one day at a time 
IndexGebruikerslijstRegistrerenLaatste afbeeldingenInloggenZoeken
We're part of a story, part of a tale. We're all on this journey, no one is to stay. Where ever it's going. What is the way?
Welcome
Warrior Cats is een rollenspel gebaseerd op de serie 'Warriors' van Erin Hunter. Je verkent hier al schrijvend de geliefde wereld van de Clankatten, rogues en kittypets. Dit doe je door je eigen karakter aan te maken, waarbij je bijna alles zelf mag bepalen over uiterlijk en karakter. Wild of tam, goed of slecht, sociaal of eenling? Help jij oorlogen te voorkomen? Of ben je een van de katten die hongerig opzoek is naar een groter territorium en meer macht? Het kan allemaal op Warrior Cats.
KIND OF WEATHER
LEAFBARE
Season
Leafbare, -8°C - 3°C
Het blad is nu volledig van de bomen af en iedere ochtend wordt je begroet met rijp aan de takken en een kille wind. Gepaard met winterse neerslag, is het woud gehuld in een witte deken.
WHAT'S HAPPENING
Current Event
No current forum-wide event.
THE ALLEGIANCES
Clans
THUNDERCLAN
RIVERCLAN
WINDCLAN
SHADOWCLAN
BLOODCLAN
THE MANAGEMENT TEAM
Staff
COME JOIN US
WC DISCORD

SWITCHERDIESWITCH
SWITCH ACCOUNT
Deel
 

 one day at a time

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
Ga naar pagina : 1, 2  Volgende
Dewberry
StarClan
one day at a time Dewpaw
dodo
443
Actief
we never bury the dead, not really, we take them with us.
It is the price of living

CAT'S PROFILE
Age: ➤ † 16 moons †
Gender: She-cat ♀
Rank:
Dewberry
BerichtOnderwerp: one day at a time   one day at a time Icon_minitimezo 5 mei 2019 - 19:26


Mopperend liep de windclan apprentice rond terwijl ze met haar staart van links naar rechts zwiepte. Ze had op haar kop gekregen van een queen toen ze perongeluk een mosbal tegen een kleine, jonge kitten had aangeslagen. Dewpaw had nog geprobeerd uit te leggen dat het niet de bedoeling was en de kitten had het ook niet erg gevonden, maar de queen wilde er niks van horen waarna de apprentice met hangende oortjes weg was gelopen. Na een tijdje gewandeld te hebben had ze wat stoom afgeblazen en was ze bij de fourtrees gaan zitten in het zonnetje, haar goudgele ogen half gesloten en een zacht gespin rees in haar keel terwijl ze genoot van het eerste beetje zon in het voorjaar.


|| viperpaw

Terug naar boven Ga naar beneden
Vipergaze
Member
one day at a time DPKsfdL
Freedje
118

CAT'S PROFILE
Age: 14 moons
Gender: Tomcat ♂
Rank:
Vipergaze
BerichtOnderwerp: Re: one day at a time   one day at a time Icon_minitimezo 5 mei 2019 - 19:38

Viperpaw liet een zachte zucht horen terwijl hij naar zijn mentor probeerde te luisteren die maar door bleef razen. De jonge apprentice probeerde een glimlach te verhullen toen de kitten, die onder de modder zat, hem aankeek met een brede lach om zijn snoetje. Hij had het normaal gezien helemaal niet zo op kittens, maar deze vond hij wel cool. De kitten had dus voorgesteld om even buiten de nursery te gaan en Viperpaw, het idee hebbende dat hij de kitten wel kon beschermen en dat het geen kwaad kon om de regels heel even te verbreken, had de kitten dus mee naar buiten genomen. Vervolgens waren ze alle twee gestruikeld over hun eigen poten en vol op hun bek gegaan… recht in de modder dat zich gevormd had dankzij de regen die nacht ervoor. Ze hadden er allebei hartelijk om kunnen lachen en Viperpaw had hem geprobeerd schoon te maken, maar opeens was daar een razende queen geweest die hem een tik tegen zijn oortje had gegeven – wat trouwens nog steeds zeer deed – en vervolgens mocht hij het gaan uitleggen tegen zijn mentor. En zijn mentor raasde nog harder dan de queen, dat was iets wat zeker was. Nadat de preek over leek te zijn, stelde Viperpaw voor dat hij nieuw mos ging halen voor de queens en rende hij vervolgens weg voordat zijn mentor hem tegen kon houden. Zijn mentor riep hem nog na dat als hij zo verder bleef doen hij sowieso later warrior ging worden dan zijn denmates, maar Viperpaw besteedde daar geen aandacht aan. Hij wilde nog wel eens zien of zijn mentor dat dreigement ging uitvoeren, ha! Met een grijns rende Viperpaw door het territorium, de gedachten uit zijn kopje halend dat zijn mentor hem wel eens echt later warrior kon laten worden. Zijn pootstappen lieten doffe geluiden achter en pas na een paar seconden had hij in de gaten dat hij in de richting van Fourtrees aan het rennen was. Zonder zijn pas te vertragen, legde hij de laatste meters af en trok zijn neus op toen hij de geur van WindClan rook. Hij wilde net één of andere snerende opmerking maken toen hij stokstil bleef staan. Hij trok wat verwonderd met zijn oortjes toen hij zag dat één van de mooiste she-cats die hij ooit tegen was gekomen verlicht werd door de zon, alsof StarClan haar schoonheid nog eens extra zijn aandacht wilde laten trekken. Whoah… Hij schudde snel zijn kopje. Hij had zich nog nooit geïnteresseerd in she-cats en dat ging hij nu ook niet doen. En dus liep hij op een zelfverzekerde manier op haar af, maar de snerende opmerking die hij in zijn gedachten had, bleef opnieuw uit toen hij de kleur van haar ogen zag. Wauw. Gewoonweg wauw. “Eh… hoi,” kwam er dan ook wat onbeholpen uit.
Terug naar boven Ga naar beneden
Dewberry
StarClan
one day at a time Dewpaw
dodo
443
Actief
we never bury the dead, not really, we take them with us.
It is the price of living

CAT'S PROFILE
Age: ➤ † 16 moons †
Gender: She-cat ♀
Rank:
Dewberry
BerichtOnderwerp: Re: one day at a time   one day at a time Icon_minitimezo 5 mei 2019 - 20:01


De wind blies in haar gezicht waardoor het lastiger was om te ruiken of er iemand aan kwam, maar ze ging er niet van uit dat ze veel katten tegen zou komen rond dit tijdstip. Haar witte nagels waren uit hun hulzen en kneedde zo nu en dan in de zachte grond onder haar poten. Net toen ze een beetje slaperig begon te worden en haar kopje een beetje liet hangen kwam er een andere kat aan welke door wat te zeggen haar haar kop weer liet opheffen. “Eh… hoi,” Dewpaw trok even met haar oortje voordat ze haar ogen weer helemaal opende en naar de kat keek waar de begroeting vandaan kwam. "Hallo," miauwde ze met haar altijd zachte en vriendelijke stem terwijl ze een glimlach toewierp. Hij zag er niet veel ouder uit dan zij was wat haar wat meer op haar gemak stelde. Natuurlijk zou ze niet kunnen weten of hij veel training had gehad of juist heel weinig, maar als hij toch naar haar zou uithalen dan zouden ze ongeveer gelijk zijn. "Wie ben jij?" Vroeg ze met haar stem nog steeds vriendelijk en zacht. De kattin bekeek hem even van top tot teen voordat ze haar kop een beetje kantelde, wachtend op een antwoord op haar vraag.

Terug naar boven Ga naar beneden
Vipergaze
Member
one day at a time DPKsfdL
Freedje
118

CAT'S PROFILE
Age: 14 moons
Gender: Tomcat ♂
Rank:
Vipergaze
BerichtOnderwerp: Re: one day at a time   one day at a time Icon_minitimezo 5 mei 2019 - 20:09

Viperpaw klemde zijn kaken op elkaar en zwiepte geïrriteerd met zijn staart nadat hij zijn reactie uit zichzelf had gekregen. Er waren tientallen mooie she-cats in zijn Clan en waar moest hij weer tegen gaan stuntelen? Tegen een kat die in een andere Clan zat. Settledpaw zou echt rollen over de grond van het lachen als hij dit zou zien. En terecht! Hij gedroeg zich echt als een idioot! Hij zou normaal doen in drie… twee… één… Verrast bewoog Viperpaw met zijn oortjes toen haar respons kwam, zacht en zoet zoals honing. Niet dat hij ooit honing geproefd had, maar ze zeiden toch dat honing zoet proefde. En zacht. En… waarom dacht hij hier zelfs over na? Doe normaal, idioot! maande hij zichzelf tot kalmte. De glimlach die ze hem toewierp, werd onwillekeurig door hem beantwoord. Hij kneedde de grond onder zijn pootjes een beetje onbeholpen terwijl hij over een gespreksonderwerp na probeerde te denken. Ach, dit was toch Fourtrees, right? Hij hoefde zich niet vijandig tegen haar op te stellen, toch? Hij slikte. Opeens sneed ze zelf een onderwerp aan en Viperpaw overwoog kort om te snauwen en weg te lopen. Maar nee, hij merkte al in al zijn ledematen dat hij dat niet wilde. En dus ging hij zitten, zich dan maar verslagen openstellend om met haar te praten. Maar hij zou zich niet helemaal als een idioot gaan gedragen, hoor! De air van ShadowClan zou altijd in hem zitten, op elk moment. “Viperpaw,” antwoordde hij dan ook fier en hief zijn kopje een klein beetje omhoog. Niemand in zijn Clan droeg die naam en daar was hij best trots op. “De beste ShadowClan apprentice die er maar kan zijn.” Met een grijns keek hij haar aan. “En hoe heet jij?” vroeg hij vervolgens op een nonchalante toon, proberend om niet al té geïnteresseerd over te komen. Ze mocht echt een schoonheid zijn, maar ze moest zich geen ideeën opwekken in haar mooie kopje.
Terug naar boven Ga naar beneden
Dewberry
StarClan
one day at a time Dewpaw
dodo
443
Actief
we never bury the dead, not really, we take them with us.
It is the price of living

CAT'S PROFILE
Age: ➤ † 16 moons †
Gender: She-cat ♀
Rank:
Dewberry
BerichtOnderwerp: Re: one day at a time   one day at a time Icon_minitimezo 5 mei 2019 - 20:21


Ze waren bij de fourtrees, dus erg bang dat hij iets zou doen was ze niet. De zon verwarmde haar wit met grijze vacht en de kleine glimlach die op haar gezicht zat kreeg ze er niet vanaf op dat moment. Niet zozeer omdat ze de shadowclan apprentice nou zo graag wou zien, maar vooral omdat ze zo genoot van het zonnetje. (Nu mocht de kater er ook wel zijn van haar). “Viperpaw,” vertelde hij haar en hief zijn kopje een klein beetje omhoog waardoor ze een wenkbrauw optilde. “De beste ShadowClan apprentice die er maar kan zijn.” Met een grijns keek hij haar aan en Dewpaw keek hem recht in zijn ogen aan toen ze hem weer antwoord gaf. "Dat geloof ik graag, Viperpaw." Reageerde ze. Oké, het was niet nodig om zijn naam ook nog uit te spreken, maar ze vond het zo makkelijker en misschien kon ze zijn naam zo ook nog wat beter onthouden. “En hoe heet jij?” Vroeg hij daarna en de shecat likte haar voorpoot even toen ze deze optilde. "Dewpaw," miauwde ze na een momentje stilte en plaatste haar poot weer terug op de grond waarna ze haar staart om haar poten sloeg.

Terug naar boven Ga naar beneden
Vipergaze
Member
one day at a time DPKsfdL
Freedje
118

CAT'S PROFILE
Age: 14 moons
Gender: Tomcat ♂
Rank:
Vipergaze
BerichtOnderwerp: Re: one day at a time   one day at a time Icon_minitimezo 5 mei 2019 - 20:30

Viperpaw zwoer dat de tijd hele even stilstond toen de WindClan apprentice hem recht aankeek in zijn ogen. Haar ogen leken wel goudkleurig te zijn dankzij het zonlicht dat op hun tweeën scheen. Zijn pels werd warm, maar dat kwam niet alleen door de zon. Zijn hart nam weer het normale ritme aan toen hij zich concentreerde op zijn ademhaling en met nog een gefrustreerde slag van zijn staart probeerde hij zich opnieuw tot kalmte te manen. Hij had geen idee wat er met hem aan de hand was, maar dit had hij niet voor ogen toen hij de WindClanner rook voordat hij zich volledig naar Fourtrees had begeven. Hij had verwacht dat ze een onvriendelijke, snauwerige conversatie zouden hebben, maar al zijn snerende woorden leken wel in zijn keel te steken telkens als hij erover wilde beginnen. Hij schudde zijn kopje verward en concentreerde zich gelijk weer op haar toen ze zich voorstelde als Dewpaw. “Dewpaw,” murmelde hij, de naam proevend, de letters herhalend in zijn kopje zodat hij het zeker niet zou vergeten. Maar om eerlijk te zijn, dacht hij niet dat hij ooit zo’n schoonheid en zo’n mooie naam zou kúnnen vergeten. StarClan, waarom zat ze niet in ShadowClan? En waarom kon hij niet normaal doen? Toen herinnerde hij zich wat ze op zijn arrogante, opschepperige opmerking had gezegd en opnieuw voelde hij zijn pels gloeien. Hij ging wat rechter staan, zijn schouders goed naar achteren zodat zijn spieren even bewogen onder zijn pels. Wat was hij nu blij dat hij al een paar moons aan het trainen was, zeg! Met die zielige spiertjes die hij als kitten had, zou hij haar niet geïmponeerd kunnen hebben. “En wat doe jij hier op deze mooie zonnige dag, Dewpaw?” vroeg hij aan haar, een glimlach onwillekeurig om zijn lippen spelend. “Ik bedoel… heb je geen mentor waar je mee moet trainen?” Als die mentor een tom was, mocht hij zich verdomd gelukkig met haar prijzen. Wat hij er niet voor zou geven om haar een paar trucjes te leren. Meteen strafte hij dat af; het druiste regelrecht tegen de Warrior Code in en alles waar hij voor stond. Hij moest echt dringend zichzelf gaan herpakken, want dit kon echt niet!
Terug naar boven Ga naar beneden
Dewberry
StarClan
one day at a time Dewpaw
dodo
443
Actief
we never bury the dead, not really, we take them with us.
It is the price of living

CAT'S PROFILE
Age: ➤ † 16 moons †
Gender: She-cat ♀
Rank:
Dewberry
BerichtOnderwerp: Re: one day at a time   one day at a time Icon_minitimezo 5 mei 2019 - 20:45


Nogmaals glimlachte ze naar hem. Ze kon het niet helpen, er was iets waardoor ze gewoon naar hem wilde glimlachen. Nu was ze altijd al wel een vriendelijke en sociale kattin geweest, maar als haar mentor haar zo zou zien zou hij vast niet heel erg trots op haar zijn. “En wat doe jij hier op deze mooie zonnige dag, Dewpaw?” Vroeg hij haar en de kattin hield haar kopje weer een beetje scheef. "Genieten." Zei ze met een speelse glimlach en wiebelde met een oortje terwijl ze hem antwoord gaf op de vraag van de tomcat. “Ik bedoel… heb je geen mentor waar je mee moet trainen?” Ze haalde haar schouders even op toen hij zijn volgende vraag stelde en opende haar mond om weer antwoord te geven. "We hadden al getraind vanochtend" legde ze hem uit en begon weer zachtjes in de grond te kneden terwijl ze haar gespin onderdrukte. "Dus, Viperpaw, wat brengt jou hier?" Ze stelde hem dezelfde vraag die hij haar ook gesteld had terwijl ze haar goudgele ogen over de natuur achter de shadowclan kater liet glijden, puur om niet de hele tijd oogcontact met hem te houden.

Terug naar boven Ga naar beneden
Vipergaze
Member
one day at a time DPKsfdL
Freedje
118

CAT'S PROFILE
Age: 14 moons
Gender: Tomcat ♂
Rank:
Vipergaze
BerichtOnderwerp: Re: one day at a time   one day at a time Icon_minitimezo 5 mei 2019 - 20:53

Viperpaw kon het niet helpen; hij bleef oogcontact met haar houden terwijl hij tegen haar praatte en zelfs als hij wachtte op antwoord. Haar ogen waren… blikvangers. Ja, zo kon hij het wel noemen. Hij moest ernaar blijven kijken, bang dat hij misschien een detail zou missen als hij even weg zou kijken. En als hij niet naar haar blik keek, liet hij zijn ogen over haar lichaam glijden. Ze was slank en Viperpaw kon zich nu al voorstellen hoe elegant haar lijf zich zou manoeuvreren als ze nu op zou staan en weg zou lopen. Iets wat hij eigenlijk zou moeten doen als hij nog wat prooi wilde vangen voor zijn Clan. Oh ja, ook het mos dat hij nog binnen moest brengen voor de queens was belangrijk. Maar ook die gedachten werden van de baan geveegd toen Dewpaw weer begon te spreken tegen hem. En haar redenering klonk heel logisch, al zou Viperpaw waarschijnlijk sarcastisch en hooghartig gereageerd hebben bij iedere WindClanner die zich op dat moment voor hem bevonden zou hebben. Maar het was net alsof zijn sarcastische responses achterbleven en hij niets anders kon dan vriendelijk zijn tegen haar. Het was vreemd te noemen, maar ergens ook wel… interessant? Viperpaw onderdrukte zijn gesnor toen ze een wedervraag stelde. Even twijfelde hij. Zou hij haar wel de waarheid vertellen? Opeens voelde hij zich niet meer zo trots over zijn rebelse gedrag tegenover zijn mentor. Nee, het voelde nu een beetje… kinderachtig aan? Ja, dat was wel het juiste woord. “Ik moest eigenlijk mos voor de queens gaan halen,” gaf hij eerlijk toe. “Ik ben samen met een kitten op mijn smoel gegaan in de modder en dat vonden ze niet zo leuk.” En daarna voegde hij er haastig aan toe: “De kitten was oké, hoor! Hij vond het zelfs best wel grappig.” En even verscheen er een jongensachtige grijns om zijn lippen die heel even zijn leeftijd weerspiegelde. Het was nu eenmaal een bewezen feit dat toms later volwassen werden dan she-cats wat dat betrof. Véél later, in Viperpaw’s geval.
Terug naar boven Ga naar beneden
Dewberry
StarClan
one day at a time Dewpaw
dodo
443
Actief
we never bury the dead, not really, we take them with us.
It is the price of living

CAT'S PROFILE
Age: ➤ † 16 moons †
Gender: She-cat ♀
Rank:
Dewberry
BerichtOnderwerp: Re: one day at a time   one day at a time Icon_minitimezo 5 mei 2019 - 21:14


“Ik moest eigenlijk mos voor de queens gaan halen,” vertelde hij en net toen ze haar mond weer opende om daarop te reageren, ging hij verder. “Ik ben samen met een kitten op mijn smoel gegaan in de modder en dat vonden ze niet zo leuk. De kitten was oké, hoor! Hij vond het zelfs best wel grappig.” De shecat grinnikte zachtjes toen ze zijn verhaal gehoord had en dacht even terug aan wat er bij haar gebeurd was die ochtend. "Zoiets was er ook bij mij gebeurd!" Giechelde ze en het puntje van haar staart wiebelde een beetje. "Ik wou een mosbal terug de nursery in tikken, maar die kwam tegen een kitten aan en de queen wilde niet horen dat het een ongeluk was, hoewel de kitten er om kon lachen." Legde ze uit en haar gouden ogen keken recht in die van hem met een grote glimlach.

Terug naar boven Ga naar beneden
Vipergaze
Member
one day at a time DPKsfdL
Freedje
118

CAT'S PROFILE
Age: 14 moons
Gender: Tomcat ♂
Rank:
Vipergaze
BerichtOnderwerp: Re: one day at a time   one day at a time Icon_minitimema 6 mei 2019 - 15:07

Een kleine glimlach speelde om zijn lippen toen hij haar hoorde giechelen. Normaal gezien zou hij dat echt een irritant geluid gevonden hebben, maar bij haar klonk het… schattig? Ja, iets in die trant, ja. Het was in elk geval aangenaam om naar te luisteren, net zoals haar zachte stemgeluid waar hij langzaamaan aan gewend begon te raken. Hij grinnikte toen ze haar verhaal vertelde. Het leek een beetje op zijn voorval, alleen was haarzelf gelukkig niets overkomen. “Queens zijn soms iets te bezorgd om hun jongen als je het mij vraagt,” zei hij met een zachte zucht. Zijn moeder was dan weer niet zo geweest, maar dat kwam omdat ze een hele historie hadden waar hij vandaag niet al te veel aan ging denken. Dan verdonkerden zijn gedachten weer en daar had hij niet al te veel zin in. “En nadat die queen me een mep had gegeven, kwam mijn mentor er ook nog eens bij. Van hem heb ik ook nog een hele preek mogen horen.” Hij grinnikte even, want hij vond het altijd wel grappig als zijn mentor zich kwaad maakte om niets. Viperpaw had niet altijd in de gaten dat zijn gedrag als echt storend ervaren kon worden; hij verwachtte dan ook niet dat zijn mentor zijn dreigement uit zou voeren en hem echt later warrior zou maken. “Ik hoop dat ik later in elk geval wat relaxter ben tegenover mijn kittens,” zei hij lachend tegen haar. “Anders word ik ook maar een saaie vader.”
Terug naar boven Ga naar beneden
Dewberry
StarClan
one day at a time Dewpaw
dodo
443
Actief
we never bury the dead, not really, we take them with us.
It is the price of living

CAT'S PROFILE
Age: ➤ † 16 moons †
Gender: She-cat ♀
Rank:
Dewberry
BerichtOnderwerp: Re: one day at a time   one day at a time Icon_minitimema 6 mei 2019 - 17:48


Ze hadden die dag eigenlijk best veel gemeen die dag -voor zover zij wist natuurlijk-. Allebei waren ze het kamp uit gegaan om even rust aan hun kop te krijgen. “Queens zijn soms iets te bezorgd om hun jongen als je het mij vraagt,” de grijs met witte shecat knikte en haalde even haar schouders op. "Ik denk dat iedereen wel bezorgd zou zijn als het hun eigen kittens zijn, maar er zijn natuurlijk uitzonderingen" miauwde ze en haalde nogmaals haar schouders op terwijl ze tegen een sprietje gras aan tikte met haar poot. "En nadat die queen me een mep had gegeven, kwam mijn mentor er ook nog eens bij. Van hem heb ik ook nog een hele preek mogen horen.” Ja, dat was nog eens iets wat er bij kwam kijken. Als je als apprentice iets fout deed gaf je mentor je daarvoor op je kop terwijl de kans groot was dat ze vroeger ook zoiets uitgespookt hadden. “Ik hoop dat ik later in elk geval wat relaxter ben tegenover mijn kittens,” zei hij lachend en de windclan kattin glimlachte, maar ze opende haar mond verder niet. Het was niet iets wat hem boeide als ze hem vertelde dat ze waarschijnlijk geen kittens wou later. Niet dat ze ze niet leuk vond, maar het leek haar niks dat hele zwanger zijn. “Anders word ik ook maar een saaie vader.” Een saaie vader? Dat leek haar niet erg waarschijnlijk. Iets aan hem liet haar denken dat, hoewel hij wat arrogant kon zijn, hij een piepklein hartje had welke goed beschermd werd door hem. "Je wordt vast een goede vader later, Viperpaw." Miauwde ze vriendelijk en gaf hem een kort knikje alsof ze het daarmee extra duidelijk wilde maken dat wat ze zei klopte en waar was.
Terug naar boven Ga naar beneden
Vipergaze
Member
one day at a time DPKsfdL
Freedje
118

CAT'S PROFILE
Age: 14 moons
Gender: Tomcat ♂
Rank:
Vipergaze
BerichtOnderwerp: Re: one day at a time   one day at a time Icon_minitimema 6 mei 2019 - 18:38

“Dat is dan ook weer waar,” gaf Viperpaw toe met een knikje. Hij moest zichzelf natuurlijk nog tegenkomen als hij vader zou worden. Wie weet zou hij dan ook ontzettend bezorgd worden en zo iemand zijn die zijn kittens het liefste niet al te ver af liet dwalen. En iemand een mep gaf zodra hij deze iets fout zag doen. Nou ja, hij zou het wel zien. Het was een beetje ver van zijn bed show; hij zou wel zien wat er zou gebeuren als hij ouder zou worden. Eerst zou hij nog warrior moeten worden. En als hij zijn mentor moest geloven, zou hij sowieso langer moeten wachten dan zijn andere denmates. En dat wilde hij nog wel eens zien gebeuren. Viperpaw keek verrast op toen Dewpaw aangaf dat hij vast een goede vader zou worden. Zijn snorharen trilden en even wist hij niet wat hij moest zeggen, maar toen begon hij zachtjes te snorren en draaide hij zich een kwartslag zodat hij met zijn staart langs haar flank kon strijken. “Dankjewel, Dewpaw,” zei hij met een oprecht dankbare toon in zijn stem. "En ik weet zeker dat als jij later moeder wordt, dat jij ook goed voor ze zal zorgen.” Hij voelde zich nu al een beetje jaloers bij het vooruitzicht dat ze kittens zou hebben van waarschijnlijk een tom in haar Clan, al klonk dat compleet belachelijk in zijn gedachten. Ze was alleen zo mooi om te zien. Niet voor de eerste keer wenste hij dat ze in zijn Clan zat. “Het is wel al een ver onderwerp, hè?” vroeg hij met een lachje om zijn lippen. “We moeten eerst nog warriors worden, laat staan dat we nu al over een partner en kittens na zouden denken.” En voor nu was er in zijn Clan ook geen enkele potentiële kat die hij aan zou kunnen wijzen als zijn partner. Geen enkele.
Terug naar boven Ga naar beneden
Dewberry
StarClan
one day at a time Dewpaw
dodo
443
Actief
we never bury the dead, not really, we take them with us.
It is the price of living

CAT'S PROFILE
Age: ➤ † 16 moons †
Gender: She-cat ♀
Rank:
Dewberry
BerichtOnderwerp: Re: one day at a time   one day at a time Icon_minitimewo 8 mei 2019 - 12:12


De kattin was trots op haar vacht, dat kon we wel zeggen ja. Haar vacht was op de plekken waar het wit was meestal ook echt wit en de grijze plekken paste er perfect bij, althans dat vertelde haar moeder haar vroeger. Niet dat dat nou zo lang geleden was, maar ze kon zich maar kleine dingen herinneren van haar. Het meeste wat ze van haar wist kwam doordat andere katten haar over haar en haar vader hadden verteld. Ondertussen had de kater tegenover haar zich een kwartslag gedraaid zodat hij met zijn staart langs haar flank kon strijken en de kattin glimlachte nog meer door het gebaar. “Dankjewel, Dewpaw,” Ze knikte, verder wist ze niet wat ze tegen hem moest zeggen. "En ik weet zeker dat als jij later moeder wordt, dat jij ook goed voor ze zal zorgen.” Het was een vriendelijk gebaar, maar alleen het idee al dat ze later moeder zou worden joeg haar de stuipen op het lijf. "Dankjewel," zei ze zachtjes en haar eerst blije glimlach veranderde even in een geforceerde. Ze was bang dat haar kittens -als ze deze ooit al zou krijgen- niet het goede leven zouden krijgen als wat ze zouden verdienen, maar dat vertelde ze hem maar niet. “Het is wel al een ver onderwerp, hè?” De apprentice knikte eventjes. "Heel ver," miauwde ze als antwoord.

Terug naar boven Ga naar beneden
Vipergaze
Member
one day at a time DPKsfdL
Freedje
118

CAT'S PROFILE
Age: 14 moons
Gender: Tomcat ♂
Rank:
Vipergaze
BerichtOnderwerp: Re: one day at a time   one day at a time Icon_minitimewo 8 mei 2019 - 20:47

Het was maar een klein gebaar geweest, maar toch zorgde het lichte lichaamscontact ervoor dat er warmte door zijn lichaam schoot. En hij wist eigenlijk dat hij er niet van mocht genieten, maar toch vond hij het wel een leuk gevoel. Ach, zo lang het enkel bij dat zou blijven was het goed, toch? Het was niet alsof hij van plan was om haar nog vaker te ontmoeten. Dat kon trouwens ook helemaal niet. Dan moesten ze al echt geluk hebben dat ze bij elkaar in de buurt waren. Op Gatherings zouden ze elkaar misschien zien, maar zelfs dan zou het contact oppervlakkig blijven. En hij wist niet precies waarom, maar dat zorgde wel voor een teleurgesteld gevoel. Zijn gezicht betrok echter een beetje toen haar glimlach geforceerd leek te zijn en ze het niet echt een compliment leek te vinden, ondanks dat het wel zo bedoeld was. Dat kon eigenlijk maar één ding betekenen. “Beangstigt het je?” vroeg hij met een begrijpende blik. “Het moeder worden?” Er waren zo veel redenen waarom iemand geen ouder wilde worden. En misschien had hij ook wel gemakkelijk praten omdat hij de kittens niet zou moeten baren als zijn partner zwanger zou zijn. Hij zou haar enkel mentaal moeten bijstaan en voor de rest kon hij tot ze geboren waren niet al te veel doen, maar zij zou de last moeten dragen. “Het hoeft natuurlijk niet,” zei hij snel. “Het moeder worden, bedoel ik. Er zijn zat katten die geen nestjes hebben en toch gelukkig zijn.” Hij glimlachte bemoedigend naar haar. Ze waren ook nog jong; het zou nog lang duren eer dat hij vader zou worden en zij moeder. Als ze al voor die toekomst zouden kiezen, tenminste.
Terug naar boven Ga naar beneden
Dewberry
StarClan
one day at a time Dewpaw
dodo
443
Actief
we never bury the dead, not really, we take them with us.
It is the price of living

CAT'S PROFILE
Age: ➤ † 16 moons †
Gender: She-cat ♀
Rank:
Dewberry
BerichtOnderwerp: Re: one day at a time   one day at a time Icon_minitimedo 9 mei 2019 - 11:54


“Beangstigt het je?” vroeg hij en Dewpaw haalde voor de zoveelste keer haar schouders op. Het was stom dat zoiets, wat de droom was van velen, haar bang maakte. “Het moeder worden?” Hoewel ze nogmaals haar schouders wou ophalen deed ze dat niet en knikte ze bijna onzichtbaar. Ze wilde ze op zich wel, maar aan de andere kant waren ze in haar opzicht voor haar niet heel noodzakelijk. Ze kon zich prima redden zonder mate en kittens. “Het hoeft natuurlijk niet. Het moeder worden, bedoel ik. Er zijn zat katten die geen nestjes hebben en toch gelukkig zijn.” Dat was ook wel zo, maar het voelde vreemd om als shecat geen droom te hebben om later kittens te krijgen, je eigen kinderen te zien opgroeien terwijl je zelf oog in oog komt te staan met het feit dat je zelf steeds ouder wordt. ”Dat weet ik,” was dan ook het enige wat ze zei, niet goed wetend wat ze wou zeggen over dit onderwerp.

Terug naar boven Ga naar beneden
Vipergaze
Member
one day at a time DPKsfdL
Freedje
118

CAT'S PROFILE
Age: 14 moons
Gender: Tomcat ♂
Rank:
Vipergaze
BerichtOnderwerp: Re: one day at a time   one day at a time Icon_minitimedo 9 mei 2019 - 16:27

Viperpaw voelde een steek van medelijden door zich heen gaan toen Dewpaw bevestigde met een haast onmerkbaar knikje dat ze bang was voor het moederschap. Hij kon al wel raden waarom, al kon er natuurlijk nog een onderliggende reden zijn waar hij uiteraard niet achter ging vragen. Hij boog zich wat naar haar toe en zonder dat hij direct in de gaten had wat hij deed, drukte hij zijn neusje heel even tegen haar wang aan. “Het komt wel goed,” murmelde hij. “Niks forceren en gewoon genieten van je apprenticetijd.” Hij glimlachte, kreeg toen pas in de gaten wat hij aan het doen was en trok zich snel terug. Wat was hij toch een enorme idioot! Hij kende haar nog maar net, hij kwam van een andere Clan en hij was haar aan het troosten alsof ze zijn eigen zusje was. Néé, alsof ze zijn eigen partner was. Die gedachte was zo ongemakkelijk dat Viperpaw zijn kopje boog en een snelle lik over zijn borst gaf, deels om de gedachten te verwerpen, maar ook deels om zichzelf een houding te kunnen geven. “Eh…” Hij schraapte zijn keel. Juist ja. Echt een prachtige manier om niet te laten merken dat hij zich ongemakkelijk voelde. NOT. “Maar zoals ik al zei, hebben we eerst nog een hoop taken die we moeten vervullen als apprentices. Elders helpen, nesten verschonen, patrouilles meevolgen en hier en daar een grapje uithalen met onze Clanmates.” Hij grinnikte. “Een paar regeltjes verbreken hier en daar.” En terwijl hij dat zei, keek hij snel even in de richting van Dewpaw. Hij wilde niet neerbuigend doen of iets dergelijks, maar ze leek hem behoorlijk netjes. En dus was hij best wel benieuwd hoe ze op het nieuws ging reageren dat hij zich niet altijd aan alle regeltjes hield, al had hij het daarnet nog zo’n slecht idee gevonden om dat met haar te delen.
Terug naar boven Ga naar beneden
Dewberry
StarClan
one day at a time Dewpaw
dodo
443
Actief
we never bury the dead, not really, we take them with us.
It is the price of living

CAT'S PROFILE
Age: ➤ † 16 moons †
Gender: She-cat ♀
Rank:
Dewberry
BerichtOnderwerp: Re: one day at a time   one day at a time Icon_minitimeza 11 mei 2019 - 15:44


Hij tikte met zijn neus tegen haar wang en een warm gevoel vulde haar lichaam, niet van liefde of wat dan ook, maar eerder door het vriendelijke gebaar van de kater. Ondertussen vertelde hij haar dat alles goed zou komen en dat ze moest genieten van haar tijd als apprentice wat ze ook zeker zou doen. Toen hij zijn woorden eenmaal gezegd had trok hij zich echter snel terug en beschaamd keek de kattin naar haar poten. “Maar zoals ik al zei, hebben we eerst nog een hoop taken die we moeten vervullen als apprentices. Elders helpen, nesten verschonen, patrouilles meevolgen en hier en daar een grapje uithalen met onze Clanmates. Een paar regeltjes verbreken hier en daar.” Waar ze zich eerst schaamde doordat hij zo terugsprong van haar keek ze hem nu weer nieuwsgierig aan. Regels breken? Dat was eigenlijk iets wat ze nooit deed en wat ze ook een beetje overbodig vond aangezien het je er alleen maar van zou kunnen weerhouden om een warrior te worden, maar ergens klonk het ook wel… leuk? ”Oh? En welke regels breek je dan?” Vroeg ze de kater met een onschuldige grijns op haar snuit.
Terug naar boven Ga naar beneden
Vipergaze
Member
one day at a time DPKsfdL
Freedje
118

CAT'S PROFILE
Age: 14 moons
Gender: Tomcat ♂
Rank:
Vipergaze
BerichtOnderwerp: Re: one day at a time   one day at a time Icon_minitimedi 14 mei 2019 - 13:51

Viperpaw probeerde zijn lichaam stil te houden toen Dewpaw aan hem vroeg wat voor regeltjes hij verbrak. Het was niet per se de vraag die ze stelde, maar gewoon al die onschuldige glimlach op haar snoet zorgde ervoor dat Viperpaw een beetje versteld van haar stond. Hij had niet verwacht dat ze er echt nieuwsgierig naar zou zijn. Maar wat had hij dan wel verwacht? Dat ze afkeurend zou reageren? Hmm, ja, misschien wel. Maar nu ze er achter vroeg met zo’n grijns kon hij het wel vertellen, toch? “Langer wegblijven terwijl ik al eerder in het kamp had moeten zijn,” zei hij met een grijns. “Laatst ben ik nog met een vriend verdwaald geraakt in een grot dat zich in ons territorium bevindt.” En daar was zijn mentor écht woedend om geweest. “Soms maak ik ook bepaalde grapjes naar katten die ze niet leuk vinden en dan krijg ik ook straf.” Hij haalde zijn schouders op. Eigenlijk was zijn Clan gewoon kleinzerig en deed hij niet eens iets jegens hun. Maar ja, probeer dat maar eens duidelijk te maken naar zijn mentor. Die was zo erg op de warrior code gebrand dat Viperpaw zich bijna niet kon voorstellen dat hij ooit eens iets misdaan had in zijn leven. “Hij dreigt wel eens dat ik later warrior zal worden als ik zo doorga, maar eigenlijk heeft hij daar geen reden toe. Ik vang veel voor de Clan, ik train goed en ik ben er zeker van dat ik één van de betere apprentices ben.” Hij kon het niet laten om zijn kopje even op een arrogante manier omhoog te tillen, waarna hij haar weer aankeek.
Terug naar boven Ga naar beneden
Dewberry
StarClan
one day at a time Dewpaw
dodo
443
Actief
we never bury the dead, not really, we take them with us.
It is the price of living

CAT'S PROFILE
Age: ➤ † 16 moons †
Gender: She-cat ♀
Rank:
Dewberry
BerichtOnderwerp: Re: one day at a time   one day at a time Icon_minitimewo 15 mei 2019 - 23:23


Toen hij eenmaal begon over welke regels hij zou breken was Dewpaw even bang dat hij voor altijd door zou praten, maar toen hij eenmaal vertelde dat hij veel ving voor de clan, goed trainde en dat hij zeker één van de beste apprentices was trok ze haar wenkbrauw weer naar hem op. "Zo te zien," miauwde ze zachtjes terwijl ze onder haar adem begon te spinnen en wat dichter naar hem toe liep. "Is iemand hier een beetje vol van zichzelf." Ging ze verder en voor zover mogelijk was klonk haar strm nog vriendelijker, maar nu had deze ook een ondeugende ondertoon. Ze had tijdens het lopen een rondje om hem heen gemaakt liet daarbij haar staart zo zacht mogelijk over zijn flanken glijden. Hoewel ze wat ze nu deed nog nooit eerder had gedaan en straks waarschijnlijk zou staan te trillen op haar poten voelde het goed en vlak voordat ze ging zitten streelde ze met haar staart nog even over de onderkant van zijn kin. Nu eens zien wat hij zou doen.

Terug naar boven Ga naar beneden
Vipergaze
Member
one day at a time DPKsfdL
Freedje
118

CAT'S PROFILE
Age: 14 moons
Gender: Tomcat ♂
Rank:
Vipergaze
BerichtOnderwerp: Re: one day at a time   one day at a time Icon_minitimedo 16 mei 2019 - 14:46

Hij wist niet wat hij verwacht had. Misschien dat ze zenuwachtig ging lachen, misschien dat ze hem toch ietwat betuttelend toesprak. Maar als hij één ding zeker niét verwacht had, dan was het wel het feit dat ze opeens begon te spinnen, tegen hem zei dat hij vol van zichzelf was en een heel andere kant liet zien van zich dan hij tot nu toe had meegemaakt. Opeens was ze niet meer rustig, een tikkeltje verlegen en vriendelijk, maar was ze ondeugend. Ondéugend. Viperpaw wiebelde met zijn oortjes toen haar zoete geur zich in zijn neusgaten drong nadat ze een rondje om hem heen had gemaakt en haar eigen zoete geur, vermengd met de geur die alle WindClanners bij zich droegen, hem bijna duizelig maakte toen hij een zachte streling, zo aangenaam als maar kon zijn, onder zijn kin voelde. De geur van haas, wind en open vlaktes zou iets moeten zijn wat hij zou verachten, maar in plaats daarvan merkte hij dat hij zijn eigen sloot om de ervaring intenser te kunnen beleven. En hij merkte dat hij snorde. Hij wist even niet meer wat hij moest zeggen, maar toen besloot hij dat als zij zichzelf kon verhogen tot dit niveau, hij dat ook kon. En dus besloot hij om iets dominanter aan te pakken, al klopte zijn hart in zijn keel bij het volgende wat hij ging doen. Hij moest immers laten zien dat hij een ShadowClan apprentice was en dat in alle opzichten boven haar stond, hoe arrogant dat ook was om die gedachtegang te hebben in haar buurt. En dus beukte hij haar opzij met zijn schouder. Niet hard genoeg om haar pijn te doen, wel hard genoeg om te zorgen dat ze haar evenwicht zou verliezen. Daarna zette hij zijn vier poten aan weerzijden van haar zodat het net leek alsof hij haar gevangen hield tussen zijn klauwen. Eens zien hoe lang dat ondeugende gedrag zou blijven. “Oh, je moest eens weten hoe vol ik van mezelf kan zijn,” gromde hij, zijn amberkleurige blik in haar ogen borend. “Het zou je beangstigen, geloof me.” Ietwat plagerig liet hij de klauw in zijn rechterpoot naar buiten komen, waarna hij deze voor haar gezicht liet zweven. Natuurlijk niet te dicht bij haar, maar wel om “angst” in te kunnen boezemen. Zo. Hij mocht zich als ShadowClanner zijnde niet laten kennen, natuurlijk. Hij dacht dat hij het zo wel goed gedaan had, maar haar reactie ging dat nu bewijzen.
Terug naar boven Ga naar beneden
 
one day at a time
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 2Ga naar pagina : 1, 2  Volgende

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Warrior Cats :: Other Territory :: Fourtrees-
Ga naar: