[Gathering, Leaders] Lit me Up 
IndexGebruikerslijstRegistrerenLaatste afbeeldingenInloggenZoeken
We're part of a story, part of a tale. We're all on this journey, no one is to stay. Where ever it's going. What is the way?
Welcome
Warrior Cats is een rollenspel gebaseerd op de serie 'Warriors' van Erin Hunter. Je verkent hier al schrijvend de geliefde wereld van de Clankatten, rogues en kittypets. Dit doe je door je eigen karakter aan te maken, waarbij je bijna alles zelf mag bepalen over uiterlijk en karakter. Wild of tam, goed of slecht, sociaal of eenling? Help jij oorlogen te voorkomen? Of ben je een van de katten die hongerig opzoek is naar een groter territorium en meer macht? Het kan allemaal op Warrior Cats.
KIND OF WEATHER
LEAFBARE
Season
Leafbare, -8°C - 3°C
Het blad is nu volledig van de bomen af en iedere ochtend wordt je begroet met rijp aan de takken en een kille wind. Gepaard met winterse neerslag, is het woud gehuld in een witte deken.
WHAT'S HAPPENING
Current Event
No current forum-wide event.
THE ALLEGIANCES
Clans
THUNDERCLAN
RIVERCLAN
WINDCLAN
SHADOWCLAN
BLOODCLAN
THE MANAGEMENT TEAM
Staff
COME JOIN US
WC DISCORD

SWITCHERDIESWITCH
SWITCH ACCOUNT
Deel
 

 [Gathering, Leaders] Lit me Up

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
Crystalstar
Moderator
[Gathering, Leaders] Lit me Up E81821599b4a262322df0bc2a3a71937
Bo3
1545
Actief
Everything is sacrificable for the greater good.

CAT'S PROFILE
Age: 74 moons || 5 lives
Gender: She-cat ♀
Rank: Leader
Crystalstar
BerichtOnderwerp: [Gathering, Leaders] Lit me Up   [Gathering, Leaders] Lit me Up Icon_minitimema 13 dec 2021 - 20:09


Langzaam kwam ze overeind. Niemand anders scheen van plan te zijn te beginnen. Misschien was het alleen maar toepasselijk dat zij de eerste speech gaf: Crystalstar was de oudste, en met afstand de meest ervaren leader. Normaal gesproken zou Acornstar die positie hebben ingenomen, maar haar gezworen rivaal was nergens te bekennen. Crystalstar twijfelde er niet aan dat Settleddust tijdens zijn toespraak zou vertellen wat er met zijn leader was gebeurd, en dat hij tot die tijd zijn lippen stijf op elkaar zou houden. Het had geen zin om te proberen het uit hem te persen. De grijze kattin liep naar de rand van de rots, toen geen van de anderen aanstalten leek te maken om haar voor te zijn. Ze was vermagerd, maar dat maakte haar niet minder statig, zo vanaf de hoge rots tussen de vier eiken. "Ik, Crystalstar, leader van Riverclan, roep mijn voorouders in Starclan op om deze gathering te zegenen. Wij hebben ons hier onder de volle maan vergaard in een heilige vrede." Haar stem was helder en gewichtig. Ze keek naar boven, naar de sterren, en dacht na over wat ze zou zeggen. Er lag weer eens veel op haar schouders, en ze moest een lastige keuze maken. Starclan, help mij de juiste beslissing te nemen, voor Starclan. Dacht Crystalstar, terwijl ze weer neerkeek op de menigte. "Deze gathering is geopend." Mauwde ze, wat zachter nu de stemmen vanuit de open plek wat waren bedaard.

"Riverclan heeft een groot verlies geleden sinds ik jullie voor het laatst toegesproken heb." Begon ze, terwijl haar zeegroene ogen tevergeefs de menigte afzochten naar het gezicht van Cottonflower. Iets in haar wilde het goed maken, maar een ander deel vertelde haar dat dat onmogelijk was. Ze kon de jonge warrior niet verblijden, en tegelijkertijd uitleggen wat er gebeurd was. "Blueflower, onze geliefde deputy is uit ons midden verdwenen." Dat was de enige manier om het te zeggen. "We missen elk detail over haar verdwijning, maar zijn er zeker van dat het geen vrijwillig vertrek was." Niemand zou haar vertellen dat Blueflower haar verraden had. "Na enkele dagen heb ik het op me genomen om een nieuwe deputy aan te wijzen, Carrioncough." Ze keek even omlaag, naar waar de zwart-witte kater zat aan de voet van de rots. "Wat er gebeurd als Blueflower bij ons terugkeert zal dan met haar besproken worden." Dat was alles wat ze er nu over kon zeggen. Ze kon niemand helemaal verblijden, en kon ook niet echt een kant kiezen als ze haar clan niet in tweeën wilde splitsen.

"Verder is onze clan geteisterd door dezelfde vloed die ook effect heeft gehad op de andere clans. Riverclan heeft waarschijnlijk de meeste problemen ondervonden, en voor een tijd hebben wij ons in een tijdelijk kamp moeten verschansen. Nu zijn die tijden echter achter ons, en zijn wij teruggekeerd naar eigen kamp. Het gaat weer goed met Riverclan, en we zullen leafbare trotseren zoals we ieder jaar gedaan hebben." Het was belangrijk om ideeën over mogelijke zwakte snel in de kiem te smoren.

Na die eerste twee uitspraken vertelde Crystalstar over nieuwe apprentices en warriors, informatie die intussen gestandadiseerd was voor de toespraak van een leader, en meestal aan het einde van de speech gevonden werd. De knoop in de maag van de grijze kattin werd strakker naarmate ze dichter bij haar conclusie kwam. Nu kwam het moment waarop ze zou moeten kiezen. Ze kon haar mond houden, en de volgende leader laten spreken, of doen wat zij en Settleddust besproken hadden. Oh Starclan, wees genadig.

Een paar uitgerekte momenten duurde de stilte waarin ze de keuze maakte. Ze wist precies wat ze moest zeggen, maar was bang de woorden naar buiten te brengen. "Er is nog één zaak die besproken moet worden." Begon ze langzaam, waarna Crystalstar haar keel schraapte. Daar ging ze dan. "Riverclan en Shadowclan hebben een oorlog gevochten, waar Starclan persoonlijk een einde aan heeft gemaakt door mij en Acornstar toe te bespreken terwijl wij een leven verloren." Dat was het verhaal dat de meesten van hen al zouden kennen, maar niemand behalve de deputy die niet zover van haar vandaan zat had haar ooit de volgende woorden horen zeggen: "Ik neem de volledige schuld voor deze oorlog op me. Voor alle onnodige doden en gewonden die zijn gevallen." Haar staart zwiepte nerveus heen en weer, en haar ogen waren op één punt gericht, over de blikken van al die katten heen. "Ik heb Shadowclan uitgedaagd door een van hun warriors vast te houden. Daarna voelde ik me verantwoord in het verdedigen van mijn clan toen Acornstar beweerde dat wij het woud beteer konden verlaten. Dat laatste is het enige waar ik mijn excuses niet voor aanbied." Ze boog haar kop even. "Ik heb altijd samenwerking gepredikt, en ben van plan dat te blijven doen. Maar in die verwarrende tijd ben ik mijn eigen idealen kwijtgeraakt. Daarvoor hebben Riverclan en Shadowclan beiden mijn excuses." Crystalstar keerde zich weg van de rand van de rots en ging weer zitten. Ze voelde zich onmogelijk klein en vernederd, maar tegelijkertijd ook licht. Ze voelde zich lichter dan ze zich in vele moons gevoeld. Voorzichtige hief ze haar kop op en staarde ze Settleddust aan, het was zijn beurt om de afspraak na te komen.


Note: dit topic is voornamelijk voor leaders. Deputies en med cat (apprentices) zullen 90% van de tijd niets zeggen. Mocht je dep/med cat aangesproken worden of iets te zeggen hebben dat relevant is, mag dat wel!
Terug naar boven Ga naar beneden
Settledstar
Catministrator
[Gathering, Leaders] Lit me Up Dutch22
Renske
2587
Actief
Even dust was made to settle. And if we’re made of dust, then what makes us any different?

CAT'S PROFILE
Age: 38 moons
Gender: Tomcat ♂
Rank: Leader ☆
Settledstar
BerichtOnderwerp: Re: [Gathering, Leaders] Lit me Up   [Gathering, Leaders] Lit me Up Icon_minitimewo 15 dec 2021 - 0:14

I was just a kid who was strong enough to

pick this armour up

Settleddust zat nog met een waarschijnlijk iets te brede grijns naar Blazestar te kijken, die hij net nog wat speels had zitten plagen. Blazestar was van zijn leeftijd, maar soms gedroeg hij zich als Acornstar. Toch respecteerde hij de kater als leider. Hij was nuchter en eerlijk, op het oppervlakte natuurlijk. Settleddust kon niet spieken hoe het allemaal in het WindClan kamp eraan toe ging. Toch werd hij snel afgeleid toen het grijze lijf van de RiverClan leider in beweging kwam. Settleddust liet de joligheid in zijn houding als sneeuw voor de zon verdwijnen. Nu werd het echt. Hij rechtte zijn schouders en zijn kin kwam iets omhoog, terwijl hij als een standbeeld bleef zitten. Ze opende de gathering met de gebruikelijke woorden en het gezellige gebabbel van de verzamelde katten nam ook direct af. Settleddust blies nog een geruisloos een lange adem uit. Oké, het was tijd voor zijn game face. Hij hoorde hier thuis. Wat betreft de menigte kon hij net zo goed Settledstar zijn.

Crystalstar sprak over gebruikelijke zaken. De wisseling van rang in de deputies, raakte de kater toch stiekem wel een beetje. Hij wist dat Blueflower was opgevolgd, maar hij had vermoed dat ze gestorven was. Hij mocht Blueflower graag, in de paar gesprekjes die hij met de ex-deputy had gehad. Ze hadden op één lijn gezeten, al was het voor een vluchtig moment, totdat ze uiteraard de kant van hun leiders hadden moeten kiezen. Ze benoemde nog de vloed, die ook ShadowClan even had lastig gevallen. Maar toen kwam nog het beste moment. Settleddust had erop zitten wachten, op het moment dat ze haar afspraak na zou komen. Kort kroop een mondhoek omhoog toen ze letterlijk de woorden uitsprak "Ik neem de volledige schuld van deze oorlog op me". Alle kaarten kwamen op tafel. Zijn ogen gingen wat Riverclanners bij langs, om hun reactie proberen te lezen. Maar de doodse stilte die van de leiders afkwam, nam hij een stap naar voren om te reageren op de RiverClan leidster. Hij had het in zijn hoofd wel geoefend, bedacht wat hij hierop moest zeggen. Maar toen hij er eenmaal stond, moest hij toch een beetje improviseren.

‘Dankjewel, Crystalstar,’ miauwde hij vlakjes. Zijn groene ogen gingen naar de poes, die niet meer de sterke leidster was waar hij tegenover had gestaan op het strijdveld. Hij liet zijn blik voor een moment hangen, waarna hij zich tot de menigte richtte. ‘Het klopt wat Crystalstar zegt. Om jullie herinnering op te frissen; ze heeft Twistedheart ontvoerd, bedreigd en gemarteld in de naam van.. Tsja, dat is nog altijd onduidelijk. Het was niet alleen om ShadowClan een steek te geven, maar ook Acornstar persoonlijk, om zijn zoon te pakken. Dus ShadowClan deed niets anders dan de clan beschermen tegen diegenen die ons bedreigt.’ Zijn blik ging weer naar Crystalstar, ijskoud en star. ‘Ik hoop dat je je les geleerd hebt.’ Hun strijd was geëindigd in een gelijkspel, maar dit voelde als een overwinning. Hoe Crystalstar zich hier liet laten kennen voor letterlijk iedereen. ‘Acornstar is hier helaas natuurlijk niet zelf om je excuses in ontvangst te nemen. Ik sta voor hem in zijn plaats terwijl hij een hulpkreet van onze vrienden in de bergen beantwoordt.’ Daar zou hij het bij laten. Niets meer zou over zijn lippen komen. Er zou geen goed of kwaad woord over hun leider uitgesproken worden. En het was de waarheid. Hij kon onmogelijk liegen terwijl al zijn clangenoten de waarheid wisten, en hij nog geen naam had ontvangen van StarClan. ‘Ik zal je excuses accepteren, in de naam van onze voorouders die zich hadden gemengd met deze onnodige oorlog.’

Settleddust probeerde zo onleesbaar mogelijk te blijven. Zij hadden hier van te voren over gesproken. Ze hadden allebei nog materiaal over elkaar, beschuldigen die ze elkaar konden toeschreeuwen. In zijn boekje waren ze nog altijd vijanden, en nog altijd had hij de donkere gedachte in zijn achterhoofd dat hier meer achter zat. Alleen hij wist nog niet wat. De Shadowclan deputy had echter wel oprecht het gevoel dat hij hier een goede zaak had gedaan. Crystalstar had zich leren kennen en Shadowclan was degene die de redelijke constante was in dit verhaal. Het was allemaal ook alweer zo lang geleden... Dus hij besloot niemand lang de tijd te geven om hier over door te gaan.

Settleddust deelde nieuwe warriors en apprentices mee, gaf de gebruikelijke nieuwtjes dat prooi goed rende en dat ze geen blijvende gevolgen hadden van de vloed. ‘Bovendien zijn we blij om Newtspark terug te verwelkomen in onze rangen, nadat ze succesvol de ThunderClan medicine cat heeft opgeleid in StarClans naam.’ Zijn blik ging nu kort naar Eveningstar. Hij had haar nog nauwelijks gesproken, hij kon eigenlijk niet herinneren dat ze het ooit hadden gedaan. Maar hij had genoeg van Newtspark gehoord. Over haar, en vooral ook in alle geuren en kleuren over Thunderclans onervaren medicine cat.
And suddenly it fit
Terug naar boven Ga naar beneden
Eveningstar
Clanleader
[Gathering, Leaders] Lit me Up N8yMMF1g_o
Julia
1278
Actief
A tart temper never mellows with age, and a sharp tongue is the only edged tool that grows keener with constant use.

CAT'S PROFILE
Age: 45 moons
Gender: She-cat ♀
Rank: Leader
Eveningstar
BerichtOnderwerp: Re: [Gathering, Leaders] Lit me Up   [Gathering, Leaders] Lit me Up Icon_minitimewo 15 dec 2021 - 10:48

Crystalstar opende de gathering. Kalmpjes wachtte ze haar beurt af. Nou ja, kalm. Haar blik was net die van Newtspark gekruist. De kattin had ook nog het gore lef gehad om haar een knipoog te geven. Ze had geluk dat dit een gathering was, anders was ze haar aangevlogen. Nu behield ze haar kalmte. Dat werd van haar verwacht immers, maar van binnen kookte ze. Haar felgele ogen schitterden nog feller in het maanlicht. Terwijl ze naar haar keek. Pas toen Crystalstar haar verontschuldigingen had aangeboden over een oorlog waar ThunderClan niets mee te maken had gehad. Wende ze haar blik naar Settleddust. Of zou het -star zijn geworden? Er was wel meer vreemds in die ShadowClan. Het liet haar poten prikkelen, haar nagels wilde uit hun hulzen glijden. Maar nee, ze hield zich in. Dit keer. Ze had StarClan al een keer op haar dak gehad. Niet dat ze zich daardoor liet beïnvloedden. Als ze iets moest doen om ThunderClan te beschermen, dan zou ze dan doen. Het was bijzonder hoe ze een diep respect voor StarClan kon hebben, maar ondertussen haar vrije geest wist te behouden. Dat botste. Hard, soms.

Settleddust begon te praten. Hij nam het excuus van de RiverClan leader in ontvangst, nadat hij had aangegeven dat Acornstar weg was. Naar de bergen? Een leader weg van zijn Clan voor zoiets. Dat kon ze zich echt niet voorstellen. Waarom zou je dat doen, waarom zou je dat risico nemen. Argwanend keek ze naar Settleddust terwijl hij verder sprak. Misschien was Acornstar wel zo zwak dat hij hier niet meer kon staan en wilde ze de echte reden niet vertellen, wilde ze hun zwakte niet bij de gathering laten zien. Misschien wilde ze dat wel niet aan haar laten zien, omdat ze bang waren. Bang dat zij een oorlog zou ontketenen. Door de spion die ze naar haar Clan hadden gestuurd. Om vervolgens ook doodleuk te vertellen dat Newtspark weer bij hun was. Haar blik vond die van Settleddust. Ze staarde hem strak aan. Zonder ook maar iets van de woede die in haar lijf raasde prijs te geven. ShadowClan, ze vertrouwde hen voor geen meter.

Haar beurt. “Ik zou willen dat ik je kon bedanken voor het sturen van Newtspark Settleddust. Helaas kan ik dat niet doen. Met deze woorden en het zien van Newtspark hier, heb jij namelijk mijn vermoedens bevestigd.” Miauwde ze helder en kalm, maar wel met een onvermurwbare ondertoon. “Ze vertelde mij dat StarClan haar had gestuurd, maar dat ze zelf de keuze had gemaakt om naar ThunderClan te komen. Dat Peppermint alleen Medicine cat van ShadowClan kon zijn. Om vervolgens heel plotseling weer te verdwijnen.” Even keek ze Newtspark aan, met een flonkering in haar ogen. Alleen toen draaide ze haar kop naar Settleddust. “Newtspark is als spion naar ThunderClan gestuurd en Acornstar is te laf om mij daarom zelf onder ogen te komen.” Ze zorgde er nog steeds voor haar stem kalm te houden. Zoals zij onvermurwbaar was, was StarClan dat ook.

Ze was even stil, om dat te laten bezinken. Daarna ging ze verder. “Stagtine is dood. Ik heb mijn naam ontvangen van StarClan en Spottedrain is ThunderClan’s deputy geworden.” Ze zei verder niets over zijn dood, of BloodClan. “Ook heeft Remnantwolf haar rol als volleerd Medicine Cat op haar genomen.” Veel wisselingen van de wacht, maar ze hadden niks aan kracht verloren. Daar was ze van overtuigd. “Onze prooistapel en kruidenvoorraad zijn op peil om leafbare tegemoet te zien.” Toen schoot haar blik ineens weer naar Settleddust. “Is er iets wat jij kan zeggen om onze vermoedens over het bespioneren van ThunderClan te ontkrachten? Anders moet ik mededelen dat hier het laatste woord nog niet over gesproken is.” Sloot ze ijzig kalm af terwijl haar staart een keer langzaam heen en weer bewoog.
Terug naar boven Ga naar beneden
Blazestar
Moderator
[Gathering, Leaders] Lit me Up 1706e310
Sannemander
912
Actief
All my troubles on a burning pile

CAT'S PROFILE
Age: 37 moons
Gender: Tomcat ♂
Rank: Oppas
Blazestar
BerichtOnderwerp: Re: [Gathering, Leaders] Lit me Up   [Gathering, Leaders] Lit me Up Icon_minitimewo 15 dec 2021 - 13:28


Zijn  gezicht stond nog op onweren door wat die gore shadowclan deputy hem gezegd had. Hij leek oud? Waar haalde hij het gore lef vandaan die gozer was nog ouder dan hem. Maar gelukkig, het hele gedoe begon toen zijn poten nog niet half van zijn lichaam afgevroren waren. Natuurlijk, hij had ook het voortouw kunnen nemen, hij had eerder naar voren kunnen stappen en hiermee de gathering kunnen beginnen op het tempo dat hij graag wilde aanhouden. Maar eerlijk? Hij moest nog is goed bedenken hoe hij alles zou verwoorde, hoe hij al die nieuws hongerige monsters daar beneden zou aanspreken.

Gelukkig leek Crystalstar als de enige ervaren, zoals ze haarzelf graag prees, leader onder hen, het niet erg om als eerste te spreken. En spreken deed ze zeker.  Ze sprak over het vroegtijdige verlies van haar deputy Blueflower, haar echt kennen deed de windclan leader niet. Maar het was nog altijd spijtig om aan te horen dat een clan genoegen moest nemen met een plotselinge verdwijning van een deputy, vriendin, moeder. Wat daarna volgde was iets wat hij in geen miljoen scenarios had kunnen voorstellen. Bood ze nou openbaar haar excuses aan?  De volledige schuld van oorlog, alle doden die vielen, het lag allemaal op haar schouders? De leader fronste maar hield zijn kaken op elkaar, het ging hem niks aan en er te veel over nadenken was iets wat hij niet van plan was om te doen. [/size][size=34]Settleddust leek echter maar al te gretig om te reageren op de leadster, zoals hij zelfverzekerd naar voren stapte. Een politieke uitdrukking op zijn kop terwijl hij enthousiast haar verontschuldiging accepteerde maar er eerst zeker werk van maakte alles er nogmaals in te wrijven. De windclanner hield zich op de achtergrond maar haalde zijn blik niet van de shadowclanner af. Hij zag die ijskoude blik op zijn ogen terwijl hij Crystalstar aankeek, zag de diplomaat aan het werk terwijl hij pronkte met zijn overwinning. Dit was een heel andere kater dan diegene die hij gesproken had bij de grens. Dit was een deputy die niet langer meer achter zijn leader aan hoefde te rennen. Één die iets te bewijzen had. Hm.

Vervolgens stapte Eveningstar naarvoren, Blazestar vroeg zich af of ze Crystalstar tegenhield in tegen Settled in te gaan. Maar echt schelen deed het hem nou ook weer niet, hoe sneller ze allemaal spraken, hoe sneller hij hier weg kon gaan. Hoe sneller hij de warmte van zijn nest op kon zoeken. Ietwat afwezig luisterde hij naar de nieuwe leader van Thunderclan. Hij had haar nog nooit gesproken, wist totaal niet hoe haar leidetschap eruit zag of wat hij van haar kon verwachten. Wat hij in iedergeval totaal niet verwachtte was de zware beschuldiging die naar Shadowclan gegooid werd. Blazestar zuchtte geluidloos, op deze manier ging deze gathering nog eeuwig duurde. De kater sloeg zijn staart over zijn poten liet zijn blik op de eerder zo zekere shadowclan deputy, ja ja hoe ga je dit nou weer oplossen vriend.Laatst aangepast door Blazestar op za 8 jan 2022 - 18:40; in totaal 1 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
Crystalstar
Moderator
[Gathering, Leaders] Lit me Up E81821599b4a262322df0bc2a3a71937
Bo3
1545
Actief
Everything is sacrificable for the greater good.

CAT'S PROFILE
Age: 74 moons || 5 lives
Gender: She-cat ♀
Rank: Leader
Crystalstar
BerichtOnderwerp: Re: [Gathering, Leaders] Lit me Up   [Gathering, Leaders] Lit me Up Icon_minitimedi 21 dec 2021 - 20:09

Het was dat ze hier eerder had gestaan, en dat ze te verslagen was om in actie te komen. Als dit de eerste gathering was geweest van de Riverclan leader zou ze Settleddust van de rots afgegooid en waarschijnlijk gedood hebben. Hij was trots op haar excuses. Excuses waar hij zelf niets voor gedaan had, hij pronkte met haar moment van openheid, haar kwetsbaarheid. Ze beet haar tanden zo hard op elkaar dat ze knarsten, en keek met een ziedende blik naar de cyperse kater. Een wervelwind van diepe, hatelijke gedachtes stormde door haar kop: Arcticwolf heeft misschien gefaald, maar jouw tijd komt nog wel. Toch wist Crystalstar zich in te houden, ze hield haar blik in de richting van Settleddust, zonder hem echt aan te kijken. Acornstar was er niet bij, maar haar excuses waren in ieder geval geaccepteerd, het betekende echte definitieve vrede tussen haar clan en de zijne. Niet dat dit was waar de problemen ophielden, want ze wist beter dan wie ook hoe ongelukkig Riverclan zelf met deze uitspraken zou zijn.

Ze luisterde maar met een half oor naar de onenigheid tussen Settleddust en Eveningstar. Het was onmogelijk om echt te focussen, ze zat te diep in haar eigen gedachte. Waarom was ze hier eigenlijk nog? Ze had hier niets meer te zoeken. De ruzies van deze jonge leiders betekenden weinig voor haar. Wat had ze nog te vertellen? Terwijl Eveningstar aan het praten was, zakte Crystalstar van binnen in elkaar. Ze verroerde zich niet meer. Ze bleef gewoon zitten en voor zich uit staren, terwijl de wereld om haar heen zwart werd en ze niets meer binnen kreeg van de gesprekken of het rumoer beneden hen. Was het echt allemaal haar schuld? De dood van Rookchirp, en van Shellkit? En als het allemaal haar schuld was, verdiende ze het dan nog wel om te leven, laat staan om hier te staan?
Terug naar boven Ga naar beneden
Settledstar
Catministrator
[Gathering, Leaders] Lit me Up Dutch22
Renske
2587
Actief
Even dust was made to settle. And if we’re made of dust, then what makes us any different?

CAT'S PROFILE
Age: 38 moons
Gender: Tomcat ♂
Rank: Leader ☆
Settledstar
BerichtOnderwerp: Re: [Gathering, Leaders] Lit me Up   [Gathering, Leaders] Lit me Up Icon_minitimedi 21 dec 2021 - 22:28

I was just a kid who was strong enough to

pick this armour up

Settleddust keek met een vurige blik naar de Riverclan leider, die hij zojuist had vergeven, maar niet zonder de kracht van zijn clan duidelijk te maken. En er kwam niets van de grijze poes af. Geen woord, niet eens een knikje. Enkel een kwade blik, en hij keek terug met een halve grijns. Kom op, Crystalstar. Je weet hoe het spelletje gespeeld wordt. Ik heb het immers van jou geleerd. Maar de poes leek haar vechtlust verloren te hebben, dus kon Settleddust door met zijn mededelingen. Het voelde alweer als een overwinning.

Maar het universum leek nog niet klaar met hem te zijn. Eén overwinning was niet genoeg, want opeens werd hij beschuldigd vanuit Thunderclan. Hij was oprecht verbaasd toen hij de poes aankeek. Waar kwam ze met deze beschuldiging vandaan? Zijn nekharen kwamen wat overeind, die hij snel forceerde weer plat te leggen, terwijl de poes verder sprak. Hoofdschuddend keek hij haar aan, ongeloof droop van hem af. En toen de poes hem direct na haar melding dat ze een volledige medicine cat nu in haar clan had staan hem weer aansprak, moest hij zijn best doen niet met zijn ogen te rollen.

‘Je stelt me teleur, Eveningstar. Newtspark is niets van wat jij haar uitmaakt. Wat had je gedacht, dat ze voor eeuwig zou blijven? ShadowClan is haar thuis. Daar is haar familie, haar vrienden, haar hele geschiedenis.’ Settleddust vernauwde zijn ogen een beetje. Natuurlijk wist hij wel het één en ander over Thunderclan van Newtspark, zo gingen de roddels de rondte. ‘En na al die beschuldigingen verkondig je hier toch mooi je nieuwe medicine cat, enkel meer bewijs dat Newtspark haar taak goed heeft volbracht.’ Hij hief zijn kin een beetje en ving de nijdige blik van de poes recht op. Hij was niet bang, hij wist dat hij hier juist zat. Nee, Newtspark was zeker geen spion. Ze was verbannen geweest door een leider die een draadje los had zitten, maar hij had Newtspark vanaf het eerste moment verzekerd dat er altijd plek voor haar zou zijn in ShadowClan. Hij had geen idee wat ze Eveningstar precies had verteld, maar dat was de waarheid. ‘Moet ik je herinneren dat Medicine cats onder een andere code leven dan jij en ik? Zij staan boven ons politieke gepeupel, zij luisteren naar de sterren en dienen hen. Newtspark heeft enkel gedaan wat onze voorouders van haar vroegen en het succesvol volbracht, en daarna teruggekeerd. Je laat jezelf kennen, Eveningstar, door te denken dat ShadowClan ook maar enige behoefte heeft in jullie geheimpjes. Onze clans hebben nooit problemen gehad.’ Zijn blik ging kort naar Blazestar, en knikte hem. ‘Routnose heeft onze medicine cats opgeleid toen wij in nood zaten. Wij hebben nooit Windclans intenties gewantrouwd en hebben enkel onze dankbaarheid getoond. Ik denk, Eveningstar, dat een dankjewel zéker op zijn plaats is.’ Maar hij had gehoord van Newtspark hoe het in Thunderclan was geweest. Hoe een verschrikkelijke tijd ze met de nieuwe medicine cat had gehad. Newtspark was clanloos vertrokken, en hij had haar enkel weer thuis verwelkomt. Newtspark was vrijwillig vertrokken uit Thunderclan, met een reden en ze kon niet terugkomen omdat Acornstar haar had verbannen. Maar Eveningstar moest oppassen. Als ze nog verder zou doordrukken met deze bizarre, wanhopige beschuldiging, zou hij ook een stuk feller worden. Hij staarde de Thunderclan leider weer vurig aan. Wees voorzichtig wie je beschuldigd.

Prompt 21: Schrijf een post van 500 woorden
And suddenly it fit
Terug naar boven Ga naar beneden
Eveningstar
Clanleader
[Gathering, Leaders] Lit me Up N8yMMF1g_o
Julia
1278
Actief
A tart temper never mellows with age, and a sharp tongue is the only edged tool that grows keener with constant use.

CAT'S PROFILE
Age: 45 moons
Gender: She-cat ♀
Rank: Leader
Eveningstar
BerichtOnderwerp: Re: [Gathering, Leaders] Lit me Up   [Gathering, Leaders] Lit me Up Icon_minitimevr 31 dec 2021 - 19:55

Het eerste waar Settleddust mee begon was dat ze hem teleur stelde. Een cynische lach gleed over haar lippen. “Ooh ja?” Miauwde ze toen kalm. Ze staarde strak in zijn vernauwde ogen. “Wat ik had begrepen was dat voor haar alleen niet meer zo’n warm veilig huisje in jullie moeras. Zoals het toen leek wilde ze bij ThunderClan blijven.” Vervolgde ze kalm, maar toch ligt geprikkeld. Ze had zich naar binnen gepraat. Uit niks had ze laten blijken dat ze weer terug wilde. Ze was weggegaan, omdat ShadowClan niet meer was waar ze wilde zijn. Dan was het toch logisch dat Eveningstar er vanuit was gegaan dat ze ThunderClan haar thuis had willen maken. Ze had tegenstrijdige signalen afgegeven. Waarom zou ze dat anders gedaan hebben? Anders dan hun volste vertrouwen winnen zodat ze bij alle besprekingen had mogen zijn, dat ze al ThunderClans diepste geheimen had kunnen leren kennen. Het kon niet anders dan dat daar een reden voor was geweest, een doel. Een doel voor ShadowClan. “Was er een keuze? Nadat Newtspark met de noorderzon was vertrokken, met haar staart tussen haar poten terug gerend omdat het haar te heet onder haar voetkussentjes werd.” Nee, StarClan had Remnantwolf medicine cat gemaakt. Dat moest ze respecteren en dat deed ze ook. Al was de kattin nog jong en zelfs soms wat wiebelig. Waardoor Eveningstar het nog wel eens moeilijk vond om zichzelf compleet in haar poten te leggen, maar de gewonden verzorgen kon ze. Dat deed ze verdomt goed en dat was natuurlijk het belangrijkste. “Het klopt dat Newtspark een prima mentor voor Remnantwolf is geweest, dat zeg ik ook niet. Alleen dat is nog steeds geen antwoord op mijn vraag.” Vervolgde ze toen. Daar ging het niet om. Het ging erom waarom Newtspark terug was gegaan, nadat uit alles had gebleken dat ze dat in eerste instantie niet had gewild. Was alles een toneelstuk geweest? Wat was haar echte reden geweest. Ze geloofde er niet meer in dat dat enkel was geweest om Remnantwolf op te leiden.
Opnieuw kwam er veel bla uit hem, maar niet de woorden die ze wilde horen. Hij zei het niet hardop, waarom niet. Haar felgele ogen begonnen weer feller te flonkeren. “Je hoeft me niet te vertellen hoe Medicine cats te werk gaan. Het enige wat ik wil weten is waarom jullie haar hebben weggejaagd en vervolgens weer zo makkelijk verwelkomd hebben. Er klopt iets niet.” Hij vertelde haar niet dat ze geen spion was, dat zei voor haar al genoeg. ShadowClan was iets aan het bekokstoven. Eens moest een eerste keer zijn niet? Dat hun Clans wel problemen kregen. Het irriteerde haar dat hij nogmaals op een dankjewel leek te azen. “Dankbaarheid is voor diegene die hun onschuld weten te bewijzen Settleddust.” Miauwde ze toen ijzig. Ze staarde hem weer strak aan.  
Terug naar boven Ga naar beneden
Blazestar
Moderator
[Gathering, Leaders] Lit me Up 1706e310
Sannemander
912
Actief
All my troubles on a burning pile

CAT'S PROFILE
Age: 37 moons
Gender: Tomcat ♂
Rank: Oppas
Blazestar
BerichtOnderwerp: Re: [Gathering, Leaders] Lit me Up   [Gathering, Leaders] Lit me Up Icon_minitimeza 1 jan 2022 - 20:35Kou vrat aan zijn pootkussentjes terwijl voor hem twee elkaar behoorlijk aan het opjutten waren. De windclan leader keek zwijgend toe terwijl Settleddust de leadster op de medicine cat code wees. De deputy hing de wijsneus uit en hij kon aan Eveningstar zien dat ze hem niet bepaald als een uitdaging zag. Ze bleef kalm al dan wel niet bitter maar een lach kwam er vanaf. Blazestar zuchtte langzaam, liet zijn blik kort op de riverclan leadster vallen. Ze hield zich stil, leek totaal geen interesse te hebben in het gekibbel van de deputy en Thunderclan leader. Groot gelijk had ze. Wat er ook tussen de twee andere clans speelde, het ging hen geen haar aan. Dus ging hij er maar goed voor zitten, sloeg zijn staart over zijn poten terwijl hij half naar de twee herrieschoppers luisterde. Newtspark dit Newtspark dat, Spion geen spion. Goede comeback hier goede comeback daar. De twee leaders lieten hun politieke spel in al glorie aan het woud zien terwijl ze hun arsenaal op elkaar leeg gooide.  En de kleine kater hield zich overal buiten, keek enkel ergens tussendoor op  toen Settleddust Routnose erbij betrok. Wolfstar had Routnose naar Shadowclan laten gaan om daar de twee medicine apprentices op te leiden tot medicine cats. Des tijds was Blazestar nog een warrior geweest dus waarom Settleddust naar hem knikte was hem voor heel even een raadsel. Maar goed, hij vertegenwoordigde heel windclan hier natuurlijk, dus natuurlijk was hij diegene die toegeknikt werd. De kleine leader knikte, wat Settleddust melde was een feit,  maar hield zich verder stil. Hij had er  geen behoefte aan om zich als een idioot  tussen het vuur te gooien, windclan had er niks mee te maken.
Laatst aangepast door Blazestar op za 8 jan 2022 - 18:39; in totaal 1 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
Remnantwolf
Medicine cat
[Gathering, Leaders] Lit me Up Kfjj0PI
Butter
829
Actief

CAT'S PROFILE
Age: 12 Moons
Gender: She-cat ♀
Rank: Medicine Cat
Remnantwolf
BerichtOnderwerp: Re: [Gathering, Leaders] Lit me Up   [Gathering, Leaders] Lit me Up Icon_minitimezo 2 jan 2022 - 13:47

We all carry small membranes of memories within us as does nature. All life force around us are fragments of memories engraved in chips of iron, copper and silver, like we are remnants of the past
Remnantwolf had wellicht nog nooit eerder een Gathering bezocht, niet omdat ze nooit oud genoeg was geweest maar doordat de omstandigheden dat niet hadden toegelaten. Ze had zich wat afgezonderd van de meeste katten gehouden, ook al wilde ze stiekem Falconstrike en de andere Medicine Cat's wel willen vertellen dat ze haar volledige naam had. Vooral Falconstrike, Mousepaw, Storkpaw en Shrimpnose. De vier katten die haar wat vriendelijker hadden aangesproken dan haar vroegere Mentor. Ze zag Newtspark wel tussen de menigte zitten maar bleef zorgvuldig op afstand. Er was geen liefde tussen hen, geen groots respect.

Haar amberkleurige ogen waren echter op de vier katten gericht, vier Leaders. Settleddust en Blazestar had ze al eens eerder gezien, beide katten leken redelijk vreedzaam. Het was ook een vredige nacht. Haar ogen gleden naar Eveningstar terwijl ze de Windclanner die haar begroette even een kalm knikje gunde voordat haar aandacht op de Leaders bleef. Als Medicine Cat kon ze het niet maken niet te luisteren. 

Crystalstar begon: 'Ik, Crystalstar, leader van Riverclan, roep mijn voorouders in Starclan op om deze gathering te zegenen. Wij hebben ons hier onder de volle maan vergaard in een heilige vrede.' De grijze kattin was de enige Leader die ze niet echt had gesproken en dus waren haar oren gespitst en bleef ze lichtelijk nerveus[1] luisteren. 'Deze gathering is geopend.' Remnantwolf sloeg haar staart om haar voorpoten voordat de Riverclan Leader het belangrijkste nieuws deelde.

'Riverclan heeft een groot verlies geleden sinds ik jullie voor het laatst toegesproken heb.' Begon ze, waardoor Remnantwolf bezorgd[2] naar Shrimpnose en Mousepaw keek. 'Blueflower, onze geliefde deputy is uit ons midden verdwenen.' Verward [3] keek Remnantwolf weer naar Crystalstar. Katten verdwenen toch niet zomaar? 'We missen elk detail over haar verdwijning, maar zijn er zeker van dat het geen vrijwillig vertrek was.'  Moeizaam slikte de Medicine Cat, ze wist immers hoe het was om katten ineens niet meer te kunnen zien. De angst [4] zat nog vers in haar geheugen gegrift. 'Na enkele dagen heb ik het op me genomen om een nieuwe deputy aan te wijzen, Carrioncough.' Ze keek even omlaag, naar waar de zwart-witte kater zat aan de voet van de rots. Remnantwolf keek naar de Deputy, hij had haar verteld over de Riverclanner die was overleden door Newtspark. Wat de waarheid was, dat was erg verwarrend. Een Medicine Cat en doden, het hoorde niet. Net zoals ruzie niet op de Gathering hoorde. 'Wat er gebeurd als Blueflower bij ons terugkeert zal dan met haar besproken worden.' Remnantwolf zuchtte zachtjes voordat ze haar kop boog. Het was net zoals toen in Thunderclan.

'Verder is onze clan geteisterd door dezelfde vloed die ook effect heeft gehad op de andere clans. Riverclan heeft waarschijnlijk de meeste problemen ondervonden, en voor een tijd hebben wij ons in een tijdelijk kamp moeten verschansen. Nu zijn die tijden echter achter ons, en zijn wij teruggekeerd naar eigen kamp. Het gaat weer goed met Riverclan, en we zullen leafbare trotseren zoals we ieder jaar gedaan hebben.' De vloed had de bewegingen van elke kat beïnvloed. Het was een stuk lastiger geweest om daadwerkelijk planten te vinden die nodig waren. Toch was het goed om te zien dat haar collega's net zoals haar in staat waren geweest zich op Leafbare voor te bereiden. 

Er is nog één zaak die besproken moet worden.' Begon ze langzaam, waarna Crystalstar haar keel schraapte. 'Riverclan en Shadowclan hebben een oorlog gevochten, waar Starclan persoonlijk een einde aan heeft gemaakt door mij en Acornstar toe te bespreken terwijl wij een leven verloren.' De oorlog had Remnantwolf weinig van mee gekregen. Ze was ook ontzettend jong. 'Ik neem de volledige schuld voor deze oorlog op me. Voor alle onnodige doden en gewonden die zijn gevallen.' Haar staart zwiepte nerveus heen en weer, en haar ogen waren op één punt gericht, over de blikken van al die katten heen. Remnantwolf voelde een blijk van respect opkomen. 'Ik heb Shadowclan uitgedaagd door een van hun warriors vast te houden. Daarna voelde ik me verantwoord in het verdedigen van mijn clan toen Acornstar beweerde dat wij het woud beteer konden verlaten. Dat laatste is het enige waar ik mijn excuses niet voor aanbied.' Ze boog haar kop even. 'Ik heb altijd samenwerking gepredikt, en ben van plan dat te blijven doen. Maar in die verwarrende tijd ben ik mijn eigen idealen kwijtgeraakt. Daarvoor hebben Riverclan en Shadowclan beiden mijn excuses.' De Medicine Cat haalde diep adem. Ze had gehoord dat Gatherings bijzonder veel informatie doorgaven maar dat het zo bewogen was om er te zijn. Dat had ze nooit in kunnen schatten.

'Dankjewel Crystalstar,' Settleddust leek de uitleg te accepteren. 'Het klopt wat Crystalstar zegt. Om jullie herinnering op te frissen; ze heeft Twistedheart ontvoerd, bedreigd en gemarteld in de naam van.. Tsja, dat is nog altijd onduidelijk. Het was niet alleen om Shadowclan een steek te geven maar ook Acornstar persoonlijk, om zijn zoon te pakken. Dus Shadowclan deed niets anders dan de Clan beschermen tegen diegenen die ons bedreigt.' Dit was een wedstrijd sympathiek winnen. Daar leek het bijna op. Remnantwolf beet gespannen [5] op haar wang. Wat als er vragen haar kant op zouden komen?  'Ik hoop dat je je les geleerd hebt.' Vervolgde de kater voordat hij verder sprak. 'Acornstar is hier helaas natuurlijk niet zelf om je excuses in ontvangst te nemen. Ik sta hier voor hem in zijn plaats terwijl hij de hulpkreet van onze vrienden in de bergen beantwoord.' De bergen, ging dat over de Tribe waar ze verhalen over had gehoord? 'Ik zal je excuses accepteren, in de naam van onze voorouders die zich hadden gemengd met deze onnodige oorlog.' Remnantwolf moest nog leren haar emoties niet te tonen. Verontsteld [6] bleef ze toekijken hoe Settleddust verder zou gaan spreken over zijn eigen Clan. 'Bovendien zijn wij blij om Newtspark terug te verwelkomen in onze rangen, nadat ze succesvol de Thunderclan Medicine Cat heeft opgeleid.' Newtspark had gezegd dat ze zo hard was omdat haar toekomst niet zeker was in Shadowclan. Zo hard, en dat zonder reden? Haar kop schudde ze teleurgesteld [7] dat ze nog steeds geen stap verder was in het begrip naar Newtspark toe.

'Ik zou willen dat ik je kon bedanken voor het sturen van Newtspark Settleddust. Helaas kan ik dat niet doen. Met deze woorden en het zien van Newtspark hier, heb jij namelijk mijn vermoedens bevestigd.' Miauwde Eveningstar helder en kalm, maar wel met een onvermurwbare ondertoon. 'Ze vertelde mij dat StarClan haar had gestuurd, maar dat ze zelf de keuze had gemaakt om naar ThunderClan te komen. Dat Peppermint alleen Medicine cat van ShadowClan kon zijn. Om vervolgens heel plotseling weer te verdwijnen.' Even keek ze Newtspark aan, met een flonkering in haar ogen. Alleen toen draaide ze haar kop naar Settleddust. 'Newtspark is als spion naar ThunderClan gestuurd en Acornstar is te laf om mij daarom zelf onder ogen te komen.' Eveningstar bleef kalm waardoor Remnantwolf enkel haar blik op Settleddust hield. Dit had de Leader haar niet verteld, dat ze dit zou doen. In het open.

'Stagtine is dood. Ik heb mijn naam ontvangen van StarClan en Spottedrain is ThunderClan’s deputy geworden.' Ze zei verder niets over zijn dood, of BloodClan. Remnantwolf snapte dat het niet gedeeld werd, ze moesten sterk staan. Dapper zijn. 'Ook heeft Remnantwolf haar rol als volleerd Medicine Cat op haar genomen.' Mauwde de Leader waardoor Remnantwolf haar een klein glimlachje gunde. 'Onze prooistapel en kruidenvoorraad zijn op peil om leafbare tegemoet te zien.”'Toen schoot haar blik ineens weer naar Settleddust. 'Is er iets wat jij kan zeggen om onze vermoedens over het bespioneren van ThunderClan te ontkrachten? Anders moet ik mededelen dat hier het laatste woord nog niet over gesproken is.' Sloot ze ijzig kalm af terwijl haar staart een keer langzaam heen en weer bewoog. Remnantwolf trok ongemakkelijk met een oor. 

'Je stelt mij teleur, Eveningstar. Newtspark is niet van wat jij haar uitmaakt. Wat had je gedacht, dat ze voor eeuwig zou blijven? Shadowclan is haar thuis. Daar is haar familie, haar vrienden, haar hele geschiedenis.' Remnantwolf liet verward haar blik richting Newtspark glijden. Als ze zo warm werd behandeld, waarom had ze dan gezegd niet meer welkom te wezen. Waarom? 'En na al die beschuldigingen verkondig je hier toch mooi je nieuwe Medicine Cat, enkel meer bewijs dat Newtspark haar taak goed heeft volbracht.' Remnantwolf snoof zachtjes. Ze had de kennis van kruiden en planten geleerd maar de omgang met emoties en andere lastige taken in haar vak. Dat moest ze zelf uitvinden. 'Moet ik je herinneren dat Medicine Cat's onder een andere code leven dan jij en ik? Zij staan boven ons politieke gepeupel, zij luisteren naar de sterren en dienen hen. Newtspark heeft enkel gedaan wat onze voorouders haar vroegen en het succesvol volbracht, en daarna teruggekeerd. Je laat jezelf kennen Eveningstar, door te denken dat Shadowclan ook maar enige behoefte heeft in jullie geheimpjes. Onze Clans hebben nooit problemen gehad.' Even liet Settleddust zijn blik naar Blazestar glijden. 'Routnose heeft onze Medicine Cats opgeleid toen wij in nood zaten. Wij hebben nooit Windclans intenties gewantrouwd en hebben enkel onze dankbaarheid getoond. Ik denk, Eveningstar, dat een dankjewel op zijn plaats is.' Verklaarde de Shadowclanner.

Een cynische lach gleed over Eveningstar haar lippen. 'Ooh ja?' Miauwde ze toen kalm. Ze staarde strak in zijn vernauwde ogen. Remnantwolf kwam intussen dichter naar de grote steen gelopen. 'Wat ik had begrepen was dat voor haar alleen niet meer zo’n warm veilig huisje in jullie moeras. Zoals het toen leek wilde ze bij ThunderClan blijven.' Vervolgde ze. Dat was het verhaal dat hen was verteld. 'Was er een keuze? Nadat Newtspark met de noorderzon was vertrokken, met haar staart tussen haar poten terug gerend omdat het haar te heet onder haar voetkussentjes werd.' Vroeg haar Leader waardoor Remnantwolf haar schouders rechtte, Starclan had vertrouwen in haar en dat betekende dat haar leeftijd en onervarenheid haar niet tegen zouden houden het goede te doen. 'Het klopt dat Newtspark een prima mentor voor Remnantwolf is geweest, dat zeg ik ook niet. Alleen dat is nog steeds geen antwoord op mijn vraag.' Vervolgde haar Leader terwijl Remnantwolf haar blik probeerde te vinden. 'Je hoeft me niet te vertellen hoe Medicine cats te werk gaan. Het enige wat ik wil weten is waarom jullie haar hebben weggejaagd en vervolgens weer zo makkelijk verwelkomd hebben. Er klopt iets niet.' Remnantwolf had ook vragen maar die ging ze niet hier stellen. Ze maakte zich vooral zorgen dat er ruzie zou komen op wat een vredig moment moest zijn. 'Dankbaarheid is voor diegene die hun onschuld weten te bewijzen Settleddust.' Mauwde haar Leader ijzig.

Remnantwolf richtte haar kop op de Leaders voordat ze haar keel schraapte en een beetje verlegen rond keek. 'Eveningstar.' Mauwde ze enkel, respectvol en duidelijk. 'Dit is niet het moment. Er zal een tijd van vrede moeten zijn. Natuurlijk hebben wij antwoorden nodig, maar dat kan ook hierna.' Haar blik gleed toen langzaam naar Settleddust. 'Newtspark was een goede Mentor.' Die woorden proefden zuur op haar tong. 'Alleen is dat geen antwoord, want iemand loog. Dus loog jouw Medicine Cat tegen ons? Je begrijpt ook dat Medicine Cat's voor Starclan moeten staan. Dat ze een andere Code hebben én dat iedereen erop moet vertrouwen dat ze eerlijk zijn.'  Haar stem klonk kalm, respectvol en bovenal rustig. Remnantwolf wist waarover ze het had, ze was er immers zelf een. Ze zwiepte haar staart voordat ze de twee Leaders vragend aan keek. 'De vraag van mij is, kunnen Thunderclan en Shadowclan dit niet uitpraten na de Gathering?' Haar ogen stonden warm voordat ze haar oren spitste.

Prompt 58 - Benoem 7 gevoelens in één post
Terug naar boven Ga naar beneden
Settledstar
Catministrator
[Gathering, Leaders] Lit me Up Dutch22
Renske
2587
Actief
Even dust was made to settle. And if we’re made of dust, then what makes us any different?

CAT'S PROFILE
Age: 38 moons
Gender: Tomcat ♂
Rank: Leader ☆
Settledstar
BerichtOnderwerp: Re: [Gathering, Leaders] Lit me Up   [Gathering, Leaders] Lit me Up Icon_minitimedi 11 jan 2022 - 16:50

I was just a kid who was strong enough to

pick this armour up

Deze poes. En zij zou leider moeten zijn? Ouder en wijzer dan hij was? Er kwam spanning op Settleddust zijn kaak. Ze zat er zo naast, want ik geen situatie was Newtspark een spion geweest. Ze was gewoon slachtoffer van een leider die zijn geloof in StarClan was verloren, maar verder was naar Thunderclan gaan een opdracht van Starclan geweest en was dat in iedere situatie begonnen geweest. Eveningstar begon een hele agenda van haarzelf te creëren, puur om Shadowclan verkeerd op de kaart te zetten. Dat zou de deputy niet toestaan. Niet na al het werk wat hij verricht had. Hij dwong zijn vacht plat te laten liggen, maar de vernietigende blik in zijn ogen liet zien hoe kwaad hij was.

‘Is er een keuze als Starclan haar komt bezoeken met de mededeling dat jullie clan onze hulp wanhopig nodig heeft?’ Want dat was het. Zij hadden geen medicine cats gehad en wel een oorlog. ‘Er was nooit sprake dat ze niet naar Thunderclan zou gaan.’ Weer geen leugen. Newtspark had juist niet naar Thunderclan gemogen van Acornstar en ze had geweigerd, wilde naar de sterren luisteren. Het enige probleem was dat Settleddust geen idee had wat ze precies aan Eveningstar had verteld, want dan had ze geweten dat het om een individu ging die haar niet meer welkom vond, en dat de rest van de clan zich achter Newtspark had geschaard.  Hij lachte humorloos toen Eveningstar verkondigde dat het geen antwoord op haar vraag was. ‘Jij kwam niet met vragen, enkel beschuldigen en ik verdedig mijn medicine cat.’ Maar nee, Eveningstar besloot de achterdochtige rol aan te houden en het vermoeide Settleddust. Het was nu ook een tweemansstrijd geworden tussen hem en de Thunderclan leidster, de andere twee zaten er maar voor spek en bonen bij. Zo had hij zijn eerste gathering op de rots niet voorgesteld. Nee, hij wilde naar huis gaan met de overwinning op Riverclan, niet met deze vossenstront. Hij pissig toen Eveningstar ook maar weigerde dankbaar te zijn en hij snoof schamper. ‘En wij zijn onschuldig totdat anders bewezen is. Jij hebt geen bewijs, Eveningstar.’

Maar voordat ze verder konden bikkelen, sprak opeens de medicine cat in kwestie waar hij zojuist over hadden gesproken. En direct begreep hij ook waarom Newtspark haar niet uit had kunnen staan. Hij wierp een geamuseerde blik naar Eveningstar. ‘Ik snap direct waarom Newtspark naar huis wilde,’ siste hij op een betekenisvolle manier naar de Thunderclan leidster. ‘Nu begin ik af te vragen of jullie inderdaad geheimen hebben die ik niet mocht weten, als jullie beide zo wantrouwend zijn en het hier niet uitgesproken mag worden.’ En dit was de eerste leugen. Natuurlijk wist hij wat Eveningstar had gedaan. De belegering van Bloodclan, hoe Stagtine mysterieus was overleden. Newtspark was nooit bedoeld als een spion, maar het nieuws was toch bij zijn oren terecht gekomen. Maar voor nu was het belangrijker om Newtspark te beveiligen dan Eveningstars ware aard boven water te brengen. En het was altijd nog goed om iets achter de hand te houden, zou de poes het wel op haar heupen krijgen.
And suddenly it fit
Terug naar boven Ga naar beneden
Eveningstar
Clanleader
[Gathering, Leaders] Lit me Up N8yMMF1g_o
Julia
1278
Actief
A tart temper never mellows with age, and a sharp tongue is the only edged tool that grows keener with constant use.

CAT'S PROFILE
Age: 45 moons
Gender: She-cat ♀
Rank: Leader
Eveningstar
BerichtOnderwerp: Re: [Gathering, Leaders] Lit me Up   [Gathering, Leaders] Lit me Up Icon_minitimema 17 jan 2022 - 9:00

Settleddust begon weer een heel blabla verhaal. Dat er nooit sprake was geweest dat ze niet naar ThunderClan zou gaan. Daar ging het haar niet om. Hallo? Had hij een bord voor zijn kop. Het ging haar om de manier waarop. Hoe Newtspark gekomen was en hoe ze weer terug was gegaan. “Het gaat erom hoe ze bij jullie is weggegaan en hoe ze opeens zo nodig weer terug moest Settleddust. Niet om dat ze geholpen heeft. Dat was natuurlijk heel erg fijn geweest, wanneer het niet zo overschaduwd was geraakt.” Miauwde ze kalm. Haar blik zocht die van de ShadowClan deputy. Ze zocht ook maar iets, iets wat haar vermoeden ook maar enigszins zou ontkrachten. Iets waardoor ze zich er geruster op zou voelen. Ze vond het niet.  Hij keek haar enkel pissig aan, meer niet. Begon te zeggen dat ze geen bewijs had. Nee, dat klopte. Net zoals hij niet zei dat ze geen spion was geweest. Dat was wat ze wilde horen en die woorden gleden niet over zijn lippen. Dus ze wist genoeg. Ze staarde strak terug, in haar felgele ogen was te lezen dat ze hem niet geloofde. Dat ze het gevoel had dat er iets niet klopte.
Toen stapte Remnantwolf naar voren. Smeekte bijna dat ze er mee moesten stoppen. Ze kon er niet mee stoppen. Niet zolang er geheimen van ThunderClan bij ShadowClan lagen. Ze wist namelijk zeker, na dit gedoe. Dat dat het geval was. Ze had Newtspark te veel betrokken, een harde les. Dat ging niet nogmaals gebeuren. Nooit weer. Haar blik flitste weer naar Settleddust toen die weer zijn bek open trok. Dat hij begreep waarom Newtspark weg had gewild. Ze kwam iets wat dreigend overeind terwijl haar felgele ogen flonkerden. “Oordeel niet over iets waar jij nooit bij bent geweest Settleddust.” Siste ze tegen die brutale kater, waar ze steeds meer een hekel aan kreeg. “En probeer het onderwerp niet te veranderen. Het feit dat jij niet hier en nu kunt zeggen dat Newtspark geen spion is, geen informatie aan ShadowClan heeft gegeven. Hoe ze ook onder een andere code leven, waar jij nog even de nadruk op moest leggen. Is hier het laatste woord nog niet over gezegd. Ik kom hier zeker nog op terug.” Ze siste niet meer, al kon je nog steeds de prikkeling in haar stem horen. Ze was kwaad om zijn brutaliteit, om zijn houding. Dat moest ShadowClan overnemen?  
Terug naar boven Ga naar beneden
Blazestar
Moderator
[Gathering, Leaders] Lit me Up 1706e310
Sannemander
912
Actief
All my troubles on a burning pile

CAT'S PROFILE
Age: 37 moons
Gender: Tomcat ♂
Rank: Oppas
Blazestar
BerichtOnderwerp: Re: [Gathering, Leaders] Lit me Up   [Gathering, Leaders] Lit me Up Icon_minitimema 17 jan 2022 - 12:14


Starclan zei dank. Er kwam een einde aan. Blazestar keek zwijgend toe terwijl het gezeik van de andere leaders ten einde liep. Het was ook nog is een med cat geweest die er een einde toe riep, Remnantpaw- nu? Ze had de norm om te veel te praten nog niet verloren zo te zien. Blazestar liet kort zijn blik op Settleddust vallen, zou er nog een weerwoord van hem komen? Zou hij zijn bek houden? Het was enorm dubbel voor de windclan leader, ergens hoopte hij op een weerwoord, al was het alleen maar odat hij nog niet spreken hoefde. Maar aan de andere kant haatte hij het idee van doorzetting van dit gezeik. Het betekende dat ze nog langer kou zouden vatten. Uit eindelijk was het aan Settleddust om te bepalen, een dit deed hij dan ook in stilte. Met stilte. Ze zouden later deze discussie verder zetten. Even liet de Windclanner een korte stilte vallen, hij had geen behoefte om zo maar deze ruzie ten einde te roepen of zijn eigen agenda er door heen te drukken. Maar toen niemand anders meer sprak stapte ook hij naar voren, het speelveld in. Een pijnscheut trok door heel zijn lichaam toen hij zijn manke poot naar voren bewoog. In zijn kop schold hij alles wat leven had uit. Rot poot. Kon et nie eens meer normaal weg zetten. Nee hij stond er maar noodgedwongen krom op. Maar goed, de kleine leader stond boven op de grote rots, op de voorfront, in het zicht van iedereen. Daar ging hij dan, het was zo ver.

"Er zijn veel veranderingen in de rangen vanavond" liet hij zijn stem horen, het galmde over fourtrees maar dat deerde hem al niet meer. "Ook windclan is hier geen uitzondering op. Zoals ik de clans al eerder had laten weten is Wolfstar niet meer onder ons" Gelukkig. Hij was ver weg waar hij hoorde te zijn. Vast gezet in zijn eigen doen. "Hij is omgekomen aan de hand van Twolegs, ik heb erna de rang van leader op mij genomen" En er zouden geen speeches volgen. Niet vanuit hem. Geen prachtwoorden over hoe hij zijn leadership voor zich zag. Geen waarschuwingen aan de andere clans. Geen preek van kracht. Hij had niets te bewijzen. Mooie praatjes betekenden niks. "Windclans nieuwe deputy is Ashenpatch, zij heeft haar taken uitstekend opgepakt" loofde hij zijn deputy. Voor het eerst brak een kleine glimlach door op het gezicht van de deputy voor hij deze van zijn kop wegveegde. "Ook laat ik met trots weten dat Falconpaw zijn training tot medicine cat volbracht heeft en vanaf nu bekend staat als Falconstrike, met zijn naam werd hem ook een apprentice gegeven, dit is Storkpaw" Even liet hij zijn blik op het tweetal vallen, en weer brak de emotie op zijn gezicht even door. "Routnose heeft hiermee na manen van geweldig werk haar rang afgelegd." Hij knikte. Er was niks meer te zeggen, kort maar krachtig, zoals hij het graag zag.
"Dan is hier mee volgens mij de ceremonie ten einde gelopen, tenzij één van mijn collegas nog iets kwijt wil natuurlijk" alsjeblief niet. Laat het stil blijven. Laat het voorbij zijn.

Terug naar boven Ga naar beneden
Crystalstar
Moderator
[Gathering, Leaders] Lit me Up E81821599b4a262322df0bc2a3a71937
Bo3
1545
Actief
Everything is sacrificable for the greater good.

CAT'S PROFILE
Age: 74 moons || 5 lives
Gender: She-cat ♀
Rank: Leader
Crystalstar
BerichtOnderwerp: Re: [Gathering, Leaders] Lit me Up   [Gathering, Leaders] Lit me Up Icon_minitimeza 29 jan 2022 - 16:33

Over de gesprekken die nu om haar heen gaande waren zou ze Carrioncough later moeten vragen. Crystalstar kreeg niets meer binnen, zo erg was ze in haar eigen gedachten opgegaan. Een kloppende hoofdpijn maakte de rest van de gathering een marteling, terwijl ze daar in stilte zat, en niemand aankeek. Haar kop was ietwat omhoog gekanteld, de volle maan werd in haar groene ogen weerspiegeld. Ze voelde zich alleen, voelde het oordeel van Starclan eindelijk in zijn volledigheid op haar neerkomen. Dus dit was hoe echte vernedering voelde.

Plotseling hoorde ze de gesprekken stilvallen, en besefte Crystalstar dat er weer iets van haar werd verwacht. Ze sloot even haar ogen, dacht terug naar Blazestar's vraag, en schudde haar kop. "Niets." Mauwde ze, maar net hard genoeg voor de dichtstbijzijnde katten om te horen. Toen liep de diepgrijze kattin naar de rand van de rots, en liet ze zich naar beneden vallen. Ze landde met een plof, waarbij een aantal katten snel en geschrokken naar achter stapten. "Niets meer." Fluisterde ze tegen zichzelf, terwijl ze zich een weg door de katten baande. Altijd ging ze als eerste weg, waarna er nog een aantal katten bleven hangen om met bekenden te praten. Maar deze keer was het zo onaangekondigd, dat Crystalstar wist dat zr in ieder geval even alleen zou lopen. Ze liep recht door de menigte heen, naar de rand van de open plek. Geen moment keek ze om, niet eens nadat de duisternis van het dichte bos haar weer in zich opgenomen had.

[Topic Uit]
Terug naar boven Ga naar beneden
Settledstar
Catministrator
[Gathering, Leaders] Lit me Up Dutch22
Renske
2587
Actief
Even dust was made to settle. And if we’re made of dust, then what makes us any different?

CAT'S PROFILE
Age: 38 moons
Gender: Tomcat ♂
Rank: Leader ☆
Settledstar
BerichtOnderwerp: Re: [Gathering, Leaders] Lit me Up   [Gathering, Leaders] Lit me Up Icon_minitimema 31 jan 2022 - 0:23

I was just a kid who was strong enough to

pick this armour up

Settleddust wist dat ze uiteindelijk een fout zou maken, waarom haar medicine cat het hele debacle tot een halt wilde roepen. En dat graf had ze zelf gegraven. De deputy's groene ogen boorden in die van haar en hij moest zijn best doen al te voldaan te kijken. Nee, hij hield zijn gezicht in een plooi terwijl hij forceerde zijn houding neutraal te houden. Settleddust wist dat ze haar bek niet zo ver open had moeten trekken, want hij kon haar in een oogwenk kapot maken met alles wat hij van haar wist. Maar hij hield het bij de feiten. ‘Ik had haar niet nodig. Ik vond Newtspark aan onze grenzen terwijl ze liever rogue wilde zijn dan bij Thunderclan blijven. Dus dan is de vraag waarom moest ze weg, hm?’ Hij wist het. Zij wist het. Alleen tot het punt dat ze nog meer onwaarheden begon te insinueren om haar beschuldiging kracht te geven, verstapte ze zich. En toen ze nog begon te miauwen dat hij niet kon zeggen dat ze "geen spion" was, schoot hem in het verkeerde keelgat. Moest hij haar nu echt fysiek door elkaar schudden om het door haar dikke schedel te krijgen? ‘Ik probeer je al drie keer uit te leggen dat het niet zo is. Bij de sterren. Eveningstar. Newtspark is geen spion.’ En het was niet eens een leugen. Het was nooit zo bedoeld, al waren roddels die bevestigd konden worden altijd een fijne bijkomstigheid. Toch wist hij dat Eveningstar het echt niet hier bij zou laten, en hij begon zich al voor te bereiden hoe hij de stugge ThunderClan leider kon smoren in een staakt-het-vuren, voordat het compleet uit controle zou vallen, terwijl Blazestar begon te spreken.

Settleddust probeerde nog te focussen terwijl hij hele tamme nieuwtjes gaf. Behalve dat Routnose van haar rang was gestapt. Dat was bijzonder, dus keek hij even Blazestar met een schuin oog aan. Ook bleef hij verder stil over de duidelijke mank in zijn stap. Maar Settleddust hield zich stil, hij had geen problemen met de WindClan leider. Bij de sterren, als dat ook nog eens zou gebeuren, dan had hij helemaal de poppen aan het dansen. Dus toen hij vroeg of hij nog wat wilde vertellen, schudde hij zijn kop, maar een oordelende blik ging naar Eveningstar. Maar voordat ze al goed en wel kon antwoorden, was Crystalstar al verdwenen en liep in één rechte lijn naar huis. Waar had zij last van? Toch voelde hij totaal geen medelijden. Als dat haar straf was voor verantwoordelijkheid nemen van de oorlog, was dat het maar. Dus keek hij naar zijn andere collega's en haalde even zijn schouders op. ‘Ik neem aan dat het voorbij is.’ De Shadowclan deputy nam tenminste nog even het fatsoen om afscheid te nemen. ‘Goedennacht. May StarClan light your path.’ En na die woorden sprong hij van de rots af en op naar het comfort van bekende ShadowClan schouders om hem heen en wachtte totdat de laatsten van zijn clanleden zich zouden verzamelen.
And suddenly it fit
Terug naar boven Ga naar beneden
Eveningstar
Clanleader
[Gathering, Leaders] Lit me Up N8yMMF1g_o
Julia
1278
Actief
A tart temper never mellows with age, and a sharp tongue is the only edged tool that grows keener with constant use.

CAT'S PROFILE
Age: 45 moons
Gender: She-cat ♀
Rank: Leader
Eveningstar
BerichtOnderwerp: Re: [Gathering, Leaders] Lit me Up   [Gathering, Leaders] Lit me Up Icon_minitimema 31 jan 2022 - 13:22

Ze snoof en staarde Settleddust strak aan. Toen hij benoemde dat de vraag was waarom Newtspark weg had gemoeten. Ze schudde kalm en langzaam haar kop. “Ze hoefde niet weg. Dat heb ik haar duidelijk verteld. Dat is wat zij of jij er van hebt gemaakt.” Nee, Newtspark had zeker niet weg gehoeven. Ze had haar eigenlijk niet eens willen laten gaan. Toch was ze gegaan. Ondanks haar woorden. Nu wilde Settleddust het weer bij haar in haar poten schuiven, maar dat liet ze niet gebeuren. Zijn woorden waren verdraaid en hadden daardoor hun kracht verloren. Daar zou ze zich niet gek door laten maken. Geen haar op haar kop die daar aan dacht en toen gleden de woorden toch over zijn lippen. Ze was geen spion, dat was ze nooit geweest. Was het nu zo ingewikkeld om dat hardop uit te spreken? En door het zo lang te laten duren, verloren die woorden ook niet aan kracht. Het maakte haar ook al niet meer uit. De toon was gezet. Ze zou er zeker nog op terugkomen. Dat wist zij en in de ogen van Settleddust zag ze dat hij dat ook wist. Ze ging er dan ook niet verder op in en liet haar onuitgesproken woorden in de lucht hangen. Toen miauwde Blazestar op zijn manier dat het klaar was. Waarschijnlijk was hij er klaar mee. Dat was dan zijn probleem. Zij was er alles dan klaar mee, maar goed. Ze zou het lot niet verder tarten. Remnantwolf niet nog zenuwachtiger maken. Ze vochten dit uit, maar wel later. Niet op de gathering. De leaders begonnen afscheid te nemen. Dus kwam zij ook overeind. “nog een goede nacht gewenst. Tot ziens.” Ze keek iedereen nog eventjes aan, waarbij haar blik iets langer op de ShadowClan deputy bleef hangen. Te lang. Tot heel snel Settleddust.
Toen trippelde ze naar de verzameling katten om haar Clan te verzamelen.

[Topic uit]
Terug naar boven Ga naar beneden
Blazestar
Moderator
[Gathering, Leaders] Lit me Up 1706e310
Sannemander
912
Actief
All my troubles on a burning pile

CAT'S PROFILE
Age: 37 moons
Gender: Tomcat ♂
Rank: Oppas
Blazestar
BerichtOnderwerp: Re: [Gathering, Leaders] Lit me Up   [Gathering, Leaders] Lit me Up Icon_minitimema 31 jan 2022 - 14:54


Hij leek niet de enige die er genoeg van had gehad. Nog geen tien seconde nadat hij aankondigde klaar te zijn ontvluchtte de riverclan leader hen zonder een vaarwel. De kleine kater knipperde met zijn ogen terwijl hij haar nakeek. Toekeek hoe ze aan de andere kant één werd met de schaduwen. Hm, het voelde niet echt aan als iets wat Crystalstar doen zou. Vervolgens wenste Settleddust hen een goedenacht en Blazestar knikte "Hetzelfde." En toen was het afwachtte. Hij zou als laatste naar beneden springen, zo min mogelijk katten zouden de pijn op zijn gezicht aflezen zodra hij de grond raakte.Dus wachtte hij tot ook Eveningstar vertrok, keek toe hoe haar blik gevaarlijk lang op die van Settleddust bleef hangen. Die twee hadden nog heel wat recht te zetten zo te zien. Blazestar knikte enkel "Goedenacht." En toen beide leaders zijn zijde verlaten hadden, sprong de leader in zijn eentje de rots af. Zette zijn kaken strak op elkaar toen hij met een wankel en een pijn scheut op de grond te recht kwam. Vloekend onder zijn ademhaling hief hij zichzelf weer recht, stapte op zijn deputy af en knikte met een zachte glimlach. Het was voorbij. Hij had zijn eerste gathering overleefd. Met een signaaltje naar zijn vertrouwde clangenoten en na even op iedereen gewacht te hebben, stapte hij weg van Fourtrees, op weg naar huis.

[Topic closed]
Terug naar boven Ga naar beneden
 
[Gathering, Leaders] Lit me Up
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Warrior Cats :: Other Territory :: Fourtrees-
Ga naar: