT'S PROFILE
Age: 61 moons
Gender: Tomcat ♂
Rank: Rogue
Shark
BerichtOnderwerp: Re: Muddy [Training]   Muddy [Training] Icon_minitimezo 1 okt 2017 - 14:25

Shark kwam direct in beweging toen Ara dat ook deed en hun vachten schuurden enkel kort langs elkaar toen Ara langs hem probeerde te komen. De twee switchten zonder al te veel problemen van plaats en Shark bleef stilletjes zitten terwijl Ara zich concentreerde op een prooi. Hij zag net zoals Ara de eekhoorn naderen en trok kort met zijn oortje toen zijn young one besloot om de eekhoorn niet te besluipen, maar direct tot actie over te gaan. In principe was het een goede houding omdat ze geen angst toonde en omdat ze de snelheid van de eekhoorn in zijn nadeel gebruikte, maar het was gevaarlijk en het bleef natuurlijk gokken of ze de eekhoorn al dan niet zou raken. De eekhoorn werd geraakt en Shark volgde zijn val naar beneden. Hij keek onder de indruk zijnde toe hoe Ara na even diep ademgehaald te hebben naar beneden sprong en de eekhoorn eindelijk met enige moeite wist te doden. Hij zette zichzelf ook af en hield zijn poten recht naar beneden zodat hij zonder al te veel problemen neerkwam. “Een goede vangst,” sprak hij tegen haar. “Misschien niet helemaal hoe ik het je uitgelegd heb, maar ik snap wat je wilde bereiken en ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast ben, Ara. Je toonde in die minuut meer lef dan ik een oudere young one ooit heb zien doen.” Hij gaf een knikje naar haar en keek vervolgens naar haar poten. Hij merkte dat haar houding iets minder sterk was dan voordat ze sprong en dat ze lichtelijk mankte tijdens het lopen. “We zijn klaar wat het bomen beklimmen en jagen betreft voor vandaag. Je hebt bewezen dat je in staat bent om een prooi te vangen en zullen ons daar de volgende training misschien nog even kort op richten,” sprak hij rustig. “Wat we verder gaan doen, hangt nu van jou af.” Hij keek nog eens naar haar poot. “We kunnen nu stoppen en over een paar dagen vroeg in de ochtend de training hervatten met basistechnieken wat het vechten betreft of we kunnen daar nu al mee beginnen.” Hij richtte zijn groengele blik strak op haar. “En ik wil dat je eerlijk tegen me bent. Je verspilt mijn tijd alleen maar als je niet goed genoeg blijkt te zijn omdat je last hebt van je poot.” Hij had wel weer genoeg met complimenten gesmeten en hij wilde niet dat zijn young one dacht dat hij echt heel erg bezorgd om haar was, want dan was de kans dat ze hem serieus nam in de toekomst natuurlijk kleiner en bovendien was hij nog altijd de deputy; hij hoorde kil te zijn.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Ara
Deceased
Muddy [Training] RB4Qe0W
Bunny
152
Actief
I raise my eyes to see the heavens but only the moon looks down

CAT'S PROFILE
Age: 12 moons
Gender: She-cat ♀
Rank: Apprentice
Ara
BerichtOnderwerp: Re: Muddy [Training]   Muddy [Training] Icon_minitimedo 2 nov 2017 - 19:29

Money can't buy manners
Ara straalde helemaal bij de goede commentaar van haar mentor. Haar rug rechtte zich automatisch wat, haar kin hief ze wat hoger in de lucht in een trotse houding; het beestje hing uit haar bek als het bewijs van haar moeder. Desondanks wist ze ook wel dat ze nu niet te overmoedig moest worden - maar ze kon het niet laten om te genieten van zijn goedkeuring. Bij afwezigheid van haar eigen vader keek ze nu naar hem op op die manier, waardoor ze er dan ook naar streefde dat hij trots zou zijn op haar. Shark begon over haar poot en meteen werd zijn houding weer ietsje afstandelijker, ietsje killer; meer als een commander en minder als een vaderlijke mentor. Oké, Ara zou niet gekwetst zijn daardoor. Ze had te veel verwacht misschien, hij was gewoon de commander van de elite die haar toevallig als young-one toegewezen had gekregen en zijn best deed om haar een goede member te maken omdat dat toevallig zijn taak was. Ze was niet speciaal, in geen enkele zin van het woord, en dat zou ze moeten beseffen ook als ze niet met een gebroken hart - bij wijze van spreken dan, soort van - achter wou blijven wanneer ze member was en Shark geen enkele speciale aandacht aan haar besteedde. Dat gezegd zijnde, moest ze ook stoppen met aan hem te denken met zijn naam; dat maakte de band te persoonlijk en dat was voor geen van beiden goed, ze was ervan overtuigd. Ze volgde zijn blik naar haar poot nadat ze het beestje op de grond had gelegd zodat ze kon spreken. Even dacht ze na, lichtjes fronsend, de poot testend door het tegen de grond te duwen om te zien of ze haar gewicht er genoeg op zou kunnen steunen voor het vechten. "Ik ga met ergere wonden moeten vechten.", mauwde ze, al was dat niet per se het antwoord waar ze mee zou gaan. Basistechnieken zou toch moeten lukken - ze wist dat ze getalenteerd was en ze had een bepaalde trots die haar tegenhield om haar door zo'n kleine vermoeilijking te laten stoppen. "Ik kan er gewicht op zetten. We kunnen toch proberen, en stoppen als het niet gaat?", antwoordde ze, al was het misschien meer een vraag dan een antwoord - en Ara wist dat dat nooit goed was. Daarom knikte ze uiteindelijk, meer overtuigd lijkend dan ze zich eigenlijk voelde. "Ja, we kunnen verdergaan.", verklaarde ze, haar stem zacht maar zeker; zoals ze altijd leek, kalm en onbevreesd.



Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Shark
Member
Muddy [Training] Img_2610
Freedje
2401
Actief

CAT'S PROFILE
Age: 61 moons
Gender: Tomcat ♂
Rank: Rogue
Shark
BerichtOnderwerp: Re: Muddy [Training]   Muddy [Training] Icon_minitimedo 9 nov 2017 - 11:16

Shark keek toe hoe ze druk zette op haar poot. Ze leek niet direct door haar poten te zakken en dat was een goed ding. Dat wilde zeggen dat ze waarschijnlijk wel last had van haar poot, maar dat het niet heel ernstig was waardoor ze een paar dagen niet aan haar training kon deelnemen. Hij had een bepaalde tijdsdruk boven zijn hoofd hangen en hoewel de jachttechnieken goed gingen, was het nog maar de vraag of dat met de vechttechnieken ook zo zou zijn. Haar antwoord verraste hem wel een beetje, maar hij gaf een knikje. “Als we tegen een Clan moeten vechten en je raakt daar ernstig gewond en je wordt op dat moment omsingeld door twee of meer katten zal je inderdaad door moeten vechten. Dat wil echter niet zeggen dat er dan geen katten zijn om je te helpen.” Hij nam zichzelf voor dat hij haar eerste gevecht in de buurt wilde blijven zodat hij haar kon helpen als dat zou moeten. Het had geen zin om zijn tijd te besteden aan trainingen en dat vervolgens in rook op te zien gaan omdat Ara een fout maakte tijdens haar eerste gevecht. En misschien wilde hij ook gewoon wel vanuit zijn eigen karakter dat haar niets ergs zou overkomen, maar dat zou hij nooit hardop toegeven aan haar en ook niet aan zichzelf. Het feit dat hij een compliment gaf en dat zijn blik iets zachter werd daarbij was wel weer genoeg sentimentaliteit voor vandaag. “Goed dan,” sprak hij met een goedkeurend knikje nadat ze haar keuze had gemaakt. “Ik zal je voor vandaag de belangrijkste aanleren zodat we er niet te lang mee bezig zijn. We geven je poot een paar dagen rust en daarna hervatten we de training zodat we de zwaardere vechttechnieken aan kunnen leren. Je lijkt talent te hebben voor nieuwe dingen te leren en daar wil ik maar wat graag gebruik van maken.” Hij draaide zich om en wenkte haar vervolgens. Hij leidde haar terug naar the Sandy Hollow. Het leuke was dat hier vroeger trainingen werden gegeven door de ThunderClanners aan hun eigen apprentices. Het was leuk om gebruik te maken van een gebied waar ze eerst verdreven waren en hij hoopte dat er een bloedspoor achter zou blijven zodat, als de ThunderClanners ooit besloten om toch terug te keren naar hun oude territory, er geroken kon worden dat zij de plaats hier nu domineerden. Hij grinnikte even en draaide zich weer terug naar zijn young one. “Je hebt verschillende technieken,” sprak hij. “Je hebt technieken om een gevecht te beginnen, technieken om door te blijven vechten en technieken om een gevecht te beëindigen. We zullen beginnen met het eerste gedeelte, de technieken om een gevecht te beginnen.” Hij trok met zijn oortje en ging verder. “Je kunt op twee verschillende manieren aanvallen: als je tegenstander je ziet en als je tegenstander je niet ziet. Wat het verschil maakt, is dat je op een effectieve manier aanvalt. Dat doe je vooral door veel kracht in je aanval te zetten zodat je tegenstander geen idee heeft wat hem overkomt.” Plotseling sprong hij opzij en ging toen achter Ara staan. Hij opende zijn bek en zijn tanden bleven op enkele centimeters afstand van haar staart hangen. “Je kunt een tegenstander van achteren verrassen door je tanden rond zijn staart te sluiten en vervolgens hard te trekken. Zoals je misschien al wel weet, is je staart het voornaamste aan je lichaam om je evenwicht te behouden. Hard aan een staart trekken zou resulteren in het verliezen van de balans van je tegenstander wat voor jou de perfecte mogelijkheid geeft om de volgende klap uit te delen.” Hij ging weer terug voor haar staan. “Een belangrijke aanval om mee te beginnen als je tegenstander je ziet en weet wat er gaat komen, is door met je voorpoot en je klauw ingetrokken hard op zijn voorhoofd te slaan. Dit doe je door je op je achterpoten te richten, maar bij een kleiner dan jou zijnde kat kun je het ook vanaf jouw hoogte doen. De truc is om zo hard mogelijk te slaan en je op tijd terug te trekken als je besluit om op je achterpoten te gaan staan. En wees vooral snel.”


Basis vechttechnieken:
 
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
 
Muddy [Training]
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Warrior Cats :: ShadowClan territory :: ShadowClan territory-
Ga naar: