Lesson 1: Patience [Dusk] 
IndexGebruikerslijstRegistrerenInloggenZoeken
We're part of a story, part of a tale. We're all on this journey, no one is to stay. Where ever it's going. What is the way?
Welcome
Warrior Cats is een rollenspel gebaseerd op de serie 'Warriors' van Erin Hunter. Je verkent hier al schrijvend de geliefde wereld van de Clankatten, rogues en kittypets. Dit doe je door je eigen karakter aan te maken, waarbij je bijna alles zelf mag bepalen over uiterlijk en karakter. Wild of tam, goed of slecht, sociaal of eenling? Help jij oorlogen te voorkomen? Of ben je een van de katten die hongerig opzoek is naar een groter territorium en meer macht? Het kan allemaal op Warrior Cats.
KIND OF WEATHER
Season
Season
Greenleaf, 15°C - 30°C
En dan is het toch echt Greenleaf. De zon is bijna niet meer weg te denken. De meeste dagen zijn warm en droog. De enige regen valt nog uit een enkele onweersbui die overkomt en dat betekent ook direct veel regen in één keer. Het woud zit vol prooi en kruiden om de Clans mee in leven te houden.
WHAT'S HAPPENING
Current Event
In-Game Event
Prophecy given by Starclan
"Heed the darkness that creeps near.
Heed the purge that will begin
Seeping into the forest slowly.
Poisoning the clans from within

Blood will turn the forest red.
Lie low in order to thrive
Stay aware of who your allies are.
Or none of the clans will survive"
THE ALLEGIANCES
Clans
THUNDERCLAN
RIVERCLAN
WINDCLAN
SHADOWCLAN
TRIBE OF RUSHING WATER
BLOODCLAN
THE MANAGEMENT TEAM
Staff
Admin
Admin
Admin
Admin
Admin
Admin
Editor
Editor
Founder
COME JOIN US
WC DISCORD

SWITCHERDIESWITCH
SWITCH ACCOUNTDeel
 

 Lesson 1: Patience [Dusk]

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
Day •
Chief
Lesson 1: Patience [Dusk] DPKsfdL
Floriske
393
Actief
Koester het licht
en het zal de schaduwen verjagen

CAT'S PROFILE
Age: 77 manen
Gender: Tomcat ♂
Rank: Chief
Day •
BerichtOnderwerp: Lesson 1: Patience [Dusk]   Lesson 1: Patience [Dusk] Icon_minitimezo 24 maa 2019 - 10:54

Een vroege ochtend in de grot. Buiten begon de lucht langzaam lichter te worden, maar het zou nog even duren voor de zon zich gezicht liet zien. Day wachtte geduldig af tot zijn To-be zich had klaargemaakt voor zijn eerste training. Hij had hem wat tijd gegeven om zin vacht te fatsoeneren en wat te eten te halen, en hem gezegd dat hij daarna naar het midden van de grot moest komen. Terwijl Day wachtte, speelde hij wat met een klein steentje dat tussen zijn poten lag, schoof het heen en weer, luisterde naar het zachte geluid dat deze beweging produceerde, vroeg zich af hoe geluid precies ontstond. Het geluid van het schuivende steentje werd overstemd door het geluid van pootstappen. Ah, dat zou Dusk wel zijn.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Dusk •
Member
Lesson 1: Patience [Dusk] DPKsfdL
60
Actief

CAT'S PROFILE
Age: 6 moons
Gender: Tomcat ♂
Rank: To-be
Dusk •
BerichtOnderwerp: Re: Lesson 1: Patience [Dusk]   Lesson 1: Patience [Dusk] Icon_minitimema 25 maa 2019 - 11:56Dusk that Paints the Sky --

Zijn eerste nacht in de To-Be den was veel beter dan de kater had kunnen dromen. Hij voelde zich eindelijk groot en oud genoeg om mee te doen aan de taken van de tribe en hij kon niet wachten voordat hij mee mocht helpen met het beschermen van zijn mede tribegenoten. Hij had de halve nacht wakker gelegen, nadenkend over wat de training van morgen wel allemaal kon inhouden. Wat voor fantastische dingen hij wel niet ging meemaken - maar uiteindelijk, in alle excitement, was de kater toch in slaap gevallen. Vroeg werd hij gewekt door zijn mentor, waarna hem verteld werd zichzelf te fatsoeneren en wat te eten. Dit deed Dusk dan ook, al probeerde hij alles zo snel mogelijk te doen, niet in staat om nog veel langer te wachten voordat zijn eerste training kon beginnen.

Enthousiast benaderde hij Day of New Light, een grote grijns op zijn lippen. "Goedemorgen, mentor!" Ja, hij was hier helemaal klaar voor! Zijn blik gleed naar de uitgang van de cave, gingen ze naar buiten? Ja? Hij had hier al zes manen op gewacht! "Wat gaan we eerst doen?"

22


Dusk that Paints the Sky
Fearless child,
broken boy;
tell me what it's like to burn.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Day •
Chief
Lesson 1: Patience [Dusk] DPKsfdL
Floriske
393
Actief
Koester het licht
en het zal de schaduwen verjagen

CAT'S PROFILE
Age: 77 manen
Gender: Tomcat ♂
Rank: Chief
Day •
BerichtOnderwerp: Re: Lesson 1: Patience [Dusk]   Lesson 1: Patience [Dusk] Icon_minitimema 25 maa 2019 - 12:05

Ja, daar kwam Dusk al aanlopen, het enthousiasme van het afstralend als helder zonlicht. Met iets verlangends in zijn blik keek de To-be even naar de uitgang. Oh, hoe hij teleurgesteld zou worden... Hij zou gauw genoeg leren dat Day er zo zijn eigen ideeën op nahield als het om trainingen ging. De Cave Guard glimlachte en bleef even stil. "Ik zal mijn eerste training nooit vergeten", miauwde hij daarna, en even leek hij in gedachten verzonken. Toen leek hij terug te keren naar het heden. "Goedemorgen, Dusk that Paints the Sky. Ik heb een eerste taak voor je", miauwde hij. Hij zette een poot op het steentje dat hij heen en weer had zitten tikken en schoof het naar voren, naar Dusk toe. "Houd deze kiezel voor me in de gaten en meld het me als hij pootjes krijgt en wegloopt. Ik zal bij de waterval te vinden zijn." En na die woorden maakte hij aanstalten om weg te lopen.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Dusk •
Member
Lesson 1: Patience [Dusk] DPKsfdL
60
Actief

CAT'S PROFILE
Age: 6 moons
Gender: Tomcat ♂
Rank: To-be
Dusk •
BerichtOnderwerp: Re: Lesson 1: Patience [Dusk]   Lesson 1: Patience [Dusk] Icon_minitimema 25 maa 2019 - 12:15Dusk that Paints the Sky --

Hij was er helemaal klaar voor, helemaal klaar om naar buiten te gaan, leren te vechten, leren voor zijn tribe te zorgen. De kater stond al klaar om richting de uitgang te stappen, en niet toen hij nieuwsgierig wilde vragen wat de eerste training van zijn mentor was, klapte zijn bek dicht. Wat? Zijn groenamberen ogen gleden naar de steen die tegen zijn poten aankwam en op zijn plek rolde en daar doodstil bleef liggen. You've got to be kidding me? Hij keek omhoog naar zijn mentor, maar deze maakte al aanstalten om weg te lopen. "Wacht nee, wacht!" Reageerde hij vol verbazing. "Dit is een grapje zeker... toch?" Stelde hij voor, een zenuwachtige lach verliet zijn lippen. "Een kiezelsteen kan niet lopen, dat is onmogelijk." En hij kon het geduld niet opbrengen om drie eeuw te wachten tot het ding eindelijk zover was om te evolueren in een kiezelsteen met poten - nee, dat was raar!

23


Dusk that Paints the Sky
Fearless child,
broken boy;
tell me what it's like to burn.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Day •
Chief
Lesson 1: Patience [Dusk] DPKsfdL
Floriske
393
Actief
Koester het licht
en het zal de schaduwen verjagen

CAT'S PROFILE
Age: 77 manen
Gender: Tomcat ♂
Rank: Chief
Day •
BerichtOnderwerp: Re: Lesson 1: Patience [Dusk]   Lesson 1: Patience [Dusk] Icon_minitimedi 26 maa 2019 - 16:08

De verraste stem van zijn To-be deed de grote Cave Guard halthouden. Een subtiel glimlachje zweefde om zijn lippen terwijl hij zich naar Dusk omdraaide. "Dat is een hele goede vraag, Dusk that Paints the Sky", miauwde hij. Even verbreedde zijn glimlach zich wat, daarna werden zijn blik en stem serieus. "Ik zie nieuwsgierigheid als een uitstekende eigenschap. Maar nu zul je me moeten vertrouwen. Ik zou je deze taak niet geven als het niet belangrijk was." En daar zou Dusk het mee moeten doen. Niet van plan om verdere vragen te beantwoorden liet Day de To-be achter in het midden van de grot. Met een kiezelsteen die al dan niet pootjes zou krijgen.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Dusk •
Member
Lesson 1: Patience [Dusk] DPKsfdL
60
Actief

CAT'S PROFILE
Age: 6 moons
Gender: Tomcat ♂
Rank: To-be
Dusk •
BerichtOnderwerp: Re: Lesson 1: Patience [Dusk]   Lesson 1: Patience [Dusk] Icon_minitimewo 24 apr 2019 - 10:32Dusk that Paints the Sky --

Als genageld aan de grond bleef de jonge To-Be stil staan, terwijl zijn groen-amberen ogen zijn mentor nakeken. W.. wat was net gebeurd? Hij keek naar de steen, vernauwde zijn ogen wat en leek toen al bijna direct het besluit te hebben genomen om weg te lopen. Maar toen hij halverwege was, trok zijn nieuwsgierigheid hem toch terug naar de steen. Wat was er zo belangrijk aan deze éne steen? Wat was de reden achter deze taak. Dusk stopte op nog geen muisafstand van de steen, bracht zijn gezicht zo dicht mogelijk bij het ding en staarde er intens naar. Bijna alsof hij het met zijn eigen krachten aan de loop wilde brengen. Maar er gebeurde niks. Het was gewoon een doodnormale steen. Niets. Bijzonders. Aan. Even snoof de kitten diep, terwijl hij licht geïrriteerd ging zitten en met zijn staart op de grond tikte. Voor enkele tikken hield de kitten het vol om op de wacht te blijven staan. Maar de steen die bewoog niet. Hij ging vast ook nooit bewegen. Zijn blik gleed naar waar Day was verdwenen, in de hoop dat zijn mentor al terug kwam om te zeggen dat dit een grap was. Maar volgens hem was het geen grap. Het was een echte taak. Urgh. Saai. Dit was niet waar hij zich voor had ingeschreven!

Hij wachtte en hij wachtte. Volgens mij had Dusk nog nooit zo lang stil gezeten. Zijn blik stond strak op de steen, in de hoop dat het uiteindelijk toch zou bewegen. Maar nee. Het bewoog niet. Hij vernauwde zijn ogen en stond op. Klaar! Dit was onzin! Hij was er KLAAR mee! De kitten draaide om de steen heen, gaf het een korte tik, maar de steen rolde niet verder dan een muizenlengte van hem af. Hij zuchtte. Oké. Denk, Dusk, denk. Niet veel later brandde er plots een lichtje in zijn hoofd. Aha! Hij had een idee! Hij stapte op de eerste, random, kat af. "Zou jij die steen misschien op mijn hoofd willen leggen?" Hij glimlachte. De ander keek hem vreemd aan, maar Dusk zag er waarschijnlijk zo ellendig verveeld uit, dat er geen vragen gesteld werden. Niet veel later balanceerde hij het steentje boven op zijn pluizige kop. Nu had het poten gekregen!

Trots liep hij in de richting waarin Day was verdwenen, richting de waterval had zijn mentor gezegd. Eenmaal daar stopte hij. De steen was duidelijk zichtbaar op zijn kopje. "De steen heeft poten gekregen." Meldde hij droogjes. Zo. Was het nu tijd voor de echte training?

28


Dusk that Paints the Sky
Fearless child,
broken boy;
tell me what it's like to burn.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Day •
Chief
Lesson 1: Patience [Dusk] DPKsfdL
Floriske
393
Actief
Koester het licht
en het zal de schaduwen verjagen

CAT'S PROFILE
Age: 77 manen
Gender: Tomcat ♂
Rank: Chief
Day •
BerichtOnderwerp: Re: Lesson 1: Patience [Dusk]   Lesson 1: Patience [Dusk] Icon_minitimedo 6 jun 2019 - 12:08

Verveling was Day of New Light volkomen vreemd. Hij had het dan ook prima naar zijn zin terwijl hij luisterde naar het geraas van de waterval en de zon op zijn klimmende pad door de lucht volgde, badend in de eerste koele zonnestralen van de winterochtend. Wanneer hij zijn to-be van zijn spannende taak zou verlossen wist hij nog niet. Hij had deze training al eerder uitgevoerd, maar hield geen vaste tijden aan. Anders zou het toch wat te voorspelbaar worden, mocht een nieuwe to-be met een van zijn oud-leerlingen gesproken hebben.

Bij het horen van pootstappen richtte hij zijn blik op de ingang van de grot, en zijn ogen werden een beetje groter toen hij zag wie daar aan kwam lopen. Had de jonge kater het opgegeven? Hij zou niet de eerste zijn. Toen Dusk zijn mentor echter bereikt had, zag deze dat de vork toch iets anders in de steel zat, en hij begon te lachen toen hij het steentje op Dusks kop zag liggen en de bijbehorende mededeling hoorde. "Dit creatieve oplossingsvermogen zal je nog van pas komen", sprak hij hem toe, pretlichtjes nog altijd in zijn ogen twinkelend. Teleurgesteld was hij niet dat Dusk zich niet helemaal aan Days plannen had gehouden. Hij had zich immers netjes aan de instructies gehouden, Day had nooit expliciet gezegd dat de steen eigen pootjes moest groeien en niet die van een ander mocht lenen. Toch werd zijn blik na zijn eerste vrolijkheid weer wat serieuzer. "Maar zeg eens, jonge regelbuiger, heb je ook al uit weten te vogelen waarom ik je deze opdracht gaf?" Het was immers niet zonder reden geweest, en het was juist de reden die belangrijker was dan de opdracht zelf.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Dusk •
Member
Lesson 1: Patience [Dusk] DPKsfdL
60
Actief

CAT'S PROFILE
Age: 6 moons
Gender: Tomcat ♂
Rank: To-be
Dusk •
BerichtOnderwerp: Re: Lesson 1: Patience [Dusk]   Lesson 1: Patience [Dusk] Icon_minitimezo 16 jun 2019 - 23:28Dusk that Paints the Sky --

De steen lag nog steeds op het midden van zijn hoofd, het kostte hem enige aandacht om ervoor te zorgen dat het niet verschoof of van zijn kop viel. Dusk stond er echter bij met een grijns rond zijn lippen, trots dat hij op deze uitvinding was gekomen. Day had immers nooit gezegd dat de steen zelf poten moest groeien, dus eigenlijk had hij een soort van loophole gevonden. En daar mocht hij best trots op zijn, vond hij zelf. Hij wilde knikken bij de woorden van Day, maar bedacht zich net op de tijd. De steen zou anders van zijn hoofd af rollen en hij wilde voorkomen om klunzig uit te zien tegenover zijn nieuwe mentor. Nee. Misschien als hij Day liet zien dat hij klaar was voor de échte training, dat ze ook daadwerkelijk begonnen!

De volgende vraag bracht hem van zijn stuk. Wait. Was deze training ergens voor bedoeld? Dusk keek verbaasd naar Day, terwijl een korte stilte viel en hij een poging deed op een antwoord te komen. Waarom zou Day hem op een steen laten letten? Verantwoordelijkheid? Nee, dat was dom. Wat voor verantwoordelijkheid kon je hebben over een steen, een steen was niet te vergelijken met oppassen op kittens. Misschien creativiteit? Hmm. Zouden zijn andere to-be's er ooit op zijn gekomen om de steen op hun hoofd te leggen? Ja, het had vast iets met creativiteit te maken! "Creativiteit!" Grijnsde hij, maar hij besefte zich al gauw dat het een dom antwoord was. Nee, hij moest het beter formuleren! "Eh.. misschien.. uh.. dat met een beetje creativiteit alles kan lukken?" De steen had immers poten gekregen. Dat had Dusk voor onmogelijk gezien eerst, maar nu was het toch mogelijk geweest. Soort van. Eh?

38


Dusk that Paints the Sky
Fearless child,
broken boy;
tell me what it's like to burn.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Day •
Chief
Lesson 1: Patience [Dusk] DPKsfdL
Floriske
393
Actief
Koester het licht
en het zal de schaduwen verjagen

CAT'S PROFILE
Age: 77 manen
Gender: Tomcat ♂
Rank: Chief
Day •
BerichtOnderwerp: Re: Lesson 1: Patience [Dusk]   Lesson 1: Patience [Dusk] Icon_minitimevr 21 jun 2019 - 15:23

Dusk moest even over die vraag nadenken en gaf na een tijdje vol enthousiasme het verkeerde antwoord. Al was verkeerd een woord dat Day niet gauw zelf in de mond zou nemen. Dusk herformuleerde zijn antwoord nog wat, maar het was nog altijd niet helemaal waar zijn mentor naar zocht. “Veel van onze vragen in het leven hebben niet één juist antwoord”, sprak hij, en na een korte pauze voegde hij daaraan toe: “Maar deze wel. En het is niet creativiteit, al ben ik niet teleurgesteld in de manier waarop je jouw eerste missie hebt geïnterpreteerd. De les die ik voor ogen had is echter de volgende: tijdens een gemiddelde wachtdienst gebeurt er ongeveer evenveel als tijdens het wachten tot een steen weg zal lopen. Maar er komt een dag dat die steen pootjes krijgt. En als je dat moment mist, is iedereen in gevaar.” Aangezien hij het uiteraard over een spreekwoordelijke steen had, van het soort dat groot en harig was en waarvan het enige scherper dan zijn klauwen zijn honger was. Probeer zulk een ‘steen’ maar eens op je kop te leggen. “Geduld is een schone zaak, Dusk that Paints the Sky.” Er konden levens vanaf hangen.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Dusk •
Member
Lesson 1: Patience [Dusk] DPKsfdL
60
Actief

CAT'S PROFILE
Age: 6 moons
Gender: Tomcat ♂
Rank: To-be
Dusk •
BerichtOnderwerp: Re: Lesson 1: Patience [Dusk]   Lesson 1: Patience [Dusk] Icon_minitimewo 26 jun 2019 - 21:30Dusk that Paints the Sky --

Dusk, met de steen nog steeds op zijn hoofd, keek omhoog naar Day, nadat hij zijn antwoord vol overgave had gegeven. Helaas was het niet het juiste antwoord geweest, alhoewel zijn mentor niet compleet teleurgesteld leek over zijn manier van zijn creatieve manier om de steen poten te geven - hij durfde bijna te wedden dat nog geen enkele to-be van Day dit had geflikt. Wat er toch wel voor zorgde dat er een lichte grijns op zijn gezicht vormde. De glimlach verdween echter weer toen hij zich besefte dat het een serieus iets was, deze training. Hij luisterde serieus naar de woorden van Day.

Dusk bleef stil bij de volgende woorden. Het bracht zeker een indruk op de kater. De verantwoordelijkheid van Cave Guard zijn, daar had hij nog nooit bij stil gestaan. Levens stonden op het spel als hij even niet goed oplette. De stilte van de jonge To-Be was niet omdat hij niet wist welke woorden hij moest uitspreken, of hoe hij moest reageren. Want natuurlijk wist Dusk hoe je opzoiets moest reageren; natuurlijk meneer, ik beloof het meneer, ik zal altijd opletten meneer. Maar hij wilde er zeker van zijn dat hij die woorden ook echt meende. Dat het geen betekenisvolle belofte zou zijn. Dusk bracht zijn hoofd kort naar beneden om de steen van zijn kop te laten rollen, waarna hij weer opkeek naar zijn mentor. "Ik zal geduld hebben, dat beloof ik." Beloofde hij plechtig. En hij meende het. "Ik zal de steen met poten niet missen." Nee. Hij kon het niet missen. De plotselinge druk dat levens dan in gevaar gebracht zouden worden, de levens van katten waar hij heel veel om gaf, zal er wel voor zorgen.

44


Dusk that Paints the Sky
Fearless child,
broken boy;
tell me what it's like to burn.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Day •
Chief
Lesson 1: Patience [Dusk] DPKsfdL
Floriske
393
Actief
Koester het licht
en het zal de schaduwen verjagen

CAT'S PROFILE
Age: 77 manen
Gender: Tomcat ♂
Rank: Chief
Day •
BerichtOnderwerp: Re: Lesson 1: Patience [Dusk]   Lesson 1: Patience [Dusk] Icon_minitimedo 27 jun 2019 - 11:26

Stilte bleef even in de lucht hangen, maar Day zag dat zijn to-be over de woorden nadacht. Dusk liet het steentje voorzichtig van zijn kop glijden voor hij weer opkeek en Day keek in die groenamberen ogen en wist dat de boodschap overgekomen was en dat hij erop kon vertrouwen dat Dusk de les had geleerd, nog voordat de to-be iets had gezegd. Toen de belofte die hij al in zijn blik had gelezen ook hardop werd uitgesproken, glimlachte Day tevreden. "Goed", miauwde hij. "Heel goed." Zijn glimlach werd iets breder. "Dan gaan we die les morgen in de praktijk brengen."

Ja, Dusk zou nog een dagje moeten wachten voor hij de grot uit mocht. En dan was het tijd voor de eerste van vele wachtdiensten van zijn leven.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
 
Lesson 1: Patience [Dusk]
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Warrior Cats :: The Mountains :: The Cave of Rushing Water-
Ga naar: