Newbie guide 
IndexGebruikerslijstRegistrerenInloggenZoeken
We're part of a story, part of a tale. We're all on this journey, no one is to stay. Where ever it's going. What is the way?
Welcome
Warrior Cats is een rollenspel gebaseerd op de serie 'Warriors' van Erin Hunter. Je verkent hier al schrijvend de geliefde wereld van de Clankatten, rogues en kittypets. Dit doe je door je eigen karakter aan te maken, waarbij je bijna alles zelf mag bepalen over uiterlijk en karakter. Wild of tam, goed of slecht, sociaal of eenling? Help jij oorlogen te voorkomen? Of ben je een van de katten die hongerig opzoek is naar een groter territorium en meer macht? Het kan allemaal op Warrior Cats.
KIND OF WEATHER
Season
Season
Newleaf, 5 °C - 18°C
Bloemen, lammetjes en kleine konijntjes. Wat een vrolijkheid!
WHAT'S HAPPENING
Current Event
No Current Event
Check the Updates page to see what's happening in the clans!
No current event. Enjoy your peace... While it lasts.
THE ALLEGIANCES
Clans
THUNDERCLAN
RIVERCLAN
WINDCLAN
SHADOWCLAN
BLOODCLAN
THE MANAGEMENT TEAM
Staff
Actief
Actief
Actief
Actief
Afwezig
Actief
VERY IMPORTANT CATS
VIPs
Founder
Founder
Editor
Editor
COME JOIN US
WC DISCORD

SWITCHERDIESWITCH
SWITCH ACCOUNT
HANDLEIDING VOOR NIEUWELINGEN
NEWBIE GUIDE


Welkom op Warrior Cats! Dus, jij hebt besloten dat je lid wilt worden? Maar, heb je geen idee waar je moet beginnen? Dan ben je hier op de juiste plek! Deze handleiding zal je vanaf het moment dat je je registreert tot je eerste post in de RPG op weg helpen. Als je de stappen netjes volgt dan heb je het binnen mum van tijd door en kan je zo snel mogelijk met je favoriete kattenkarakter gaan schrijven.

彡 STAP 1 - REGISTRATIE

Je kunt je heel makkelijk registreren door op 'REGISTER' te klikken in de navigatiebalk. Je komt dan automatisch op de registratievoorwaarden. Wat je dan waarschijnlijk meteen al zal opvallen is de rode tekst. Wij zien heel vaak dat het nog fout gaat met de namenregistratie, dus willen wij hier nog even extra de nadruk op leggen. Als je niet zeker weet of jouw gekozen naam is toegestaan, kan je altijd nog even naar de uitleg gaan in het guidebook, onder het kopje 'namen'.

Nadat je op akkoord hebt geklikt wordt je doorverwezen naar een lijst die je moet invullen. Hieronder wordt de lijst even in het kort met je doorgenomen:

Gebruikersnaam: Dit is de naam van je kat! Let erop dat namen zoals Princess96 of Pietje_Puk dus verboden zijn.
E-mailadres: Na de registratie zul je je account moeten activeren via je e-mailadres. Vooral bij je eerste account is het dus aan te raden dat je een geldig e-mailadres invult. Helaas heeft actieforum het systeem dat je maar 1 account op 1 e-mailadres mag hebben, maar als je ooit een 2e account wilt aanmaken kun je altijd nog 10 minute mail gebruiken of via een pb'tje aan de admins vragen of die het account voor je willen activeren.
Wachtwoord: Dit is het wachtwoord waarmee je zult inloggen. Geef nooit je wachtwoord aan anderen! Probeer ook een wachtwoord te verzinnen die niet makkelijk is te raden, maar die je wel goed kunt onthouden. Uiteraard is het geen probleem als je een keer je wachtwoord vergeet, maar wij hebben liever niet elke dag een pb in onze inbox met de vraag of we het wachtwoord willen veranderen.

Nadat je het lijstje hebt ingevuld zal je nog één keer je wachtwoord moeten herhalen en een code in moeten vullen om actieforum te bewijzen dat je geen robot bent, of iets dergelijks. Daarna zul je nog even je account moeten activeren en dan is de registratie helemaal klaar. Gefeliciteerd! Je bent nu officieel lid van Warrior Cats!

彡 STAP 2 - JE PROFIEL

Zodra je hebt ingelogd is het aan te raden dat je even je profiel op orde maakt. Dit profiel geeft namelijk alle informatie over je karakter, maar biedt leden ook de mogelijkheid om contact met je op te nemen of je topics/berichten te bekijken. Je kunt het profiel van jezelf en anderen bekijken door op de gebruikersnaam te klikken. Wil je je profiel bewerken, en dit is stap 2 van deze handleiding, dan ga je naar 'PROFILE' in de navigatiebalk.

Je komt nu op de pagina terecht waar je je profiel kan aanpassen. Je zult zien dat bovenin een aantal tabbladen staan:Hieronder staat beschreven wat die tabbladen inhouden:

Informatie: Dit is de plek waar alle informatie van je persoonlijke profiel op staat. Hier kun je je wachtwoord veranderen en een aantal dingen invullen zoals je status, naam, geboortedatum en contactgegevens. Dit is niet verplicht, maar het is altijd leuk voor de anderen om te weten wie je bent, wanneer je verjaardag is en waar je vandaan komt. Ook zul je zien dat er een gedeelte is voor je achievements, maar wat dit precies zijn staat uitgelegd in het guidebook onder het kopje 'awards'.
Voorkeuren: Hier kun je je voorkeuren aanpassen. Dat wil zeggen de opties van jouw account. Wil je bijvoorbeeld geen e-mails meer ontvangen als er gereageerd wordt op jouw topics waarin je gepost hebt? Dan kan je dit hier aanpassen. Het wijst eigenlijk grotendeels voor zich, maar we willen je er wel nog even op wijzen dat het handig is als html en bbcode altijd aanstaan.
Onderschrift: Dit is de afbeelding die aan de onderkant van je post verschijnt. Neem maar even een kijkje bij anderen, dan zul je snel zien er bedoelt wordt. Ook een onderschrift is niet verplicht, maar de meesten gebruiken het wel omdat het een leuke aanvulling is voor bij je posts. Om een plaatje in je onderschrift te krijgen kan je de opties gebruiken van de editor of zelf de code [img]URL AFBEELDING[/img] invoeren (max. grootte is 500 x 200px). Als je niet goed snapt hoe dit moet mag je altijd om hulp vragen, er zijn veel mensen die het je geduldig kunnen uitleggen.
Avatar: De avatar van je karakter (max. 200px x 300px), het plaatje van jouw kat dat naast je posts verschijnt. Let erop dat je een afbeelding gebruikt die past bij het uiterlijk van jouw kat en niet al bezet is door een ander lid (als je niet zeker weet of ie al bezet is mag je dit altijd vragen). Er zijn vele mooie plaatjes te vinden op het internet, maar we hebben een lijst van artiesten die hebben aangegeven dat ze niet willen dat wij hun foto's gebruiken. Deze artiesten staan op de 'verboden artiesten' lijst in het guidebook. Neem hier even een kijkje, zodat je zeker weet dat je niet een afbeelding hebt uit hun gallerij.
Notificaties: De notificaties zijn de meldingen die je in het witte balkje bovenin krijgt. Je kunt zelf aangeven waar je een melding van wilt krijgen: het binnenkrijgen van een privébericht, als iemand op jouw post/topic reageert, etc. 'By email' wilt zeggen dat je die meldingen ook in je hotmail ontvangt, 'by toolbar' staat voor de witte balk bovenin (die je overigens ook kunt uitschakelen). Deze toolbar is gewoon een handigheid om meldingen binnen te krijgen en makkelijk bij je profiel/berichten te komen.
Onderwerpen met abonnement: Dit zijn de topics waarop jij een abonnement hebt. Dat houdt in dat jij van deze topics een melding krijgt als iemand hier reageert. Je kunt hier ook je abonnementen opzeggen, zodat je er geen melding meer van ontvangt.
Favorieten: Dit mag je overslaan, het is niet echt van toepassing op dit forum.
CAT'S PROFILE: Hier komt alle informatie van jouw kattenkarakter te staan. Sommige van deze informatie verschijnt ook in het profielgedeelte naast je posts. Je kunt er tevens een profielafbeelding uploaden. Als je hier voor het eerst komt zul je eerst het profiel moeten genereren voordat je de informatie kan invullen. Het is belangrijk dat je dit doet zodat iedereen makkelijk de informatie van jouw karakter kan vinden.

En dat was het profiel. Als je alles netjes op orde hebt kan je naar de volgende stap: namelijk het maken van je eerste post op het forum!

彡 STAP 3 - JE EERSTE POST

Als je terug gaat naar de index van de site (dit kan door op 'FORUM' te klikken in de navigatiebalk of gewoon op de banner zelf), zul je een overzicht zien van alle fora en categorieën. Hier worden alle berichten (posts) geplaatst. We hebben in totaal 8 categorieën op de site, en die categorieën zijn opgedeeld in twee gedeeltes: het 'BULLETIN BOARD', waar alle meldingen van Warrior Cats worden geplaatst, maar waar je ook zelf een vraag kan stellen. Als je dus nog vragen hebt ben je hier aan het juiste adres.

We gaan er even vanuit dat tot nu toe alles duidelijk is. Dan kun je je eerste post gaan plaatsen. Dit kan in de 'WARRIOR CHAT' zijn om met de leden te praten, bij 'INTRODUCTION' om jezelf voor te stellen (als nieuw lid is dit wel een leuk idee, zodat je kan vertellen wie je bent en kennis kan maken met rest van de leden), of bij 'CLANS' om je karakter bij een clan aan te melden. Het maken van een post gaat als volgt:

Als je een nieuw topic wilt openen (een nieuw onderwerp), dan klik je op de button 'New topic'. Het is verplicht dat je bij een nieuw topic een titel invult, anders kan je je bericht niet plaatsen.


Als je al op een bestaand topic wilt reageren, ga je naar dat desbetreffende onderwerp. Je ziet dan alle berichten die de leden in dat topic heeft geplaatst. Om hierop te antwoorden, klik je op 'post reply', of ga je naar de snelle editor die onderaan het onderwerp staat. Als je reageert op een topic hoef je geen titel in te vullen.


Je kan aan de pootjes aan de linkerkant de forums zien of er nieuwe berichten zijn geplaatst. Wanneer het pootje donker is betekend het dus dat daar iemand een nieuw topic heeft geopend of op een topic heeft gereageerd sinds jouw laatste bezoek. Helemaal rechts, bij 'last post' zie je dan nog eens het laatste (nieuwste) bericht. Je kan hier makkelijk naar doorverwezen worden door op de titel of op het volgende icoontje te klikken:

Omdat er per dag veel gepost wordt op Warrior Cats, is er ook een handige optie om alleen jouw berichten te bekijken, om te zien of daar op gereageerd is. Boven het forum is een link die je daarnaar doorverwijst: Jouw berichten bekijken

彡 STAP 4 - AANMELDEN BIJ EEN CLAN

Nadat je registratie en je profiel gereed is, is het tijd om je karakter bij een clan aan te melden. Dit is overigens alleen verplicht als je een clankat hebt, als je een rogue of kittypet bespeelt is het voldoende dat je even aan één van de admins vraagt of die je naam willen kleuren. Je kan je ook zelf aanmelden bij de groep door in de legenda bij 'Who's online?' onderaan het forum op 'Rogue' of 'Kittypet' te klikken. Daar staat dan een button 'Lid worden'. De admin zullen zo nu en dan de groep checken om de aangevraagde lidmaatschappen te accepteren.

Maar, voor nu gaan we er even vanuit dat je een clankat hebt aangemaakt. Aanmelden bij een clan is niet moeilijk, toch krijgen we hier nog regelmatig vragen over. Vandaar dat we dit proces even rustig doornemen:
Allereerst ga je naar het forum 'Clans'. Hier krijg je een overzicht van de vijf clans te zien: Thunderclan, Riverclan, Windclan, Shadowclan en Bloodclan. Klik op de clan waar jij je karakter wilt aanmelden. Als je nog niet zeker weet bij welke clan je wilt horen, kan je de beschrijvingen lezen in het Guidebook (-> Clans en overige).

Elke clan heeft zijn eigen aanmeldingstopic (voorbeeld Thunderclan). Dit is gewoon een topic waar je kan reageren met de vraag of jouw karakter bij die clan mag. Vaak staat er een lijstje die je even moet kopiëren in je bericht en invullen. Kijk wel goed of de clan geopend is voor aanmeldingen! Het wil wel eens voorkomen dat het te druk wordt in een clan en de clanleader de aanmeldingen dan tijdelijk sluit. Soms is dit ook alleen voor een bepaalde rang, zoals kittens of apprentices.

Als je een bericht hebt geplaatst in het aanmeldingstopic zul je moeten wachten tot de clanleader, deputy of een teamlid je accepteert. Houd dus goed het topic in de gaten. Zodra er een bericht is geplaatst door één van de bovengenoemde personen met de melding dat je geaccepteerd ben, hoor je bij de clan en mag je beginnen met posten. Je hoeft niet te wachten tot je naam gekleurd is, dat kan even duren, maar gebeurt meestal vrij snel na de aanmelding. Als het erg lang duurt kan je altijd een pb sturen naar één van de admins.

彡 STAP 5 - KAT REGISTREREN

Nu je kat bij een clan hoort is het tijd om wat meer over jouw karakter te vertellen. Dan weet iedereen hoe jouw kat eruit ziet, wat voor persoonlijkheid hij heeft en wat hij al heeft meegemaakt. Dit kan op het forum 'INTRODUCTION', bij CAT REGISTER'. Er is een standaard lijstje die je kan invullen (-> Hulpmiddel voorstellen kat), maar je bent helemaal vrij om zelf te bepalen hoe je het topic gaat vormgeven en wat je erin gaat zetten. Als je twijfelt, kan je altijd even naar de registreertopics van andere katten kijken, er staan er genoeg!

In het guidebook staat een uitvoerige karaktergids die je alles vertelt over het maken van een voorsteltopic. (Starten in de RPG -> Karaktergids)

彡 STAP 6 - RPGEN

Tot slot, de laatste stap: het RPGen. Hier is waar het allemaal om draait op Warrior Cats. Als je nieuw bent met het concept RPGen, raden we je sterk aan om eerst de uitleg te lezen in het guidebook (Starten in de RPG -> Lesje RPG'en & posten). Ook is het altijd een idee om naar topics van anderen te kijken, en als je dan nog liever eerst even wilt oefenen, hebben we een speciale 'RPG training'. Als je daar een post plaats zal iemand van Warrior Cats hierop antwoorden met tips wat je nog aan je posts kan verbeteren. Door regelmatig te oefenen zal het RPGen steeds makkelijker gaan en zal je er ook veel van opsteken. Maar, het belangrijkste is natuurlijk dat je er plezier in hebt.
Hopelijk is alles nu duidelijk en ben je nog steeds enthousiast om een actief lid op Warrior Cats te worden! Als je nog vragen hebt, twijfel dan niet om die te stellen. Ons streven is om Warrior Cats voor iedereen zo plezierig mogelijk te maken en dan is het belangrijk de beleving gemakkelijk en goedlopend te houden.
Wij heten je alvast van harte welkom op de site!