Archeo stage Dominicaanse Republiek 
IndexGebruikerslijstRegistrerenInloggenZoeken
We're part of a story, part of a tale. We're all on this journey, no one is to stay. Where ever it's going. What is the way?
Welcome
Warrior Cats is een rollenspel gebaseerd op de serie 'Warriors' van Erin Hunter. Je verkent hier al schrijvend de geliefde wereld van de Clankatten, rogues en kittypets. Dit doe je door je eigen karakter aan te maken, waarbij je bijna alles zelf mag bepalen over uiterlijk en karakter. Wild of tam, goed of slecht, sociaal of eenling? Help jij oorlogen te voorkomen? Of ben je een van de katten die hongerig opzoek is naar een groter territorium en meer macht? Het kan allemaal op Warrior Cats.
KIND OF WEATHER
Season
Season
Leaf-fall, 5 °C - 18°C
Er kunnen ineens buitjes ontstaan, dat het met bakken uit de lucht valt. Sommige dagen waait het hard, maar er zitten ook mooie dagen tussen. Met een waterig zonnetje aan de lucht.
WHAT'S HAPPENING
Current Event
Due to poisoned fish a disease is quickly spreading in Riverclan. Crystalstar has ordered the clan to only hunt on the little land prey Riverclan has.
THE ALLEGIANCES
Clans
THUNDERCLAN
RIVERCLAN
WINDCLAN
SHADOWCLAN
BLOODCLAN
THE MANAGEMENT TEAM
Staff
Afwezig
Actief
Actief
Actief
Afwezig
Actief
VERY IMPORTANT CATS
VIPs
Founder
Founder
Editor
Editor
COME JOIN US
WC DISCORD

SWITCHERDIESWITCH
SWITCH ACCOUNT
Deel
 

 Archeo stage Dominicaanse Republiek

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
Firedance
Warrior Goddess Lightning
Archeo stage Dominicaanse Republiek Fireda11
WazBeer
12040
Actief
Burning like embers, falling, tender, Longing for the days of no surrender, years ago.

CAT'S PROFILE
Age: 43 Moons Old
Gender: She-cat ♀
Rank:
Firedance
BerichtOnderwerp: Archeo stage Dominicaanse Republiek   Archeo stage Dominicaanse Republiek Icon_minitimevr 20 mei 2016 - 3:44


Stage Dominicaanse Republiek
19 mei 2016

Ik vind het altijd heerlijk om op te schrijven wat ik meemaak, zowel voor mezelf als dat ik dat makkelijk even kan linken wanneer mensen vragen hoe iets was. Aangezien ik weet dat er wat mensen rondzwerven hier die toch wel zo gek zijn om te lezen wat voor zooi ik allemaal opschrijf, dacht ik dat het wel leuk zou zijn om een topicje te maken over mijn stage en vakantie op de Dominicaanse Republiek.

Zoals in mijn afwezigheidstopic al gemeld, ben ik hier 2,5 maand, van 15 mei tot 31 juli. De eerste dagen hier zitten er alweer op en momenteel zit ik in het opgravingshuis dat hoort bij het grote archeologische project dat hier al jaren bezig is. Voorlopig zal ik dus ook even niet meer ergens anders slapen, vandaar dat ik nu maar begin met dingen plaatsen.

De afgelopen dagen hebben we in Santo Domingo (de hoofdstad) geslapen in een gezellig klein hostel. Gelukkig hadden we airco, want het is hier benauwd warm, ook 's nachts. Ik zat daar met 5 andere studiegenootjes en we hebben de grootste pret gehad op het dakterras. Naast 'thuis' zitten zijn we ook nog op het strand geweest en hebben we de stad bezichtigd, het veilige deel dan. Ja, de stranden zijn hier zoals op de plaatjes, wit, met helder blauw water (bijna niet te geloven). Verschil arm en rijk is wel echt heel groot en de cultuurshock was groot. Geen gordel achterin de taxi, motorbendes op de snelweg 's avonds, overal willen ze je wat aansmeren, sloppewijken, nauwelijks verkeersregels, rijdende stukken schroot en ga zo maar door. Ik heb in de afgelopen 4 dagen al heel veel grenzen overschreden in wat ik normaal wel of niet zou doen. De eerste avond had ik een moment waarop ik dacht: waar ben ik aan begonnen? Maar met daglicht zag alles er toch weer een stukje beter uit.

Op het strand:

En de hondjes en katjes. Ik heb geen hondsdolheid injectie gehaald, omdat t niet verplicht was en mag daarom niet aaien. Dat is zo moeilijk. Sommige volgen je gewoon letterlijk overal en ze lijken op mn eigen hondje die ook ooit een straathond is geweest. Ik moet van kittens afblijven, mijn dokter heeft het echt iets van 20x herhaalt en dat was wel nodig hoor.

Samen met ons hondje Scum in Santo Domingo:

Morgen is ons verteld dat we gewoon rustig aan kunnen doen, dat we mogen uitslapen enzo. Als iedereen wakker is krijgen we een presentatie over het werk hier, zodat we allemaal een beetje weten wat ons te wachten staat en er worden ook boodschappen gedaan. Zaterdag is ons weekend en dan gaan we geloof ik naar het strand, wat ook heel nice is. Dus dan gaat zondag waarschijnlijk de pret beginnen met het harde werken.

Achterin de pick-up truck naar t opgravingshuis:

Meer foto's komen nog, maar mijn netbook is niet zo snel en hij is nog bezig met alles overzetten. Dat gaat serieus nog wel een probleem worden x'D En nog een sidenote, ik ben alles behalve charmant op veel foto's, maar de koortslip in nog van de stres en je kan je haar niet niet vet houden of elke dag om je uiterlijk geven wat makeup betreft. Das gwn een no go x'D


Archeo stage Dominicaanse Republiek RBnHiY7
Moonkit || Skyteller || Firedance || Runeshade || Ghosteyes
Other:
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Bluewisp
Founder
Archeo stage Dominicaanse Republiek LM31bul
Sanne (:
2461
Be balanced

CAT'S PROFILE
Age: 34 moons
Gender: She-cat ♀
Rank:
Bluewisp
BerichtOnderwerp: Re: Archeo stage Dominicaanse Republiek   Archeo stage Dominicaanse Republiek Icon_minitimedo 30 jun 2016 - 11:43

Wazzie ik zie dit topic nu pas <3
Meer foto's zijn altijd welkom, ik ben benieuwd hoe het daar is


Archeo stage Dominicaanse Republiek QHTBjCa
Archeo stage Dominicaanse Republiek Et9xeoBluestar&Bluewisp:
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Firedance
Warrior Goddess Lightning
Archeo stage Dominicaanse Republiek Fireda11
WazBeer
12040
Actief
Burning like embers, falling, tender, Longing for the days of no surrender, years ago.

CAT'S PROFILE
Age: 43 Moons Old
Gender: She-cat ♀
Rank:
Firedance
BerichtOnderwerp: Re: Archeo stage Dominicaanse Republiek   Archeo stage Dominicaanse Republiek Icon_minitimedo 30 jun 2016 - 21:03

Ik mag helaas niks openbaar vertellen over wat we hier allemaal vinden enzo, maar iedereen die dat graag wilt weten die kan mij gewoon even een appje, pm of wat dan ook sturen en dan kan ik wat meer in detail gaan. Ik zit hier inmiddels bijna 7 weken en heb hierna nog maar 2 weken veldwerk en 2 weken vakantie te gaan. Ongeveer 1,5 maand veldwerk is dat al en man wat gaat de tijd snel. Het is hard werk, dat geef ik eerlijk toe, maar ik heb het vreselijk naar mn zin hier en ik denk wel dat ik het erg ga missen en zeker mijn best ga doen om terug te komen.

Elke dag zit zo propvol dat alles voorbij raast. In de ochtend sta ik op om kwart voor 5, dan ontbijten we en om kwart voor 6 moeten we de pickup trucks inladen met alle spullen. Kruiwagens, scheppen, zeven, borstels, statieven etc. Dan rijden we naar de site, die ongeveer op 10 minuten afstand ligt. Meestal zit je met alle spullen opgepropt in de achterbak, wat super gaaf is natuurlijk. Iets na 6 beginnen we meestal, dan hebben we om 9 uur een korte pauze en gaan we door tot 12 of 1. Rond 1 half 2 hebben we lunch thuis en dan vrij tot half 4, waarna we lab werk doen tot 6. Om 7 uur eten we en om 9 uur ligt iedereen eigenlijk weer in bed. Op zaterdag hebben we dan vrij en doen we dingen die we leuk vinden.

De eerste zaterdag na het strand en eentje waarbij we niks deden was een uitstapje naar een aantal watervallen. We hebben hier voor de langste route gekozen, alle 27 watervallen af. Hiervoor moesten we eerst 45 minuten omhoog lopen en man wat was dat zwaar. Het kan hier behoorlijk klam warm worden, zoals je ook wel heb in zo'n jungle kas in de dierentuin. We hadden alleen zwemkleding aan maar iedereen was compleet bezweet toen we bij t eerste water aan kwamen, maar dat water was zo koud dat t direct goed was. De tour hield in dat je letterlijk door de rivier liep en alle watervallen af sprong/af gleed. Het was echy super gaaf en de omgeving was heel erg mooi. Ik heb speciaal hiervoor in Nederland nog een waterdichte camera gekocht, dus ik heb er ook foto's van. Helaas is het internet hier heel erg slecht en kan ik dus met moeite een enkele foto uploaden, laat staan een boel. Die komen dus nog wel voor de geïnteresseerde.

Een andere zaterdag zijn we met z'n allen gaan paardrijden. Dat is een heus avontuur hier. Ik was de enige die echt lang lessen heeft gevolgd en daarom kreeg ik een van de hengsten die niet met een boel andere samen kon. Basically heb ik de hele rit heel goed op moeten letten, want ergens in het begin begon hij enorm te bokken midden op straat. Ja, midden op straat. Om bij de rivier te komen waar we langs wilde rijden, gingen we gewoon door de stad. 2 begeleiders voor ongeveer 14 man te paard waarvan alleen ik dus echt lessen heb gevolgd. Tussen de auto's door, gewoon over de weg. T was een hele ervaring en ik heb af en toe alles bij elkaar gescholden van de stress, maar t was ook wel leuk. In galop door de straten rijden en alle mensen die zwaaien en kijken bewondert op van een blanke op een paard. Op de momenten dat er niet teveel anderen in mn buurt waren luisterde ie erg goed naar me, dus dat was erg fijn. Aan het eind van de dag echter wel helemaal beurs aan mn benen, want de zadels hadden best veel uitstekende gespjes etc, die gwn in je benen prikte.

Het weekend erna zouden er alweer mensen weg gaan, omdat er een maand voorbij was. We waren hierdoor een lang weekend vrij en zijn dus naar een van de plaatsen aan het strand gegaan, Cabarete, en hebben daar overnacht. Het was super lekker om weer even je eigen ding te kunnen doen, plus wie zegt er nou nee tegen cocktails aan het strand. Op de zaterdag hebben we ook nog drie grotten bezocht in een kleine tour. De eerste had water helemaal onderin en we zijn daar gaan zwemmen. De guide deed op een gegeven moment het licht uit en het was echt pikdonker. In de derde kon je ook zwemmen als je 3 meter naar beneden durfde te springen. Hebben we allemaal gedaan en het water was zo mooi helder en koud.

Afgelopen zaterdag zijn we dan naar La Isabella geweest met onze stage begeleidster en leidinggevende van het hele project hier. La Isabella is basically waar Columbus zijn eerste stad in de nieuwe wereld heeft gevestigd, de tweede plek waar hij aan land is gekomen en vanuit daar is eigenlijk de hele ontdekking van Amerika tot stand gekomen. We zijn naar de site geweest en hebben rondgekeken in het museum. Onderweg zijn de door een grote rivier gereden en hebben we het huis van de moeder van de lokale mensen die ons helpen bezocht. Prachtig hoe die mensen daar nog zo simpel leven. Vooral de keuken was echt net alsof je zoveel jaar terug in de tijd was gegaan.

Het is hier zo anders dan in Nederland. Aan het begin nogal overweldigend, maar eens je eraan went is het prima te doen. We hebben hier regelmatig stroom uitval, elke dag wel. Dan werken de ventilatoren op de kamers bijv nie meer. Water kan op zijn, wc papier mag niet in de wc, noem maar op. Hoe erg ik er ook om kan zeuren, de hele ervaring heeft me zo goed gedaan en is nog steeds goed voor me. Ook het feit dat we nu echt bekend zijn met de site en het materiaal. Nieuwe volwassenen die aankomen staan onder onze begeleiding, omdat wij al hebben geleerd dingen te zien. Dat is zo gaaf. Dat je ook echt dingen gaat zien en gaat begrijpen. Nog 4 weken te gaan en ik ga er t beste uit halen.


Archeo stage Dominicaanse Republiek RBnHiY7
Moonkit || Skyteller || Firedance || Runeshade || Ghosteyes
Other:
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Firedance
Warrior Goddess Lightning
Archeo stage Dominicaanse Republiek Fireda11
WazBeer
12040
Actief
Burning like embers, falling, tender, Longing for the days of no surrender, years ago.

CAT'S PROFILE
Age: 43 Moons Old
Gender: She-cat ♀
Rank:
Firedance
BerichtOnderwerp: Re: Archeo stage Dominicaanse Republiek   Archeo stage Dominicaanse Republiek Icon_minitimewo 12 okt 2016 - 20:16Archeo stage Dominicaanse Republiek RBnHiY7
Moonkit || Skyteller || Firedance || Runeshade || Ghosteyes
Other:
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Runaway
Member
Archeo stage Dominicaanse Republiek UctV3pX
Starwars
49
Actief
And once he's in, he can't go back
he'll beat his wings 'til he burns
them black
♥️

CAT'S PROFILE
Age: « 24 moons
Gender: She-cat ♀
Rank:
Runaway
BerichtOnderwerp: Re: Archeo stage Dominicaanse Republiek   Archeo stage Dominicaanse Republiek Icon_minitimewo 12 okt 2016 - 20:19

Wauw graaf !
Het is een interessant en leuk filmpje c:


Archeo stage Dominicaanse Republiek AqdHDSD       Archeo stage Dominicaanse Republiek KNszG8a       Archeo stage Dominicaanse Republiek V7dAepH
♥️
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Hellhound
Member
Archeo stage Dominicaanse Republiek Mini_a10
It's a nouk
4981
Actief
It's just another war
Just another family torn
Just a step from the edge
Just another day in the world we live

677 IC

CAT'S PROFILE
Age: I'm burning 60 moons in hell
Gender: Tomcat ♂
Rank:
Hellhound
BerichtOnderwerp: Re: Archeo stage Dominicaanse Republiek   Archeo stage Dominicaanse Republiek Icon_minitimewo 12 okt 2016 - 20:24

Erg mooi filmpje Waz, echt interessant en dat skelet wow 0.0


Archeo stage Dominicaanse Republiek Signat14
Hell's hounds:
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Firedance
Warrior Goddess Lightning
Archeo stage Dominicaanse Republiek Fireda11
WazBeer
12040
Actief
Burning like embers, falling, tender, Longing for the days of no surrender, years ago.

CAT'S PROFILE
Age: 43 Moons Old
Gender: She-cat ♀
Rank:
Firedance
BerichtOnderwerp: Re: Archeo stage Dominicaanse Republiek   Archeo stage Dominicaanse Republiek Icon_minitimewo 12 okt 2016 - 20:26

Danku :3 Meeste van de opnames zijn gemaakt met de drone die we tot onze beschikking hadden. Ik vind t echt leuk dat ze dit voor ons hebben gemonteerd, aangezien het zoveel meer zegt dan een paar foto's.


Archeo stage Dominicaanse Republiek RBnHiY7
Moonkit || Skyteller || Firedance || Runeshade || Ghosteyes
Other:
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: Archeo stage Dominicaanse Republiek   Archeo stage Dominicaanse Republiek Icon_minitime

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Archeo stage Dominicaanse Republiek
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Warrior Cats :: General :: Warrior Chat :: Art corner-
Ga naar: